Mar 16, 2013

TUTORIAL LETAK FACEBOOK BEDGE DALAM BLOG

 FACEBOOK BEDGE DI BLOG


Satu lagi widget yang popular di kalangan bloggers.
Boleh lah kite menambah kenalan dan mempromosikan laman FB kita....Jom belajar cam mana nak letak FB Bedge ni dalam blog

1. Korang mestilah ada akaun Facebook .kalau x ada boleh dafatar dulu ye

2. Log in dalam akaun FB korang

3. Ok klik pada nama pfile FB korang cam kat bawah ni


4. Lepas tu akan keluar gambar macam ni...dan klik pada Letak Lancana Pada Web Anda


5. Akan keluar macam ni...klik pada lencana profile




6. Pilih design bedge/lencana FB yang nak korang letak dalam blog
&. dah sipa pilik klik pada gambar +Blogger dan Ok

7. Last sekali dekat petak pilih tajuk blog tu...isi url/alamat blog korang. Isi lah pe2 tajuk yang korang nak kat petak bawah.Klik Tambah Widget.




Taaaadaaa siap....SELAMAT MENCUBA

No comments:

Post a Comment

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign