TUTORIAL BUAT STICKY POST

March 15, 2013



Ok kawan2 semua hari ni kita belajar cara2 nak buat STICKY POST.
Sticky Post ni membolehkan post atau sebarang entry korang melekat atau bertempek 
di muka depan blog korang buat jangka waktu tertentu.
Selalunya bloggers gunakannya masa buat entry segmen/GA/Contest.


Cara2 nya adalah :

Pertama sekali korang pilih mana satu entri yang korang nak jadikan sticky post tu.Contohnya kat bawah ni aku pilih entri segmen ni.



Pergi ke bahagian bawah sekali entry tersebut.
Nampak gambar pensel...klik situ untuk edit.




Pastu akan kuar macam ni kan?
Tengok belah kanan...nampak edit post x?
Klik kat situ dan edit dan adjust ikut tarikh & masa yang korang suka.



Kemudian Update & Save

Ok Selamat Mencuba ye....TQ

You Might Also Like

0 ulasan

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG