SENGKUANG CALIT...BEST SGT KE?

by - July 29, 2013


Dah lama asyik dengar orang citernpasal sengkuang calit...akak dekat rumah ni pun time dia jual...mesti habis x sempat aku nak tengok,beli dan makan.ntah macam mane rupaye ye hu....
Alhamdulillah..hari tu duk shopping raya kat jalan tar...jumpa juga si sengkuang calit ni...,,o lebih kurang macam rojak buah juga kuahnye...tapi ada ,manis2 sikit...sedap...sejuk badan



kalau rojak buah2 nye dipotong kecik2 tapi sengkuang calit ni dipotong 1 keping je...pastu kuah nya dicalit atas permukaan.dapatlah nama "sengkuang calit" hehe.
Tapi standard lah kat KL kan 1 keping RM2...akak kat rumah ni jual 50SEN je huhu

You May Also Like

2 ulasan

  1. dulu depan sekola, ada jual. sedap sangat! dah habis sekolah dah tak jumpa dah. hehe sedapnya~ lama tak makan.. :)

    ReplyDelete
  2. sedappp..lama dah tak makn..waktu sek ren dulu adala..hee..=D

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish