Mar 6, 2013

PENTINGNYA BAYI DIBEDUNG


BEDUNG ??? bedung ni merupakan 1 teknik membungkus atau membalut baby menggunakan
kain yang lebar dan luas bertujuan menenangkan baby.


kenapa baby selalunya akan dibedung?
Ha mari baca enty aku pade kali ni. Amat berguna bagi 
menambah ilmu dan baik untuk diperaktikkan.
Nanti bila besar mesti anak teruna aku tanya..." mama mase darwish baby,mama bedungkan x?"
he2...of coz la mama bedung 
x caye?? jom tengok ni
:
:
:
:
:
:
:
:
:
sayang anak mama mmmmuah


Antara manfaat baby dibedung ni :

1- Dapat menenangkan baby serta menghangatkannya bagi keselesaan seprti dalam rahim.

2- Membantu baby menyesuaikan diri dengan persekitan & suhu selepas dilahirkan

3- Dapat mengurangkan refleksi gerakan tangan & kaki yang selalu mengejutkannya dari tidur

4- Memudahkan baby untuk didukung @ didodoi



Perhatian ye mama , ibu, mak, umi, mami semua ye.....!!!!

1- Jangan bedung baby lama sangat. Cukuplah untuk 1 bulan pertama

2- Tak payahlah  bedung masa cuaca panas ye...lemas nanti

3- Ikut keselesaan baby.Kalau baby x suka bedung x payah...nanti meragam pulak

4- Kalau dah bedung rajin2 lah check lampin baby....nanti beruam pulak berpengap 

5- Sentiasa perhatikan baby bimbang kain bedung menutup muka....


Harap menjadi info bermanfaat pada semua...TQ 

No comments:

Post a Comment

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign