BABAK TIPIKAL DRAMA MELAYU

by - August 15, 2013

Huhu2 1st off all bukan nak kondem yer...its reality..layan jugak kadang2 tu kan...tapi sekarang banyak drama diadaptasi dari nivel2 top sellers kan...so alligmen dah larinsikit...ape2 pon sokong drama tempatan selagi x menyentuh sensitiviti agama, budaya dan....korang sambungkan ye hehe...antara babak2 ne....



MAKAN..MAKAN & MAKAN
Kalau korang perasan...babak ni cornfirm ada, iys ok sebab realiti kita manusia makan utk hidup, tapi kalau dah asyik makan je...kan...makan sambil bercakap, yg x tahan tu makan pakai sedu garfu hu alooo...




JUTAWAN BUSINESS JUTA2
Hu kalau yg kaya tu..kaya amat sampai saham juta2...x main lah 1k ni 10juta tu...ater nak wat gone...malaysia kan negara membangun....alhamdulillah




SAKIT KRONIK
Kalau x hero...heroin..kalau x dorang family dorang mesti ada yg sakit kronik..x main lah sakit gastrik, sembelit ni...tu dia jantung berkelip2, limpa bergetar2, macam2 ada.




CINTA 2 DARJAT
Ni pon tipikal kan...ala kemon la...zaman dh moden...tp ape kan daya...layan kan je




KAHWIN KONTRAK@PAKSA
Ala...korang mesti suka kan...mule2 gaduh, pastu suke,bahagia...sweeet la sgt....




MEKAP X KENA GAYA
Of coz kena mekap kan...kena tampal la lubang anai2 tu..nk masuk tv kau nyah hu...tp x kan lah time solat pon bermaskara, bereye liner bagai kau mak jemah agak2 loh



Haha ape2 pon it just for fun kan.....aper pon drama melayu boleh layaaaaan hu

You May Also Like

2 ulasan

  1. Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq zamani singgah n komen ye...gerimis mengundang kau haha

      Delete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish