Jun 22, 2017

Sihat Bertenaga Dengan JUS LUTOX DNARS

Siapa rajin stalk page Dnars Jus Lutox ? Korang tahu tak, ada peluang dan sempat lagi untuk menangi duit raya, bernilai RM 1500 , mudah saja, cuma perlu LIKE, KOMEN, SHARE & TAG dan HASTAG #DuitRayaDnars . Ehh jom cepat, mana tahu rezeki kita kan 

Contest Jus Lutox Dnars

Sebenarnya aku familiar juga dengan Dnars ni terutama set penjagaan wajah, sebab mak aku pengguna tegar Dnars, rupanya Jus Lutox Dnars pun tak kurang hebatnya, kalau kita google, search di page ribuan testimoni positif lepas menggunakan Dnars Jus Lutox ni.




Khasiat Jus Lutox Dnars
  • Kaya dengan antioksidan yang mampu mencegah kerosakan sel dan melambatkan proses penuaan sel tubuh.
  • Meningkatkan tahap kecergasan tubuh badan.
  • Menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit.
  • Melancarkan peredaran darah.
  • Melancarkan proses penghadaman.
  • Membantu mengawal tekanan darah dan paras kolestrol.
  • Menyingkirkan toksin dari tubuh badan.
  • Meningkatkan tahap metabolisme tubuh badan.
  • Membantu mengatasi masalah angin dalam badan.
  • Membantu mempercepatkan pemulihan luka luaran dan dalaman.
  • Jus Lutox Dnars Memelihara sistem saraf.
  • Memelihara kesihatan tubuh badan secara menyeluruh
 



Wah banyaknya khasiat, paling penting ianya disahkan HALAL oleh JAKIM dan dihasilkan menggunakan bahan semulajadi seperti Kurma, Madu, Lemon, Halia, Pegaga, bayam, Markisa, garam bukit dan Delima. Tak hairanlah Jus Lutox ni banyak beri kesan positif sebab ianya bebas kimia, semulajadi.




Kalau baca testimoni, review ramai yang kata sangat membantu mengurangkan sakit sendi, lutut dan menambah tenaga, Huh tak sabar nak cuba sendiri Jus Lutox Dnars, nak pula time² raya nanti, mesti penat, sibuk beraya kan dan palinh best Jus Lutox Dnars ni boleh diminum seisi keluarga... 

Kalau untuk info lebih lanjut, atau nak order Jus Lutox Dnars ni boleh hubungi Dnars Jus Lutox secara terus di : 



SAFI SHAYLA #hanyaSafiShaylauntuksaya

SAFI SHAYLA Penyelesaian Masalah Rambut Wanita Bertudung | Bertudung, berhijab berjam-jam lamanya mengundang pelbagai masalah, bau masam, kelemumur, gatal kepala, rambut gugur dan macam-macam lagi. Dengan itu, Safi telah mencari formulasi terbaik untuk masalah ini, dan terhasillah rangkaian Safi Shayla khusus untuk wanita bertudung. Bukan hanya mengeluarkan produk penjagaan wajah, kini Safi mengeluarkan produk penjagaan rambut yang sememangnya sesuai dengan wanita Asia serta dijamin Halal

Safi Shayla


Rangkaian Syampu Safi Shayla terdiri daripada 8 varian yang diformulasikan dengan 1001 kebaikan daripada Habatus Sauda yang mempu membantu masalah rambut wanita bertudung.

" SAFI bukan sekadar sebuah jenama untuk pengguna. Ia punya jiwa dan hubungan akrab serta kepercayaan seperti keluarga dan teman bersama para pengguna. SAFI SHAYLA adalah kesinambungan kembara cantik jenama ini dalam inovasi produk menzahirkan manfaat terkitab khasiat Habbatus Sauda yang menjadi santapan Jujungan Mulia Rasullullah S.A.W  meriwayatkan 1001 manfaatnya untuk umat manusia kecuali apabila Izrail datang memanggil.  kami berbangga dan bersyukur kerana diberi ruang untuk memperkenalkan bukan sekadar syampu tetapi rangkaian lengkap produk penjagaaan rambut khusus untuk wanita bertudung ”, Jelas Pengurus Kumpulan Produk SAFI, Mahsuri Sulaiman.



Pek Refleksi Safi Shayla

Kalau nak lebih jimat boleh dapatkan Safi Shayla pek refleksi, ecofriendly plastiknya. Mudah dibawa kemana sahaja terutama travel.




Safi Shayla Itch Control dan Safi Shayla Anti-Dandruff memang pilihan aku, sebab memang membantu melegakan gatal kulit kepala, kelemumur dan baunya yang menyegarkan.



Perapi Safi Shayla

Untuk kesan lebih bagus, rambut lebih lembut, bersinar dan terurus  guna je Safi Shayka Perapi Rambut ni. Boleh dapatkan rangkaian produk Safi di kedai berhampiran, pasaraya, farmasi seluruh Malaysia atau layari laman web dan page Safi di bawah ini :

Facebook : www.facebook.com/SAFI.MY 
Instagram : SAFI@safimalaysia
Laman Web : www.safi.com.my

 #hanyaSafiShaylauntuksaya

Jun 21, 2017

SHOPBACK MALAYSIA | Shopping Online Di HappyFresh Dapatkan CashBack

SHOPBACK MALAYSIA | Siapa yang tak suka shopping kan ? Lagi pula bila online shopping. Lagi best, heaven lepas shopping, dapat balik duit ke dalam akaun. Eh ni bukan auta tau .. Ini betul tau... Bukan main² ... Semuanya mudah, jimat dan pantas melalui ShopBack Malaysia


shopback.my


Sedikit Info Tentang ShopBack
ShopBack merupakan laman web atau perantis yang memperkenalkan urusan jual beli terbaru secara online di Asia Tenggara sejak September 2014 bermula. Sehingga sekarang ShopBack mempunyai ibu pejabat di Malaysia, Singapore, Taiwan, Indonesia dan Filipina.

Mudah je kan ?


Lebih senang faham, kita shopping je di ShopBack Malaysia, disana ada macam² online store tau, sepertu Zalora, Lazada, Taobao, Ebay, Hermo dan banyak lagi. Kita create akaun, shopping macam biasa, buat bayaran dan lepas tu ShopBack akan transfer kan cash ke akaun korang . Wahhh hebat kan

Macam aku, time² puasa , nak pula dekat raya ni, memang mood bermalasan nak hadap traffic jam, beratur, tol semua bagai. So aku lebih prefer online shopping, lebih murah, jimat masa, jimat tenaga, cepat dan ada servis penghantaran. Aku suka shopping barangan dapur / groceries time ni heje, sebab tersangatlah murah, banyak pilihan dan yang penting akan dapat cashback hehe.

HappyFresh di shopback.my

Yeahhh cashback !!!


Kalau groceries aku prefer shopping di HappyFresh selain Lazada. Sebab kadar nilai shopback nya banyak, ada yang sampai 11.0% tau haha terutama di HappyFresh sempena Ramadan dan Hari Raya. Dan shopping menggunakan Lazada Voucher even beli groceries di Lazada Banyak pilihan dari sayuran, buahan, ikan, daging, organik, dan segala macam, basah, kering semua ada.

Lazada Groceries Store


Pilihan groceries stores

Oh ye selain Lazada, HappyFresh antara groceries store yang ada adalah Walmart, HonestBee dan banyak lagi. Apa tunggu lagi cepat daftar , mudah saja di SINI untuk dapatkan cashback , diskaun dan lebih jimat. Untuk lebih mudah faham dan jelas, korang boleh tonton video






SAMSUNG NX3000 Unboxing | Review



SAMSUNG NX3000 Mirrorless Camera Unboxing & Review | Sebelum berblog lagi, memang dslr terperuk dalam wishlist...memang suka snap sana sini...makan tahun teknologi makin maju, ada pula mirrorless camera, adik kepada dslr, lebih kurang je, cuma ia lagi kecil, ringan dan stylo haha. Alhamdulillah Allah makbulkan dibulan Ramadan ni...dapatlah seketul Samsung NX3000 . Kenapa Samsung ? Bukan Sony, Nikon dan bla bla bla ? Ini je yang mampu hehe... Risau kalau peram lama² bajet tu, nanti terbelanja benda lain. Samsung NX3000 ni produk 2014. Its ok for me sebab ciri² yang aku aim ada padanya...cuma tak ada warna putih huuu...hitam.pun hitam lah

Dengan adanya mirrorless camera ni, mudah sikit nak berblogging, vlogging dah tentu nampak profesional kan bila attent event client...gambar pun dah tentu berkualiti dari phone. Dan ini semua 100% aku guna duit hasil blogging. Alhamdulillah


Full set Samsung NX3000

Inilah yang disertakan..ada Samsung NX3000, lens 16 - 50mm, flash, 2 bateri, charger, cable, lens cap, guide book dan start guide , sdcard



Siap pasang flash



Design / Price
Design cute ada ciri vintage dan old school sikit...memang agronomi..senang dioegang walau sebelah tangan sebab handly dia timbul dan besar. Harga pun mampu milik kalau berbanding dslr tu huuu

Wi-Fi
Harga pasaran sekarang RM1200-1400 kalau tak silap. Aku ni memurah je hehe. Paling first sebab aku grab adalah, Samsung NX3000 ni ada direct link Wi-Fi . So senang boleh transfer segala gambar, video on the spot tak payah bercabel² connect pada laptop lagi. Download je Samsung Smart Camera Apps



Skrin boleh flip

Selfie Skrin
Yang ni bonus sesangat lah...hehe...skrin ni boleh di flip 180• keatas... Tak perlu klik² button, kau kenyit je mata je dia dah boleh detect hah gitu..mudah je sebab ada wink shot



Power lens 16-50mm

Pada lens ada fn button juga

Lens / Photo
Disertakan dengan zoom lens 16 - 50 mm, camera pula 20.3mp...nak cakap lebih pun tak berapa pro lagi ni hehe...senang kata cun lah...3inchi skrinnya. Ada hot shoe untuk flash sekali

Gambar pula boleh terus diedit dalam ni...nak edit flawless, warna, semua ada. Lepastu ada 15 features mod ada, untuk effect pada gambar, ada macro, out of focus, landscap, baby, party dan banyak lagi. Aku pun tengah proses belajar lagi...so sekarang just guna yang smart je..semuanya auto lagi....tak pandai nak adjust iSO semua tu...kita pelan² study ok

Video
Hah nak vlogging, utubing kena lah cantik video, clear barulah orang happy tengok.. Samsung NX3000  ni siap ada speaker dan mic dan kualiti Full HD Stereo.. So suara lebih jelas. Setiap video limit sehingga 20 minit


Funtion button yang mudah

Features Mode

Dah pro nanti, kita setting² ok

Button / Function
Button semua comel dan kedudukan yang mudah untuk kita klik, dan paling best ia ada PASM / tombol beroda, kita pusing² je roda tu untuk pilih² menu, tak payah asyik klik².

Memang rasa puas dan bersyukur, bila kita dapat barang yang kita suka dengan hasil blogging. Nak sesuatu kena usaha, doa dan tawakal. Doa bulan Ramadan ni tiada hijab, jom doa selalu. Mudahan dengan adanya ' oppa ' baru ni... Hasil blogging / vlogging lebih berkualiti, mood lebih membara...dan job lebih masyukkkkk...Aamin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign