Sep 25, 2016

Peekabox Pakej Bahan Bacaan Anak² Murah Dari peekabok.com.my

Amalan membaca bukan sahaja mengkhusus kepada buku pelajaran tau....  sebaliknya sebarang bahan bacaan seperti  surat khabar,  artikel,  komik,  majalah,  buku cerita juga bagus untuk dijadikan amalan dan hobi selagi ianya memberikan manfaat kepada kita.  Sedari kecil,  kita sebgai ibu bapa,  atau orang dewasa haruslah memupuk  semangat membaca dikalangan anak² masih kecil lagi.  Banyak sumber bacaan yang ada dipasaran....  Bahan bacaan perlulah sesuai dengan umur mereka....  tak kisahlah dalam bahasa Melayu, Inggeris,  Cina dan sebagainya.  Kebiasaanya korang beli di mana buku² ilmiah atau bahan bacaan untuk anak²..... kedai buku....  atau melalui online ?  Pernah dengar pasal Peekabok tak ?  


Peekabok merupakan online store yang menjual pelbagai buku mengkhusus kepada pra sekolah hingga ke peringkat menengah.  Macam anak² sekarang si #AdamBella berusia 5 - 2 tahun,  so aku prefer pilih buku preschool.... Ada buku teks,  buku kerja,  tadika,  asuhan kanak² dan paling penting semuanya mengikut garis panduan dari Kementerian Pendidikan Malaysia.  Baru² ini Peekabook telah melancarkan  Peekabox mengikut bulan... dan korang boleh dapatkan di MYCYBERSALE 26 sept ini dengan harga murah
Kalau macam untuk buku anak² yang sekolah menengah,  terdapat pelbagai pilihan buku untuk SJK,  SMK,  kamus,  buku cerita selain buku teks dan buku latihan. 



Teruja anak² membuka Peekabox... Cantik bungkusannya... Ada 8 buah buku kesemuanya....  Kesemuanya adalah di dalam bahasa Inggeris. 

Its Time To Play
Topsy and Tim Play Football
Topsy and Tim Sticker Storybook  Have a birthday party
T.Rex
Diary Of A Spider
Phonics Workbook 4
ZhuZhu Pets Pocker Library
I Love My ABC




Apa yang bagusnya kualiti kertas kesemua buku ini adalah yang terbaik... penggunaan warna yang cerah dan menarik selain karektor yang menarik... Mampu menarik perhatian anak². 




Bukan sahaja buku cerita,  malah ada juga buku kerja yang membolehkan anak² menulis,  mewarna dan menampal stiker mengikut  cerita... Memang menarik... Paling diminati oleh #AdamBella....

Mudah je untuk shopping  di peekabook korang hanya perlu ke laman web peekabok dan pilih mana buku yang bersesuain,  buat bayaran kredit melalui bank transfer atau Pay Pal dan korang akan dapat caj penghantaran PERCUMA kalau belian melebihi RM150....dan servis khidmat pelanggan pun bagus dan cepat. Tak rugi melabur untuk masa depan anak². Sebarang pertanyaan dan belian bolehlah ke :

Peekabook Sdn Bhd, 
Level 23, Premier Suites, 
1Peekabook Sdn Bhd, Level 23, Premier Suites, 1 Mont Kiara, 1 Jalan Kiara, 
50480 Mont Kiara, 
Kuala Lumpur

Call / SMS / WhatsApp: 
+6018 3266 238



Sep 24, 2016

Menu Lunch Simple Hujung Minggu

Selamat berhujung minggu.  Dah makan tengah hari ke korang ? Ke pergi jalan² makan angin bersama family?  Wahhh best lah,  boleh gantung kuali hehehe.  Hujung² minggu ni tak kemana,  tak tau nak masak apa,  nasib En. suami request simple menu untuk lunch  hari ni.  Tak sampai 45minit penyediaannya kot. Gulai Patin Tempoyak dan Sayur  Sawi


Ikan Patin ori dari Temerloh... sedap, segar dan pure haha.  Simple je resepi gulai patin ni versi orang Semantan... Boleh tengok di sini Resepi Gulai Patin Tempoyak  nanti boleh cuba...  memang matching dengan sayur sawi ni,  tumis dengan minyak sikit je... Pastu air.... Sedap... Anak² kita gorengkan ikan patin... Makan dengan kuah dan sayur sawi... Sedappp... Selamat menjamu selera

Sep 23, 2016

Beauty Box Giveaway by Sally Samsaiman!


Hai Sally, sekarang hakak pakai rangkaian produk White Formula.... Tak sangka pula kulit muka jenis berjerawat macam hakak ni sesuai dengan White Formula yang diformulasikan dengan Hyaluronic Acid.... Kira ngam lah dari Cleanser, Toner, Gel, Cream  nya.... Cantik tak Hakak :P 



Wish me Luck !!!

Giveaway Mangkuk Tingkat by El Darwena


Peminat mangkuk tingkat jom join GA ni....peluang menang mabgkuk tingkat yang super cute ni....cepar join sebelum 15 Oktober :)
Wish Me Luck


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign