Aug 27, 2013

KELEBIHAN DAN KELEMAHAN DOMAIN SENDIRI

domain maksudnya url @ link web sendiri.contohnya nya macam [nuffnang.com] , [facebook.com], [benashaari.com]

Nak dijadikan cerita ada orang nak belanja domain
Sape lagi kalau en.hubby tercinta coz tengok aku memang kaki blogger huhu..,tp setelah dikali,dibahagi,dikali, emmmm belum tiba masa lg kot mmmm


kelebihan ada domain sendiri

● blog milik kita 100%..maknanya kita x terikat dengan peraturan lagi, kalau macam wordpress, blogger memang ada syarat tertentu...almaklumlah free kan.

● url lebih pendek,ringkas dan mudah di iingat.tapi ada tips jg dlm memilih nama domain ni,

● boleh tingkatkan rank alexa dan senang di indeks oleh google.

● senang buat duit pasal pengiklan akan tertarik dgn web blog kita yg ada domain sendiri sebab menunjukkan kesungguhan kita berblogging ni.


kelemahan domain sendiri

● mesti kena renewal setiap tahun, x mahal ada yang RM 37 peryear.

● kena back to basic ler, promosi blog kita kaw2 utk tarik pembaca cam mule2 kita berblogging dulu...ayo




posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. kena back to basic to macam mana ye mama???

    ReplyDelete
  2. fifi..ade blogger yg kate kena wat asas2 mula2 kita start blogging dulu...invite,follow dan cari follower, x tau cam ne yg detail...better fifi tanye bloger yg ade domain sendiri...hu

    ReplyDelete
  3. Mmm.. saya x boleh kata 100% setuju... tapi tahniah admin atas pos yang membuka mata saya.


    Also visit my page; Buat Duit Online

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign