Jul 25, 2017

Promosi Huggies di Big Baby Fair Lazada Malaysia

Promosi Huggies di Big Baby Fair Lazada Malaysia | Hi korang.... Nak share ngan korang ni, terutama mama², papa², ibu², umi² , emak² semua start besok 26 Julai - 30 Julai 2017 ada sales barangan baby BIG BABY FAIR di Lazada Malaysia. Kena sangatlah time gaji kan.... Lebih jimat, berbaloi shopping time ni.

Lazada Big Baby Fair

Lazada Big Baby Fair menawarkan pelbagai barangan  produk baby dari pakaian, makanan, susu, permainan serta lampin dengan promosi diskaun sehingga 80% !!!! Wah banyak tu. Tak perlu dah pergi mall, wholesale semua, berasak², hadap jem semua..... Kita shopping online je di Lazada Malaysia.

Pelbagai jenama terkemuka ditawarkan seperti Sweet Cheery, Mamy Poko, Huggies, Drypers, Nestle, Pediasure, Goo.N, Wyeth, Anakku dan Fisher Price dan banyak lagi. Kebiasaannya kalau ada Big Baby Fair di Lazada, aku mesti akan survey baju² dan lampin pakai buang hehe. Sebab time ni memang murah, kadang tu siap ada promosi kombo. Sekarang ni Bella je yang pakai lampin pakai buanh si lega sikit hehe.

Huggies 


Sebab kenapa aku pilih Huggies

Hasil survey aku, Huggies banyak ada diskaun promosi...yeahhh . Huggies Dry Pants Pack Super Jumbo of 3 tu hanya RM 79.90 je. Seriously memang murah...dry pants tau bukan yang biasa tu. Standard harga seratus lebih kalau beli di luar. Memang akan masuk troli lah yang ni hehe.

Mudah disarung

Mudah nak cari saiz sesuai



Huggies memang jenama lampin pakai buang yang dari sejak Adam baby lagi aku guna....sebab sesuai kot dengan kulit anak². Huggies ada clinically proven, memang diuji secara klinikal sesuai untuk kulit bayi. Lagi pun memang kuasa serapan Huggies bagus...jarang lah bocor ataupun melecet. Dan kalau yang jenis pants memang sesuai untuk anak² yang dah aktif tu, sarung je.

Selain Huggies Dry Pants, Huggies yang jenis lain pun banyak sales seperti Huggies Dry Dypers, Huggies Ultra Dypers, Huggies Little Swimmer dan banyak lagi. 

Free shipping for selected product

Gift

Bukan hanya shopping murah, sempena Lazada Big Baby Fair kita berpeluang menang pelbagai hadiah menarik dengan menyertai peraduan di setial laman sosial Lazada Malaysia terutamanya LINE lazada Malaysia. Ohhh ye FREE SHIPPING untuk produk terpilih. Memang berbaloi...ok..jangan lupa mark kalender...ok..shopping barangan baby lebih jimat.

Lazada Malaysia : https://www.lazada.com.my

Lazada Huggies Official Store :
http://www.lazada.com.my/huggies-official-store/

Jul 24, 2017

ADNI HANNAH MINI-MATTE LIP CREAM REVIEW

ADNI HANNAH MINI-MATTE LIP CREAM | uollssss kaki laram tak heheh... Ni nak dengan korang mini matte lip cream keluaran Adni Hannah, produk bumiputera ok. Yes MINI !!!! Didatangkan dalam yang cute, mini je....so senang kita nak usung kesana kemari untuk maintain letopsss vogue. Walaupun mini,  tapi boom hokeyyy kaler semua letops, trending sesangat

Adni Hannah Mini-Matte Lip Cream

Ada 2 box, xtually nak share ni...satu bix Adni Hannah ni ada 3 batang mini-matte lip cream. Ketiga² ni semuanya berlainan warna....wahhh best kan...boleh mix and match gituuuu. So kalau 2 box ni dah ada 6 lip matte.....yesss i like.

First Box

Second Box

  • ADNI HANNAH Mini-Matte Lip Cream First Box ( Basic, Bright, Sweet )
  • ADNI HANNAH Mini-Matte Lip Cream Second Box ( Humble, Fair, Passion )


Kod warna

Cuba teka...warna apa ni? 

Pilihan warna ADNI HANNAH Mini-Matte Lip Cream ni semuanya cantik, dari warna² nude, earthy hinggalah warna² ceria, vogue. Sesuai dengan tone kulit kita wanita Asia.  Bila dah banyak warna ni, boleh kita mix kan warna² ni...untuk dapatkan warna yang korang rasa unik, cantik. Selain boleh dioles sebagai eyeshadow, blusher. Jimat dah kat situ

Beza Adni Hannah dan yang lain..comel

Berus lembut

Cara pakai macam biasa, oleh nipis pada bibir, dan magiccccc lepas 30 saat bibir akan nampak gojes cantik dengan kesan smudge, matte yang cantik. Even its a matte lip cream, ia tak terlampau mengeringkan bibir, tetap rasa selesa, lembab dan tak rasa macam pakai lip matte. Tak ada masalah berketul² berkeping² pada bibir sebab ADNI HANNAH mengandungi Vitamin E dan diperbuat daripada microcrystalline wax dan ianya vegan...kalau korang alahan dengan sumber binatang, dont worry...its safe for you hehe..dan ianya bebas alcohol dan baunya mild sahaja.

6 shades menarik

Vegan, non alcohol

Setiap satu botol ADNI HANNAH Mini-Matte Lip Cream ni mengandungi 4 ml...kalau lip matte saiz biasa, kandungnya sekitar 4.5ml - 5ml.... Warna paling aku suka adalah sweet dan bright....memang cantik... Dan paling best ia tahan lama....sehingga 18 jam haha....touch up sikit² je kalau nampak kurang tu. Even makan makanan berminyak tau.

Tak perasan, apply tak rata hehe #gelojoh


Over all , bagi aku ok...dengan hanya RM79 dapat set mini-matte lip cream yang cantik, berkualiti. Ohhh kalau kulit bibir korang jenis kering terlampau, sensitive, aku prefer korang pakai lip balm duku, untuk perlindungan extra pada bibir, disamping dapatkan kesan shade yang cantik.

For more details, belian,  segala pertanyaan boleh terus ke Adni Hannah Beauty atau Adni Hannah Beauty Page

Jul 21, 2017

Vokalis LinkinPark Chester Bennington Mati

Linkinpark antara rock band yang aku follow dulu zaman sekolah, area 90an dah wujud. Memang best, dari lirik, penyampaian, mesej lagu, band dorang berbakat, hensem lagi haha. Ingat zaman tu guna kaset lagi, cd pun ada dah...sempat juga aku kumpul duit belanja beli beberapa album dorang. #AbahTahuAbahMarah hehe.. Antara yang aku ada,  dari album Hybryd Theory, Paper Cut dan Meteora. Lagu semua memang best beb. Korang google je, youtube je...bersusun semua...




Chester Bennington, vokalis Linkinpark kecil molek je orangnya, bertatu sampai lengan..bila nyanyi.all out sangat..terkejut dengan berita kematiannya.... Bila baca punca nya, kesian sangat....ni lah bahaya penderaan, nak pula penderaan seksual...sampai kemati dorang trauma kan...huuu. Sumber Berita Harian


NEW YORK : Vokalis kumpulan metal terkenal, Linkin Park, Chester Bennington dijumpai mati tergantung di rumahnya semalam, dipercayai akibat membunuh diri.
Pejabat koroner Los Angeles berkata, mereka menerima panggilan sejurus selepas jam 9 pagi (waktu tempatan) yang memaklumkan mengenai penemuan mayat Bennington di kediaman mewahnya di Palos Verdes.
Ketua Operasi pejabat itu, Brian Elias, berkata kes berkenaan disifatkan sebagai kejadian bunuh diri.
Pemain gitar dan komposer utama Linkin Park, Mike Shinoda dalam status beliau di akaun Twitter dipetik sebagai berkata: "Terkejut dan sangat sedih, tetapi ia benar".
Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Bennington secara terbuka mengakui mengenai zaman kanak-kanaknya yang penuh bermasalah di Arizona.
Katanya, beliau didera secara seksual selama bertahun lamanya oleh seorang kenalan keluarga dan bertukar menjadi seorang penagih dadah dan alkohol selepas ibu bapanya bercerai ketika berusia 11 tahun.
Kemarahan beliau itu disalurkan kepada muzik beraliran 'heavy metal' tetapi Linkin Park adalah perintis kepada kebangkitan gelombang muzik 'nu metal' yang menggabungkan struktur pop dan hip hop, membabitkan rap oleh Shinoda di antara nyanyian Bennington.
Pada Mei lalu, Bennington juga pernah melahirkan rasa sedih yang begitu mendalam atas kematian rakan karibnya, vokalis kumpulan Soundgarden, Chris Cornell.
Linkin Park sepatutnya memulakan siri jelajah mereka minggu depan yang akan membabitkan persembahan di stadium bola lisut Citi Field di New York bersama beberapa kumpulan terkenal lain, termasuk Blink-182 dan Wu Tang Clan. - AFP


Jul 20, 2017

PINKBOXCEREAL HERMOSA BEAUTY KIT HAUL

PINKBOXCEREAL HERMOSA BEAUTY KIT | PINKBOXCEREAL Emergency Beauty Kit Pertama di Malaysia. Sebelum ni aku ada share dengan korang, pengalaman pertama menggunakan servis dan produk dari PINKBOXCEREAL ... Korang boleh baca kat SINI

Pinkboxcereal Hermosa Beauty Kit



Bagi yang belum familiar, PINKBOXCEREAL merupakan online shopping yang menjual pelbagai barangan kosmetik, skincare berjenama yang kebanyakkannya digunakan para MUA. Pengasas PINKBOXCEREAL juga merupakan seorang beauty influencer juga, Shaff namanya, dan baru² ini, PINKBOXCEREAL dah miliki office baru sendiri



Kali ni aku sharekan box terbaru dari PINKBOXCEREAL, iaitu Hermosa Beauty Kit. Specialnya kali ni box bukan kaler pink macam kebiasaannya.mmtapi warna GOLD uolss... GOLD DIGGER BOX LIMITED EDITION .  Memang nampak ekslusif dan mewah sangat. Ohhh kalau nak dapatkan Limited Edition Gold Digger Box ni boleh upgrade dengan harga RM30 dengan setiap belian RM150 and above



3 item hot

Dalam PINKBOXCEREAL Hermosa Beauty Kit ni ada 3 item yang disediakan. Kiranya macam kombo lah. Btw boleh je beli berasingan. Tapi kalau ada kit / kombo macam ni lebih jimat. Paling best dapat PINKBOXCEREAL Sampul Duit Raya lagi hehe... Kalau nak add-on sampul ni boleh...RM10 je kat SINI . Tapi FREE je kalau dah spent RM100 heheh

  • Hermosa Lip Creme 
  • Hermosa 24K Gold Serum ( Anti-Acne & Glowing )
  • Hermosa Cleansing Water


Hermosa Long Wear Lip Creme

Hermosa Lip Creme
RM 39
Hermosa Lip Creme ni kod Red Revival... Wahhh garang, meriah, gojes sangat warna ni. Kalau nak pilih kaler lain pun boleh, ada pilihan Nude Thrill dan Perfect Nude . Daripada packaging memang awesome, elegance dengan kotak keemasan, berus lip creme pun lembut, halus je, berbentuk segi empat leper, memudahkan kita apply pada sudut bibir.


Sekali apply je...

Best sangat Hermosa Lip Creme ni sebab bibir rasa lembut, lembab event ia matte finishing. Kesan matte yang cantik sangat. Buatkan bibir nampak penuh, munggil....sebab mengandungi Vitamin E dan Collagen. Bau memang best, ada bau Vanilla...long wear okay...so tak perlu risau nak apply banyak kali hehe.


Hermosa 24K Gold Serum

Hermosa 24K Gold Serum ( Anti-Acne & Glowing ) 15g
RM 85

Paling best tentang serum ni, bukan je function untuk flawless, glowing, cerah..tapi merawat masalah jerawat dan parut jerawat....mengandungi kandungan 24K Gold, orange extract, licorice extract. Sesuai untuk semua jebis kulit terutama yang bermasalah.

Wangi je serum ni

Titiskan sikit je

Kalau boleh tengok, serum ni warna pink gitu, ada emas² dalam tu wahhhh hehe. Selamat digunakan ok, bebas paraben, alcohol, mineral oil, animal oil dan segala yang berbahaya. Dan paling aku suka baunya yang wangi...teksturnya ringan, tak melekit dan mudah serap. 

Senang je pakainya, apply pada muka dan leher selepas cuci muka, pakai toner. Siang ke..malam ke..boleh guna bebila masa...nak guna as makeup base / primer pun boleh...lagi bagus...lindungi kulit muka, disamping buat makeup tahan lama


.
Hermosa Cleansing Water
Hermosa Cleansing Water 50ml
RM 45

Antara best item dari PINKBOXCEREAL , Hermosa Cleansing Water ni free soap, alcohol so ia bersifat lembit, gentle pada kulit. Dibuat daripada bahan botanik seperti Aloevera, Chamomile untuk menjadikan kulit muka sentisa dehydrated dan lembab. 

Selamat digunakan

Spray sikit pada kapas
Mudah sangat kalau nak tanggalkan makeup guna cleansing water ni, spray sikit je pada wet tissue / cotton pad..kemudian sapu secara bulatan pada muka, sampailah semua kotoran makeup tertanggal... 

Harga PINKBOXCEREAL hermosa Beauty Kit ni hanya RM165 ... Nak beli loose item pun boleh je...macam² ada di PINKBOXCEREAL. eh kalau nak join keahlian PINKBOXCEREAL , tengok bermacam beauty product, event boleh terus ke :









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign