Apr 28, 2013

FELT ART


Korang suka seni? suka jahit menjahit?
Apa kata kita try seni felt ? Macam2 boleh buat guna felt ni macam keycahin/bantal macam2lah. Xtually ari tu aku Cik Google..terjumpalah entri pasal kraf felt ni, terus lah xcited nak cuba.

Apa itu Felt?

Felt tu sejenis kain yang dibuat dari serat kapas tanpa dijahit/ditenun.Kain tertua didunia tau.X ada kain felt maka x jadi lah kraf felt korang.
Terdapat pelbagai warna/saiz/jenis.Ada yang tebal & nipis.

Nak dijadikan cerita semalam pergilah MR.DIY saje jalan2 tiba2 terjumpa kit felt art ni hah...murah pun murah.Ape lagi terus sambar lah.Budak-budak baru belajar so kenalah beli kit dulu betol x?



Harga nya just RM2.90 tapi semua complete termasuk pola+instruction+kain felt+benang+jarum+keychain+polyster.

Nantikan hasilnya ye kengkawan he2



2 comments:

  1. ada jual kat awak tak .. saya nak beli lah .. apa2 pm saya kat fb .. pleasee . https://www.facebook.com/yellow.mania.cerewet94?ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
  2. Mudahnya bila ada kit permulaan camtu kan...nk cari gak la

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign