Jul 29, 2013

SENGKUANG CALIT...BEST SGT KE?


Dah lama asyik dengar orang citernpasal sengkuang calit...akak dekat rumah ni pun time dia jual...mesti habis x sempat aku nak tengok,beli dan makan.ntah macam mane rupaye ye hu....
Alhamdulillah..hari tu duk shopping raya kat jalan tar...jumpa juga si sengkuang calit ni...,,o lebih kurang macam rojak buah juga kuahnye...tapi ada ,manis2 sikit...sedap...sejuk badan



kalau rojak buah2 nye dipotong kecik2 tapi sengkuang calit ni dipotong 1 keping je...pastu kuah nya dicalit atas permukaan.dapatlah nama "sengkuang calit" hehe.
Tapi standard lah kat KL kan 1 keping RM2...akak kat rumah ni jual 50SEN je huhu

2 comments:

  1. dulu depan sekola, ada jual. sedap sangat! dah habis sekolah dah tak jumpa dah. hehe sedapnya~ lama tak makan.. :)

    ReplyDelete
  2. sedappp..lama dah tak makn..waktu sek ren dulu adala..hee..=D

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign