Aug 27, 2013

BESARNYA PAHALA SURI RUMAH

Janganlah bosan, malu dan sedih hanya kerana bertitle kan suri rumah kerana kita secara tak sengaja mengikut sunnah nabi dimana para isteri baginda hanyalah suri rumah tangga.

Nabi juga pernah berkata ."golongan wanita dan kerjaya yang paling senang mendapat pahala adalah suri rumah.melakukan segala tugas menjaga makan,pakai,anak dan harta suami dan mentaati nya..selagi tidak melanggar syarak..in sha allah ganjaran pahala istimewa diberi.selain secara tidak langsung mengurangkan dosa dan mengelak fitnak dari bergaul dengan lelaki bukan muhrim..."

Emm alhamdulillah lapang dan tenang sikit hati ni, bukan apa sejak bergelar isteri lagi aku x diizinkan suami bekerja, alhamdulillah ini hikmahnya rupanya...bagi pandangan insan biasa cam aku...banyak kebaikannya.tapi bagi yg berpeluang bekerja jangan sia2kan peluang dan kepercayaan yg diberi.

1. Fulltime dapat monitor & control rumah
2. Dapat tengok perkembangan anak hari2
3. Aku lah bos huhu.ikut suka nak wat keje,tido,makan
bila2
4. X payah pening2 pikir hal kerja, anak kat taska ke ..
5. Zaman sekarang x ada istilah katak bawah
tempurung, so jgn ingt kami suri rumah
X berilmu dan x tau hal2 semasa...pasal kami boleh
on9 dan berblogging, sharing2 info ok.sekarang
Graduan pun jadi suri rumah k
6. Dapat kurangkan lemak2 badan..tapi tambah pon
boleh juga haa
7. Hujung bulan sama macam org lain dpt duit poket..
Alhamdulillah
8. Yang paling penting dpt jage 100% makan,minum,
pakai,jagr rumah suami dan anak2

SO BERSYUKURLAH KITA PARA SURI RUMAH

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. Alhamdulillah....sy juga suri rumah..tapi dah buat biz online..best sangat..kita la bos sukati nak 'kerja' ke x..nak mkn bila kan..

    Hidup suri rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ajuya...yg penting kite kena bijak kan huhu...zaman dh berubah

      Delete
  2. memang teringin nak jadi housewife, tapi terlalu banyak komitment pulak..and financial x mengizinkan..:(

    ReplyDelete
  3. X pe nazuha.,rezeki tu.blh bantu suami kan..jgn siakan peluang yg ada dn kepercayaan y diberi...best og luck

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign