May 23, 2017

Madame Waffle | Sunway Pyramid

Huh sebut waffle, mesti terbau² kat hidung ni...sedapnya...kalau pergi mall, mesti beli...ofcoz peanut + butter dan coklat utk anak². Bapak dorang tak minat manis². Dulu.murah..sekarang semua mahal...kat sini waffle biasa RM3.50 hu

Blueberry Creme Cheese | Madame Waffle

Lama menunggu beb

Sesekali nak try juga waffle mahal hehe...waffle Jepun...di Madame Waffle. Macam sedap... Macam lah kan..tak cuba x tahu...kebetulan hantar anak main di The Parenthood, Sunway Pyramid, so terpanjang kaki pergi buat dessert hunting hehe.

Burlppp Alhamdulillah

Air best

Macam² menu ada di Madame Waffle, ada waffle sahaja, ada topping dengan gelato, combo dengan air, jus, teh dan kopi. Bagi aku berbaloi order sekali air...murah sikit macam aku ambik set combo Blueberry Creme Cheese + Iced Peace Teah , tak silap 16+ gitu

Lama juga menunggu, ramai org. Dibagi beep button, so bila beep je, kita ke kaunter ambik hidangan. Self pickup. Konsep waffle di sini adalah artisan premium Belgium Liège Waffle, sebab tu bentuknya unik, saiz pun agak kecik. Bahan ada diimport dr Jepun.mungkin...tepung kot...sebab tu harga mahal. Emmm seriously buat tekak aku yg dh biasa layan waffle rangup di kiosk²... Mmm tak berkenan dengan versi yg ni...sebab teksturnya agak padat, macam kita makan penkek / roti huuuu. Sejuk tak panas .... Cream.cheese best, tak manis sangat, blueberry jem / comport tu pun jist nice..... Tekak orang, lain² ..so kalau aku...ni...pertama dan terakhir kot makan disini. Habiskan...ofcoz...mahal kot, tak baik membazir. KECUALI ada yg nak belanja... REZEKI TAKKAN KU TOLAK

May 21, 2017

iBawal | Patutlah Ramai Suka

iBawal | Bagi penggemar fesyen hijab / tudung .. Rasanya ramai yg dah familiar dengan iBawal . Jenama tudung bawal dari Malaysia sejak 2015, dah terjual di Brunei dan Singapore pun. Bawal bukan sebarang bawal, sebab koleksi bawal dari iBawal ni dah semestinya lain daripada yg lain ... yang penting ianya trending, dan mampu milik

iBawal Collection

iBawal Inspired By SaraAli



Packaging iBawal pun antara kelainan dari produk yg lain...comel.kan box nya, dah macam box power bank...cute je. Xtually sejak dari 2015 dah banyak koleksi yg iBawal keluarkan...yg aku nak share kali ni ada 2 .... iaitu iBawal Serena Parfum 2016 dan iBawal inspired By SaraAli.


iBawal Serena Parfum 2016

Gosok² Wangi

iBawal Serena Parfum 2016 
Yg ni memang rare, win...gosok² iBawal ni ... Keluar bau wangi tau.... Tak payah pakai perfum, softener dah haha..Baunya fresh macam bau lemon + serai.... Warna terang untuk koleksi ni

Label cute

Omey x ?


Boleh tengok jahitan yg kemas kan..tak ada benang² berlebih dibahagian tepi tu..Labelnya comel je...



iBawal Inspired By Saraali
Yang ni Kuda Kepang Tangerine ... Kaler lebih funcky, chicky, fresh.... Yg ni biasa je...takde wangi² ....



Apa yg best dengan iBawal ?

  • Bidang tudung ni lebar, luas
  • Boleh digayakan dgn bermacam style
  • Mudah digayakan, tak mudah kemek
  • Tak perlu gosok lama², tak mudah renyuk
  • Kaler cantik² banyak pilihan
  • Jahitan kemas, cantik
  • Harga berpatutan
  • Jenis fabrik tak tebal, dan tak nipis
  • Jenis fabrik yg sejuk, tak panas
  • Design terkini dengan warna² menarik


Eh banyak lagi tau koleksi terbaru iBawal, next time aku share koleksi iBawal Soraya 2017 Flora & Fauna Parfum ... Confirm cecantik, letops..yg penting desing dan kaler paling trending .... Untuk details harga, nak tengok lebih koleksi...korang zasss terjah je www.ibawal.com/

MAMADARWIISHxSGSHOP GIVEAWAY

RM100 credit shopping di SG SHOP untuk korang. Macam² boleh shopping dengan seratus ni okay, di SG Shop semuanua ada...murah pulak tu.... Jemput korang yg awesome² utk join....masih lagi berjalan MAMADARWIISHxSGSHOP GIVEAWAY ...



Cara utk join, mudah je, korang follow step² simple di SINI Tag lah kengkawan okay...tak blogger pun bileh je join.... Good luck semua....

May 19, 2017

Tips Shopping Di SG SHOP

SG SHOP | Shopping time !!!! Kali ni nak share experience shopping di SG SHOP. Ohh sebelum meleret panjang... Ini sedikit info mengenai SG Shop. SG Shop berasal dari Singapore, bermula 2011 dan memasuki Malaysia sejak 2015. Didaftarkan dengan SG Shop Ecommerce Sdn Bhd. Di SG Shop memudahkan dan membolehkan kita membeli belah barangan daripada web e-dagang dari China. Seperti Taobao.com, Tmall.com, Moonbasa, Suning.com dan banyak lagi.



Kalau takde SG Shop susah juga tau nak shopping direct dari web tu, sebab semuanya dalam bahasa china, pening, blur kan..nak tau info produk, proses bayaran semua...so dengan SG Shop shopping sakanlah jawabnya..sebab punyalah banyak produk best² dengan harga murah, dan boleh dibeli secara runcit.




Banyak nya kategori produk di SG Shop, dark dewasa hingga baby. Dari perabot, perkakasan, gajet, makeup, semua ada...huhu rambang mata..... Bayangkan harga baju , harga di Malaysia cecah RM40-50 tapi di SG Shop hanya belasan ringgit.... OMG ... Saiz pula ada pilihan sampai 5XL

Cara mudah shopping di SG Shop :

  1. Daftar akaun di https://www.sgshop.com.my
  2. Cari produk kesukaan korang di https://www.world.taobao.com , copy link produk dan paste di ruangan search SG Shop ... Atau lagi senang search je terus di ruangan search SG Shop
  3. Submit order - Bayaran pertama ( total harga produk + domestik shipping China Express )
  4. Buat bayaran melalui topup credit akaun...kalau tiada kredit, boleh direct topup melalui Public Bank / RHB / MayBank
  5. Submit delivery - Bayaran kedua ( kos shipping intetnational + servis clearance
  6. Pilih shipping method 
  7. Tunggu parcel sampai



Jangan terkejut, ada 2 kali proses bayaran tau, sebab yg pertama hanya bayaran untuk harga produk + domestik shipping.... Bila semua produk kita dah masuk China Warehouse , baru kita submit bayaran untuk kos international shipping ke Malaysia + servis caj dan clearance . 




Tips Shopping Di SG Shop :
  • Kena pandai pilih dan bandingkan harga..ada seller yg jual murah dan mahal tetapi produk yg sama
  • Nak murah, pilih produk yg tiada caj domestic shipping
  • Pilih shipping method sea shipping lebih murah berbanding express air...tapi makan masa 3-4 minggu hehe
  • Kalau blur tentang saiz baju, kasut, jeans dan berat serta harga kos shipping...boleh rujuk carta yg disediakan https://www.sgshop.com.my/tool/conversion
  • Nak lagi jimat kos shipping, tong² dengan member...shopping secara berjemaah hehe
  • Kalau tak faham, ada sebarang masalah, direct je email atau chat dengan customer service dorang, cekap...pantas...dan notification via email, sms pun ada

Tak sabar tunggu parcel dari SG Shop ni, heheh...macam² aku beli...ada untuk blogging, untuk hubby, untuk kids, keperluan dapur huhu.... Jimat, berbaloi dan awesome.... 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign