Aug 20, 2013

OSAKA STEAMBOAT...RUGI KALAU TAK PERGI

Osaka steamboat...memang rugi kalau x cuba.Nama aje osaka tapi bukan di japan pun di adenium,bukit beruntung rawang je huhu.menawarkan buffet berharga rm26 untuk dewasa dan rm13 untuk kanak2.tapi memang berbaloi.ada dua pilihan  kalau nak steamboat boleh, grill pon ada..,yummmy



.
 kalau korang nak tahu restoran osaka steamboat ni pernah muncul dalam rancangan jalan2 cari makan tv3 by qi razali..yg best juga restoran ni empunya baru berusia 19 tahun...yg pakai spek tu...alhamdulillah orang melayu gitu.dan jangan bimbang gerenti halal dan tempat solat pon ada di tingkat atas.


.
 hah iu lah secret resepi nye..sos osaka...let me quest...em cam ada kicao cair, sos ikan dan daun ketumbar...tp memang sedap dicampur dlm sup tomyam.



.
 aku memang terjah seafood ngn vege je...tu pasal jerawat meriah beraya atas muka ni....uiiii grill pon ok jg ada ayam,kambing,lembu...jom jalan2 cari makan....alhamdulillah kenyang...tq en.suami

7 comments:

  1. mula-mula igtkan mama melancong ke jepun tadi..baru igt nk jd tour guide :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin akmal...bila lah agaknya rezeki tu huhu, osaka ade nium pon ok hu

      Delete
  2. Assalamualaikum... nak tnya.. kalo nk book meja boleh ke?. pernah lalu area situ. tp, x pernah go in lagi.. tgk gmbar Puan post nmpak mcm best je..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, saya nk tanya. Restoran stemboat ni masih di buka ke dkat Adenium nih?

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum,saya nk tnya stemboat osaka nih masih dibuka ke skrang?

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum,saya nk tnya stemboat osaka nih masih dibuka ke skrang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://m.facebook.com/OsakaSteamboatRestaurant/

      Akmal Harith Azhar pengurus Osaka steamboat Rawang

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign