Aug 28, 2013

LAMAN PING @ AGGREGATOR YANG PALING BEST

Laman ping/aggregator ni sangat penting dan mempengaruhi ranking dan total visit blog kita tau.maksudnya laman ping ni membolehkan kita para blogger share & link & luaskan kuasa entri blog kita kat laman2 ping ni.
Kat malaysia pun banyak laman2 ping yg ada, so kena rajin lah servey dan try ok...




ping busuk
Memang nyawa blog aku lah..,time kasih ping busuk..lepas google..ping busuk lah yang tarik statistik blog aku jadi mencanak naik...alhamdulillah.dan yg paling best entri blog akan di ping secara automatik tapi syaratnya kena letak widget ping busuk dlm blog kita.so x payah susah2 ..pas post entri automatik di ping ke busuuuuuk.




blogr.my
Xtually baru guna yg ni...semi auto kena ping manual ok..tapi best juga, boleh kumpul poin dan tebus hadiah.limit per entri adalah dalam 15 minit .




tinjau.net
Ni pon baru reg malam semalam, tunggu pengesahan.kata nya auto ping juga.kena letak widget jg.pe2 tungggu okayyyy

Banyak lagi laman ping yg ada, pingjer.carimember,nuffnaX so tepuk dada tanya selera ewah

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. wah..yumida belum daftar lg ping2 bagai nih
    nak buat weekend nnti la

    ReplyDelete
    Replies
    1. puhh yumi belom ping2 pon statistik dh gempaq...kalau dh ping..mmm babai la mamadarwiish ye

      Delete
  2. Replies
    1. leods...better try...gud luck..hepy blogging

      Delete
  3. Terima kasih, saya pon tengak cari laman nak ping asaskan malaysia.

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign