CARA2 MEMBUAT BEKAS KUIH TAKO ☆ KUIH TEPUNG PELITA

July 09, 2013

Salam semua ha...tadi dah wat entri pasal kuih tako kan....
Now nak update pasal cara2 wat bekas die yg cite miut tu....

Ok...bahan2 nye...
Daun pandan secukupnya
Gunting
Pembaris
Stapler☆lidi tajam


1
 Ambik 1 helai pandan, ukur 20cm pjg dan gunting.
Pastu bahagikan menjadi 5 bahagian.setiap bahagian 4cm ye.
Korang gunting jgn sampai putus...ngam2 sampai tulang daun tu.

2-3
hah sekarang korang anyam lah jadi kan bentuk 4segi sama yg cute...
akan ade  4cm lebih so korang selit2 dan stapler...
Se eloknya kalau ade daun pandan yg besar ..best sikit nk mnganyam

4
ha tu la pic bahagian dlm kotak tako.....kalau cam ade lubang2 kecik korang just tampal atau lapik je daun yg lebih2 tu

5
 ha yg no5 tu bahagian bwh die....

SELAMAT MENCUBE.....

You Might Also Like

4 ulasan

  1. nampak mudah... tapi rasanya macam tak berseni pulak... hehehe

    ReplyDelete
  2. nice entry..
    done follow 478...

    http://sharetogether13.blogspot.com

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish