Mar 28, 2013

TIPS NUFFNANG UNTUK DAPAT DAPATKAN KEMPEN CPUV & EARNING

Salam semua kali ni aku nak berkongsikan tips cara nak tambahkan atau dapatkan ruang kempen CPUV dan Buffering Earning dari MR.Nuff he~Aku pun beginner pun dalam dunia blog ni...Just share...Tips2 ni aku dapat dari feedback ticket dr Nuffang sendiri.

Ruang Servey
Kita kena isi ruang servey kat Nuffnang tu dengan betul. Barulah pihak pengiklan dapat tahu blog mana yang ada sasaran pelanggan dorang. Kalau kita x selalu update servey susahlah sikit nak dapat iklan.

Pilihan Iklan
Korang ambik & letak je ketiga2 iklan yang Nuffnang sediakan tu.tempek je kat blog
Leaderboar + Skyscraper + Large Regtangle

Lokasi Iklan
Hah kita kena letakkan iklan2 tu lokasi2 yang betul, yang mudah untuk pengunjung tengok & klik.Contoh kalau iklan Leaderboard letak atas blog.
skyscraper letak di sidebar blog
Large Regtangle letak di bawah entri pertama blog.
So jangan letak iklan2 kat tempat tersorok...sian pengiklan buat iklan mahal2 hu~

Glitterati
Maksudnya keahlian xklusif...Em kalau kita dah dapat keahlian ni memang income masyuuuuuuk!!!
Alangkah indah kalu dapatkan....Kita x boleh aaply nk dapatkan keahlian...Nuffnang automatik pilih berdasarkan kesetiaan kita hu~

Tapi harus diingatkan semua ni bergantung pada usaha + kerajinan + doa + luck kita.Semoga dapat rezeki dari Nuffnang banyak2 hu~ Amin



1 comment:

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign