Aug 29, 2013

GURU TADIKA TERLAMPAU (RASA TERUJA BERTUKAR SERIAU)

Nak dijadikan cerita, pagi ni dipanggil interview as a guru tadika..janji pukul 9, last2 samapi jam 12 x jumpa2 owner tadika tu..balik terus..memang stress tapi x hampa sangat pasal hari ni aku dapat tengok sendiri situasi di tadika.....puhhhh bermula dgn rasa xcited teus bertukar jadi seriau & fobia...kenape? Mengape? Why?


sumber google

Guru tadika tu ada 2 orang, suara macam petir, mula aku ok je...mungkin kalau dh ramai student kena guna suara kuat utk dorang ambik perhatian, tapi aku jadi terkedu bila PUKKKKKK!!!!! Bunyi belakang sorang pelajar tdika di pukul oleh guru tu bayangkan budak 5-6 tahun....kena pukul sampai bunyi cam tu....dah la anak orang...x cukup dengan tu...kalau bising kena cium dinding sebagai denda....ohhhh x sanggup...dan kerana aku x sanggup nak hadap...aku keluar dgn alasan ambik angin....



Aku x tau lah kalau cara tu praktikal dan dibenarkan untuk mendidik anak2...tapi setahu aku dalam islam melarang..
- memukul,merotan anak2 dari lutut ke atas.
- memukul dengan tangan atau anggota badan yg lain

islam membenarkan
- merotan anak2 dengan niat mendidik
- merotan dengan tidak meninggalkan bekas,
- memukul bahagian tapak kaki

Pengalaman ni buat aku takut,fobia bila fikirkan darwiish nanti...mmmm

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. garang sangat tu..rotan sikit2 tu biasa la lagi..kalau pukul smpai cmtu agak kurg elok >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu pasal la akmal, sampai berbunyi...belakang plak tu...gugur jantung budak baru ada akaiiii

      Delete
  2. huhuhu...takut jadi terlampau pulak pulak nanti..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la yumi, x sure majikan dorang tau x ...terpaksa tolak tawaran, x sggup nak join cikgu2 situ

      Delete
  3. Assalamualaikum..Disini saya war-warkan bahawa Seminar Sains Prasekolah akan bermula.
    Early Childhood Science Seminar 2015.
    Venue : Faculty Of Education, Universiti Malaya
    Date : 27th June 2015
    Suitable For Teachers To Enhance Science Teaching.
    Certificate Provided In Collabration with Universiti Pendidikan Sultan Idris and NCDRC.
    We Train Hands-on Science Seminar using 5E Instructional Model.
    Science Process Skills and Inquiry Based Learning.
    Conduct by Professional Trainers.
    Mr. John Ooi (Chairman of Kiddo's Science World)
    Prof. Dr. Sopia Md. Yassin (Director of NCDRC)
    Call 019-2778415 (Firdaus) 019-3845864 (Amira) now before 15/06/2015 for a special Discount or email to ks_intellectual@yahoo.com.my or www.facebook.com/ksintellectual
    Thank you

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign