TIPS TAMBAH FOLLOWER & TRAFFIC BLOG

March 28, 2013

Salam semua...jom kongsi tips macam mana nak tambah follower & traffik yang sesak kat blog kita he~.walaupun blog ni x segah & hot macam blog si otai2 cam 
tapi Alhamdulillah ada juga korang2 yg sudi follow & singgah sini.Jasamu ku kenang.
Check it Out


JOIN KELAB BLOGGER
Hah 1st step yang aku try...Alhamdulillah menjadi...Bayangkan dari follower blog aku dari 5 orang bertambah jadi 60 orang dalam 1 hari.Tapi kena rajin lah.Yelah kelab ni pon Ben Ashaari yg asaskan.Hu~TQ Mr.Ben
Nak join klik SINI


JOIN SEGMEN / CONTEST / GA
Kita kena rajin join segmen/GA yang dianjurkan oleh blogers.Bila kita join...dorang akan terjah blog kita.Dan kita pon boleh kenal peserta lain dengan blogwalking sampai lebam hu~
Contonya join segmen INI


BLOGWALKING
Maksudnya rajinkan diri jenjalan ke blog lain.Barulah dorang datang blog kita balik.Jangan asyik tunggu bulan jatuh ke riba.
What u give...U get back !!!

UPDATE BLOG
Janganlah biar blog kita tu berkulat x di update. Bersawang....labah2 pun takut nak datang he~


POST & ENTRI
Kalau menulis tu kena kreatif & yang penting ORIGINAL.Jangan nak asik copy paste tau.
X baik.Buatnya ape yang kita copy paste tu x dihalal kan...ahah kan naye...


You Might Also Like

7 ulasan

  1. betul tu memang berkesan cara ni :D

    ReplyDelete
  2. waa good article ^^ sy pun rajinkan diri terjah blog2 kwn selalu unless i am busy with other things.

    jom terjah: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Silalah singgah blog saya http://wanita-akume.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Thanks!!! bagus sekali dong...hehehe....

    ReplyDelete
  5. Nice Info TQ.. Other 15 Tips To Increase Traffic Blog For Guideline http://goo.gl/yqquGt

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG