FELT ART

April 28, 2013


Korang suka seni? suka jahit menjahit?
Apa kata kita try seni felt ? Macam2 boleh buat guna felt ni macam keycahin/bantal macam2lah. Xtually ari tu aku Cik Google..terjumpalah entri pasal kraf felt ni, terus lah xcited nak cuba.

Apa itu Felt?

Felt tu sejenis kain yang dibuat dari serat kapas tanpa dijahit/ditenun.Kain tertua didunia tau.X ada kain felt maka x jadi lah kraf felt korang.
Terdapat pelbagai warna/saiz/jenis.Ada yang tebal & nipis.

Nak dijadikan cerita semalam pergilah MR.DIY saje jalan2 tiba2 terjumpa kit felt art ni hah...murah pun murah.Ape lagi terus sambar lah.Budak-budak baru belajar so kenalah beli kit dulu betol x?



Harga nya just RM2.90 tapi semua complete termasuk pola+instruction+kain felt+benang+jarum+keychain+polyster.

Nantikan hasilnya ye kengkawan he2



You Might Also Like

2 ulasan

  1. ada jual kat awak tak .. saya nak beli lah .. apa2 pm saya kat fb .. pleasee . https://www.facebook.com/yellow.mania.cerewet94?ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
  2. Mudahnya bila ada kit permulaan camtu kan...nk cari gak la

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG