Aug 21, 2013

KESALAHAN DALAM BLOG

Kesalahan dalam blog ini hatus kita elakkan dalam aktiviti blogging kita sebab ia mempengaruhi rank visit ke blog kita...just sharing..

Terlalu banyak Ads/iklan
Of coz semua bloggers nak buat duit poket dengan tempekkan ads kat blog, tapi better jangan terlalu banyak, selain berat nak loading, nampak semak pon ye...ingat x semua blogger nak layan blog kita loading huhu.

Widget yang mengarut lagi semak
Widget memang penting dlm blog contoh macam fav list, media soasial conection tapi kalau dah merapu macam ikan berenang2, panda pening2 pun kadang2 membosankan pengunjung. Ingat x semua pengunjung blog kita sama umur n minat ngan kita...jangan marah aaa...just opinion

Warna background & tulisan
Warna background mesti kena cool,soft, calm pada aku x yah strike2 sgt la....kdg2 pening kena pula tulisan yang kaler kaley huhu

Tiada respon
Syukur lah ada yg komen dan singgah kat blog kita, so kenalah respon pada komen dorang, jangan wat cam tunggul

Copy paste post
Janganlah asyik copy paste entri dan post blogger lain. X baik.nak2 pulak tanpa izin tuan empunya.lagin1 korang x akan ada originaliti, so kena kreatif dan berusaha ok.kena buat researh lebih baru dapt tarik visitor.in sha allah

Short form
Puhh singkatan perkataan yang terlampau pon bahaya juga...ye lah x semua boleh paham, peringkat umur pon berlainan, so kena bijak dalam menulis.

TAPI SEMUA DITANGAN KORANG, BLOG MASING2 KAN, MASING2 ADA STRATEGI DAN CITA RASA...APA2 PUN HAPPY BLOGGING SEMUA....

5 comments:

  1. nice sharing..kalau blog kita mcm rumah bersepah je..mesti tetamu yang datang pon rimas kan :)

    ReplyDelete
  2. Info yang menarik dan bermanfaat...thanks Mama..

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign