Aug 24, 2016

Amez Care Tuala Wanita Berherba

Tuala wanita atau sanitary pad memang dah jadi keperluan setiap wanita semasa datangnya haid. Lain lah nenek, moyang, kita dulu pakai kain je buat lapik. Sekarang kita semua nak cepat hehhe, malas le tu. Bermacam jenama, bentuk dan gaya pad atau tuala wanita yang ada di pasaran. Kena pilih yang betul - betul bagus dan selamat digunakan. Penting tau memilih pad atau tuala wanita yang bagus ni, bagi memastikan keselesaan, kebersihan dan kesihatan Miss V . Amez Care antara jenama tuala wanita yang aku syorkan untuk korang kaum hawa untuk cuba, kerana ianya berherba selain banyak lagi kelebihan pemakaiannya.




Amez Care tuala wanita yang aku cuba adalah Amez Cara Day, Overnight dan Pantyliner Bagi keselesaan berpanjangan kita boleh memakai pad / tuala wanita mengikut aliran. Kesemuanya mengandungi herba semulajadi seperti aloevera, peppermint, tea plant, chamomile dan lavender. 

Kelebihan Amez Care :
  • Leg Cuff 3-D Egronomic
  • Ultra Soft Top - Sheet
  • Anion, Far-IR, Nano Silver, Anti-bakteria semulajadi, ekstrak herba
  • Upper Dust - free protective layer
  • Super Absorbent Polymer 
  • Under Dust - free protective layer 
  • - 100 % anti kebocoran, selesa
  • - Gam Dan PE kalis air
  • - Shield bacteria wrapping





Amez Care Day ada 12 keping pad di dalamnya dengan ukuran 240mm. Sesuai dipakai di siang hari. Siap dengan sayap, so tak perlu risau dengan masalah kebocoran. Garisan hijau tu lah terdapat herba tadi. Dan Amez Care sangat hygiene kerana dibalut dengan shied bacterial wrapping. Apa yang best nya... bila pakai miss V akan rasa mint² je, hehe... segar dengan bau haruman herba tu. 



Amez Care Overnight ada 10 keping pad dengan ukuran 290mm serta sayap. Sesuai di pakai waktu malam kerana kebiasaanya aliran haid pada waktu ini lebih banyak. Memang selesa dan tiada kebocoran. Nampak je nipis tau. Selesa sebab ada ultra soft top sheet, Far-IR, Nano Silver dan anti bakteria semulajadi.




Kalau macam dah hujung² haid tu, aliran pun makin kurang, so boleh lah pakai pantyliner ni. Kalau yang ada masalah keputihan tu, boleh cuba, mana tahu berkesan kurangkan masalah tersebut dengan adanya herba.

Memang best pakai Amez Care pad di waktu period sebab dah tak ada bau hanyir, busuk darah masa cuci atau pun masa seharian, sebab di cover oleh bau herba. Cuci pun senang. Selesa sampai tak rasa pakai pad sebab pad Amez ni nipis je, tapi tak bocor tau sebab ada SAP Layer.
Tapi perlu ingat ye tak kisahlah jenama apa pun tuala wanita yang korang guna, pastikan setiap 4 jam tukar pad kurang untuk elakkan jangkitan kulat, bakteria dan kegatalan. Cuci bersih dan buang dalam tong sampah bukan lubang tandas hihihi. Amez Care boleh dibeli di kesemua pasaraya terpilih seperti Aeon dengan harga menarik.   Info lanjut boleh layari :


Facebook :

Instagram :

Email :
support@amezcare.com

Aug 23, 2016

Seharian Tanpa Gadget

Seharian tanpa gadjet ingatkan tak boleh hidup haha. Tak ada maknanya. Nak jadi cerita, Sabtu lepas, phone ada problem sikit... so kita off kan, hantar repair. Dari pagi kami keluar pusing KL sampai ke balik baru dapat phone hehe. Suami pun silent kan phone nya. Sekali sekala kita kena jauh juga dari gadget ni, maklumlah ada gelombang dari gadget tu yang tak berapa baik untuk sel otak.



Yang ni suami sempat snap gambar kami masa dalam train. Bila kita tak on phone atau sebarang gadjet, memang rasa kita bebas sangat. Tak ada fikir nak scroll sana sini. Masa kita bersama tersayang pun berkualiti sangat. Tatap wajah dorang sampai puas haha. Kalau macam berjalan cuci mata tu, memang puas, luas pandangan. Berbeza kalau kita berkepit dengan gadget. Tapi tak dinafikan gadget dan teknologi memang penting, so pepandailah kita menggunakannya dengan sebaik mungkin. Lepas ni nak praktikkan kalau outing, masa dengan family, nak off atau silent atau off kan data.

Makan Street Churros di IOI City Mall

Siapa sini minat churros ? Pernah viral juga resepi churros ni dulu. Street Churros merupakan cafe yang menjual churros terkenal dari Korea sekarang dah ada di Malaysia tau. Wihuuuu. Lain ke churros dari Street churros ni daripada churros yang biasa ? Of coz lah dik non.... semua bahan - bahan diimport dari Korea. Al kisah dapat undangan untuk perasmian outlet Street Churros di Putrajaya dulu, tapi tak berkesempatan pula nak pergi, duk intai je lah wall blogger yang pergi . Seksa jiwa ...seksa tekak menengoknya haha. lepas tu dan - dan pulak Running Man duk makan Street Churros dalam episod berapa ntah. Terus membuak lah nafsu nak menchurros.




Masuk je Street Churros terus tangkap feeling makan churros di Korea haha. Interior design memang ala Korea sangat. Bersih dan cantik. Staff nya juga mesra. Menu pun banyak pilihan daripada churros hingga minuman. Kat situ boleh tengok staff buat churros menggunakan mesin khas dari Korea.

Churros Cheese



Churros Cheese RM 4.90 dip dengan Cream Cheese RM 1.50 memang heaven sesangat rasanya. Habis 2 batang churros masuk perut. Uniknya churros di Street Churros selain rasanya yang sedap gebu, rangup... bentuknya yang seakan bulat. Cream Cheese tu memang pure rasa cheese. Kalau tak suka cheese ada perasa cinnamon dan choclate. Dip pula ada choclate, blueberry, strawberry.

Choc Latte

Passion Fruit Ade
Minuman kami pesan Choco Latte RM 8.90 dan Passion Fruit Ade RM 7.90. Dua - dua pun best. Semacam tau rasa kopi Korea ni. Lebih umpppphhhh. Macam Passion Fruit ni memang refreshing, siap ada biji - biji nya lagi. Manis masam yang best.


Ah-Chu ChocoChoco




Bagi bebudak, best la dorang sebab di Street Churros, ada dijual churros beserta ice - cream yang pelbagai perisa. Ah - chu ChocoChoco RM 8.90 untuk si Bella. Wah meriah seronok dia makan. Tapi memang puas hati makan churros di Street Churros, memang tak cukup sebatang haha. Nak pergi tak tahu bila, jauh la. Mudahan akan dibuka di tempat lain yang berdekatan. HIDUP CHURROS :P




Street Churros
LG-66A Lower Ground Floor
 IOI City Mall 62500 




Aug 21, 2016

WePrint Malaysia Mencetak Gambar Instant Dan Berkualiti

Kalau dulu nak bergambar hanya menggunakan kamera, kodak dan makan masa untuk mencetak gambar. Sekarang rasanya, rata - rata menggunakan telefon pintar masing - masing untuk merakamkan detik - detik istimewa. Mesti terfikir, macam manalah nak print gambar - gambar tu semua, bukan sikit, banyak pulak tu. Leceh dan menggunakan banyak kos kalau nak dicerak sendiri, kena ada ink, printer dan kelengkapan yang lain dan belum tentu kualitinya memuaskan. WePrint antara mesin mencetak gambar instant berkualiti tinggi pertama di Malaysia menggunakan aplikasi WeChat mampu mencetak gambar menarik dan pantas.



WePrint mula diperkenalkan dan terkenal di Malaysia pada tahun 2015 melalui roadshow, event, photo booth dan sebagainya. Ia merupakan mesin yang berfungsi untuk mencetak gambar dengan kualiti tinggi melalyi aplikasi WeChat dan mencetak terus daripada telefon pintar tanpa menggunakan



Hanya perlu tunggu selama 60 saat untuk melihat hasil cetakan dari WePrint. Caranya pun mudah saja dengan mendownload aplikasi WeChat, mengimbas kod QR yang ditunjukkan pada mesin, download gambar dari phone dan key in kod ID yang ditunjukkan di skrin. Yang menariknya, kita boleh template yang menarik dan unik untuk gambar kita. Kualiti dari segi warna, cetakan memang memuaskan.




Untuk sebarang majlis korporat atau swasta, WePrint sentiasa mengalukan orang ramai, untuk mencetak gambar kegemaran mereka pada bahan yang berbeza, termasuk kertas foto, kertas magnet, buton badge, mug dan sarung telefon. Sempena bulan kemerdekaan ini, pihak Liberty Printing berbesar hati menawarkan diskaun 10% tau kalau korang beli WePrint dengan scan QR Kod yang ada.
What can we print for you? Free instant high quality photos!



Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T)
6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3,
Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang, Selangor

Contact :
019-985 8151 (Elaine)

Email :
order@libertyprinting.com.my

Web :
http://www.weprint.asia

Facebook :
https://www.facebook.com/weprintmachine
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign