Mar 27, 2017

Padah Layan Indonesia Food Blogger , Terjebak Dengan MEDAN NAPOLEON

Medan Napoleon .... Lagi satu desserts dari Indonesia yang buat aku terliur, menitis² air liur haha. Kalau dulu duk layan Murtabak Manis....sebab selalu tengong OK Food Channel....ni pulak dah terjebak dengan Medan Napoleon.... Yang ni kes sibuk follow Indonesia food blogger punya instagram haissssh ... Nasib si kaki dessert huuuu

Photo Credit : Google

Photo Credit : Google

Photo Credit : Google


Photo Credit : Google

Medan Napoleon ni dessert dari Medan, Indonesia..... Desserts puff pastry yang dalamnya berintikan durian, coklat, cheese, green tea...dan bahagian luar pula dibalut dengan sof cake ....dijirus pula dengan segala toping leleh meleh pehhh ...adehhh pasni gigih cari resepi pula.....tak lama masuklah Medan Napoleon ni dalam market Malaysia....tak caya tunggu....

Mar 26, 2017

Hadiah Comel Untuk Mama Kpop

Mama Kpop ??? Kah² kpop x apa...jangan kepoh hehe .qDah lama tak join contest atau giveaway di blog² ... Kalau rajin pun setakat join contest dan GA di instagram, facebook atau page... Masalah malas satu hal...masalah internet connection pun ye...tersengguk² memang potong stim. Alhamdulillah ada juga terselit hadiah dalam malas² ni hehe...rezeki menang blogger selfie contest dari My Town Shopping Center...ala shopping mall besar yang bergabung meletop dengan IKEA tu.... Hadiahnya berbeza², rezeki anak² dapat set bag dari BlackKiwi . Total dalam seratus lebih juga, ada beg, pencil case, ruler pen dan mainan cube.... Semua hijau hehe






Dan semalam join satu blogger workshop...terpilih sebagai pemenang lucky draw hihu..hadiah tajaan EZBuy dan Involve Asia ... Dapat set seramik Doreaemon...ada mangkuk nasi, mangkuk sup, sudu dan chopstick....mangkuk tu besar sesangat...dan multifunction...boleh guna untuk double boiler...baru cadang nak beli..sebab teringin nak buat cheese fondoe hehe...tq semua

Mar 24, 2017

VEET Sensitive Touch | Electric Trimmer ( Review )

Kalau ditanya...  Mana lagi aku suka... Untuk buang bulu dibahagian tertentu...samada wax, cabut atau cukur ? Sememangnya aku pilih cukur,  sebab memang tak sanggup menahan sakit kalau dicabut, inikan pula waxing...adoiii lahhh. Tapi ramai juga yang tak berani bercukur, sebab terdedah risiko luka, dan sakit. Tapi sekarang mudah je dengan produk terbaru dari Veet, iaitu VEET Sensitive Touch | Electric Trimmer . Bagi yang tak tahu, Veet memang jenama yang mengeluarkan produk untuk membuang bulu seperti wax strip dan hair removal cream yang memang menjadi pilihan wanita khususnya.

Veet Sensitive Touch 

Veet Sensitive Touch | Electric Trimmer

VEET Sensitive Touch | Electric Trimmer didatangkan khas dengan ciri ekslusif bagi memeliharan kulit si pemakainya kerana ia dijamin selamat digunakan tanpa menyakitkan dan mencederakan, melukakan kulit terutama dibahagian sensitif. Dan yang paling bestnya, VEET Sensitive Touch ni boleh digunakan pada banyak bahagian seperti untuk merapikan bahagian kening / eyebrows, upper lips, dagu, sideburns, bikini line dan kawasan intim.




VEET Sensitive Touch | Electric Trimmer lengkap didatangkan dengan saiz yang comel, so mudah sangat dibawa kesana kemari dengan beauty pouch kalis air yang disediakan, hanya perlu 1 bateri saja....tak perlu soket² semua tu. Warna pun pink...cute sesangat.... Bodynya pun mudah, selesa dipegang

Untuk kegunaan bahagian muka :
  • 1 x 2 Sided Trimming head – 16mm and 6mm
  • 1 x comb attachment (2mm & 4mm) to uniform hair lenth
  • 1 x Styler cap

Untuk kegunaan kawasan yang lain :
  • 1 x 1 sided Trimming Head (20mm)
  • 1 x comb attachment to uniform hair length

Aksesori tambahan :

  • 1 x Cleaning brush
  • 1 x Beauty pouch 
  • 1 x AA Battery

Kelebihan Veet Sensitive Touch

Harga dipasaran pula, ada yang RM98+ - RM119+ so kena pandai cari dan bandingkan harga.. Kalau nak lagi murah beli kat sini Lazada Birthday Sales ada diskaun 25% siap ada freegift




Mar 23, 2017

Nak Hadiah Birthday Please!!! | KATE VANITY MIRROR

Kan dah bagitahu semenjak nak menjangkau usia 30an ni...selera nak cantik², mekap semua ada...hehe. So hadiah birthday tahun ni pun meminta sangat ada orang hadiahkan Kate Vanity Mirror . Wah demand sungguh bakal birthday girl ni hehe.... Berapa haribulan?  31 March ni.... Macam nak bagi hadiah je hehe...

Kate Vanity Mirror for my Birthday please!!! 

Sebenarnya kebelakangannya baru tau serba sedikit pasal Kate Vanity Mirror ni... Itu pun lepas selalu layan FB Makeup Murah By Naomie yang juga seorang MUA dan  memang menjual Kate Vanity Mirror . Pada yang tak familiar, Kate Vanity Mirror ni adalah cermin mekap yang dilengkapi dengan mentol lampu disekelilingnya....ala² Hollywood glamorous gitu...yang biasa kita nampak digunakan oleh makeup artis profesional, butik mekap dan artis² antarabangsa. Wahhh feeling cantik kalau duduk depan cermin ni. Ala kalau bukan kaki mekap pun..best apa ada Kete Vanity Mirror ni...nampak mewah, style, cun, princess, beauty gitu.... Sesuai sangat dengan kita gigirl yang suka bergaya dengan cermin, belek² muka, pakai shawl, tudung semua tu kan. Kebiasaannya mentol yang digunakan adalah rendah tahap watt dan kepanasannya...so takde lah mengganggu gugat hasil mekap kita....

Credit : Google

Credit : Google

Memang lain lah Kate Vanity Mirror ni dengan cermin atau cermin mekap biasa sebab, dengan pengcahayaan yang cukup dari mentol² tu, dapatlah kita tengok hasil mekap, dandanan kita dengan sempurna...sebab faktor pengcahayaan sangatlah penting bila mekap...nanti tak ada lah susah² kita selak langsir nak dapatkan cahaya heheh.... Kate Vanity Mirror ni harganya ...mampu buat korang menangis heheh...sebab menjangkau RM 3-5 ratus mengikut design, saiz dan kualiti....ada yang jual cermin saja, ada yang jual 1 set siap meja, laci ( Kate Vanity Table)  macam Naomei ni, harga rasanya murah berbanding yang lain...siap ada pilihan warna putih, hitam, merah...uhhhh menggoda sangat. Kalau dibagi pilihan..aku pilih putih...wahh suci...princess sesangat kan.

Makeup Murah By Naomie

Kalau nak tahu, entri ni pun besempena join contest dari Naomei dan hadiahnya tentulah sebuah Kate Vanity Mirror....so kalau korang pun mengidam kan cermin ajaib ni, cepat join.. Mana tahu rezeki kita menang kan...Amin....Caranya mudah je, pergi ke facebook Makeup Murah By Naomie kat sana ada details dan syarat penyertaan. Dan paling best sekarang Naomie ada buka tawaran belian secara installment buat yang berminat...hanya RM100 sebulan huhu... Apa lagi jommmmm
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign