Mar 29, 2017

Sales Barangan Baby Di LAZADA BIG BABY FAIR

Sales !!! Diskaun !!! Hadiah !!! untuk belian barangan baby . Wahhh...cepat semua...bermula hari ini 29 March 2017 - 2 April 2017 Lazada mengadakan jualan besar-besaran , menawarkan sehingga 85% diskaun harga pada LAZADA BIG BABY FAIR . Masa macam ni lah kita kena shopping sebab, kita akan dapat lebih penjimatan .... Semua barangan baby tau , daripada susu, lampin, pakaian, mainan, dan banyak lagi. Kena pula dengan time gaji kan... Memang nak kena grab


LAZADA BIG BABY FAIR menawarkan banyak pilihan barangan bayi... Terdiri daripada pelbagai jenama terkemuka seperti Wyeth, PediaSure, SweetCherry, Fisher Price, Nestle, Huggies, Anakku, Mamy Poko, Goo.N dan banyak lagi. Selain tawaran 85% diskaun harga, kita berpeluang menang pelbagai hadiah menarik dengan menyertai pelbagai contest, giveaway di media sosial Lazada... FREE SHIPPING pula tu untuk produk² terpilih ...wahhh berbaloi² kan . Masa ni kita boleh beli untuk buat stok....sebab memang susah nak dapat harga rendah, berkualiti di pasaran luar. Grab jangan tak grab ye mak²




Maunya tak berbaloi.... Diskaun sehingga 43% untuk lampin pakai buang jenama Huuggies , 29% untuk jenama Goo.N jenama terkemuka Jepun ni tau.... Untuk susu pun ada sales.....stroller pun....wahhhh sangat jimat ni....mummy to be.... Boleh lah beli sekarang...tak.payah berasak pergi keluar pergi baby warehouse hehe



So korang...jangan lupa shopping murah ok... Dan pada blogger juga....kita berpeluang RM500 x 6 orang pemenang, sekiranya kita sertai Blogger Contest Lazada .... Wahhh teruja kan... So jom kita try...mana tau ada rezeki...banyak tu RM500 .. Maklumat lengkap di http://www.lazada.com.my/blogger-contest/





Web :




Mar 27, 2017

Padah Layan Indonesia Food Blogger , Terjebak Dengan MEDAN NAPOLEON

Medan Napoleon .... Lagi satu desserts dari Indonesia yang buat aku terliur, menitis² air liur haha. Kalau dulu duk layan Murtabak Manis....sebab selalu tengong OK Food Channel....ni pulak dah terjebak dengan Medan Napoleon.... Yang ni kes sibuk follow Indonesia food blogger punya instagram haissssh ... Nasib si kaki dessert huuuu

Photo Credit : Google

Photo Credit : Google

Photo Credit : Google


Photo Credit : Google

Medan Napoleon ni dessert dari Medan, Indonesia..... Desserts puff pastry yang dalamnya berintikan durian, coklat, cheese, green tea...dan bahagian luar pula dibalut dengan sof cake ....dijirus pula dengan segala toping leleh meleh pehhh ...adehhh pasni gigih cari resepi pula.....tak lama masuklah Medan Napoleon ni dalam market Malaysia....tak caya tunggu....

Mar 26, 2017

Hadiah Comel Untuk Mama Kpop

Mama Kpop ??? Kah² kpop x apa...jangan kepoh hehe .qDah lama tak join contest atau giveaway di blog² ... Kalau rajin pun setakat join contest dan GA di instagram, facebook atau page... Masalah malas satu hal...masalah internet connection pun ye...tersengguk² memang potong stim. Alhamdulillah ada juga terselit hadiah dalam malas² ni hehe...rezeki menang blogger selfie contest dari My Town Shopping Center...ala shopping mall besar yang bergabung meletop dengan IKEA tu.... Hadiahnya berbeza², rezeki anak² dapat set bag dari BlackKiwi . Total dalam seratus lebih juga, ada beg, pencil case, ruler pen dan mainan cube.... Semua hijau hehe






Dan semalam join satu blogger workshop...terpilih sebagai pemenang lucky draw hihu..hadiah tajaan EZBuy dan Involve Asia ... Dapat set seramik Doreaemon...ada mangkuk nasi, mangkuk sup, sudu dan chopstick....mangkuk tu besar sesangat...dan multifunction...boleh guna untuk double boiler...baru cadang nak beli..sebab teringin nak buat cheese fondoe hehe...tq semua

Mar 24, 2017

VEET Sensitive Touch | Electric Trimmer ( Review )

Kalau ditanya...  Mana lagi aku suka... Untuk buang bulu dibahagian tertentu...samada wax, cabut atau cukur ? Sememangnya aku pilih cukur,  sebab memang tak sanggup menahan sakit kalau dicabut, inikan pula waxing...adoiii lahhh. Tapi ramai juga yang tak berani bercukur, sebab terdedah risiko luka, dan sakit. Tapi sekarang mudah je dengan produk terbaru dari Veet, iaitu VEET Sensitive Touch | Electric Trimmer . Bagi yang tak tahu, Veet memang jenama yang mengeluarkan produk untuk membuang bulu seperti wax strip dan hair removal cream yang memang menjadi pilihan wanita khususnya.

Veet Sensitive Touch 

Veet Sensitive Touch | Electric Trimmer

VEET Sensitive Touch | Electric Trimmer didatangkan khas dengan ciri ekslusif bagi memeliharan kulit si pemakainya kerana ia dijamin selamat digunakan tanpa menyakitkan dan mencederakan, melukakan kulit terutama dibahagian sensitif. Dan yang paling bestnya, VEET Sensitive Touch ni boleh digunakan pada banyak bahagian seperti untuk merapikan bahagian kening / eyebrows, upper lips, dagu, sideburns, bikini line dan kawasan intim.




VEET Sensitive Touch | Electric Trimmer lengkap didatangkan dengan saiz yang comel, so mudah sangat dibawa kesana kemari dengan beauty pouch kalis air yang disediakan, hanya perlu 1 bateri saja....tak perlu soket² semua tu. Warna pun pink...cute sesangat.... Bodynya pun mudah, selesa dipegang

Untuk kegunaan bahagian muka :
  • 1 x 2 Sided Trimming head – 16mm and 6mm
  • 1 x comb attachment (2mm & 4mm) to uniform hair lenth
  • 1 x Styler cap

Untuk kegunaan kawasan yang lain :
  • 1 x 1 sided Trimming Head (20mm)
  • 1 x comb attachment to uniform hair length

Aksesori tambahan :

  • 1 x Cleaning brush
  • 1 x Beauty pouch 
  • 1 x AA Battery

Kelebihan Veet Sensitive Touch

Harga dipasaran pula, ada yang RM98+ - RM119+ so kena pandai cari dan bandingkan harga.. Kalau nak lagi murah beli kat sini Lazada Birthday Sales ada diskaun 25% siap ada freegift




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign