Mar 28, 2013

TIPS TAMBAH FOLLOWER & TRAFFIC BLOG

Salam semua...jom kongsi tips macam mana nak tambah follower & traffik yang sesak kat blog kita he~.walaupun blog ni x segah & hot macam blog si otai2 cam 
tapi Alhamdulillah ada juga korang2 yg sudi follow & singgah sini.Jasamu ku kenang.
Check it Out


JOIN KELAB BLOGGER
Hah 1st step yang aku try...Alhamdulillah menjadi...Bayangkan dari follower blog aku dari 5 orang bertambah jadi 60 orang dalam 1 hari.Tapi kena rajin lah.Yelah kelab ni pon Ben Ashaari yg asaskan.Hu~TQ Mr.Ben
Nak join klik SINI


JOIN SEGMEN / CONTEST / GA
Kita kena rajin join segmen/GA yang dianjurkan oleh blogers.Bila kita join...dorang akan terjah blog kita.Dan kita pon boleh kenal peserta lain dengan blogwalking sampai lebam hu~
Contonya join segmen INI


BLOGWALKING
Maksudnya rajinkan diri jenjalan ke blog lain.Barulah dorang datang blog kita balik.Jangan asyik tunggu bulan jatuh ke riba.
What u give...U get back !!!

UPDATE BLOG
Janganlah biar blog kita tu berkulat x di update. Bersawang....labah2 pun takut nak datang he~


POST & ENTRI
Kalau menulis tu kena kreatif & yang penting ORIGINAL.Jangan nak asik copy paste tau.
X baik.Buatnya ape yang kita copy paste tu x dihalal kan...ahah kan naye...


7 comments:

  1. betul tu memang berkesan cara ni :D

    ReplyDelete
  2. waa good article ^^ sy pun rajinkan diri terjah blog2 kwn selalu unless i am busy with other things.

    jom terjah: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Silalah singgah blog saya http://wanita-akume.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Thanks!!! bagus sekali dong...hehehe....

    ReplyDelete
  5. Nice Info TQ.. Other 15 Tips To Increase Traffic Blog For Guideline http://goo.gl/yqquGt

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign