Aug 28, 2013

PENGALAMAN BERSALIN CAESAREN (KURELAKAN PERUT & UTERUSKU DIPOTONG DEMI SI DIA)

Semuanya aku lakukan untuk si jantung hatiku adam darwiish.Bukan gimik tapi memang betul2 perut & uterus ku dipotong untuk lahirkan si dia.ala senang citer caeseran la huhu...sebab masa tu keaadan si dia breech/songsang & x cukup hari



Meh nak share 1st pengalaman bersalin saecer..mula2 dok bagi ubat belon untuk di bukak jalan bawah tu,,tapi x jg bukak2...so utk keselamatan mama & darwiish..caeseran juga di syorkan..hu..terima dengan redha dan takot wooo...masa tu lah..minta ampun dari hubby,mak,abah, family mane tau ajal tiba kan emmm



Lepas sign borang semua,ditolak ke labour room (just deliver kat hospitan kerajaan je)..x mampu bayar ribu riban ok...pastu aku pon di enjek di tulang belakang untuk diberi sedatif bagi kebas separuh badan, ari pinggang ke kaki, tangan kanan, kiri penuh dengan wayar..ada darah,air,oksigen macam2 lah..
sepanjang proses tu aku sedar semua yg berlaku tau..rrrr bayang kan terasa sejuk kat perut bila pisau kot dihiris atas perut,dengar bunyi alat2 bedah berlaga uiii seriau tapi x sakit cuma kita mamai je...dan dilarang tido


Lebih kurang cam ni lah mase tu (ihsan foto dr
google).

X lame proses keluarkan baby dalam 15 minit, cuma yg lama makan berjam2 time nak neutralkan ibu.,sampai muntah2 hijau aku...mase dok tarik
darwiish keluar boleh dengar bunyi pluuup dan perut terase kosong huhu...tapi cuak juga bila x dengar suara darwiish lagi, x lame pastu nurse datang bawak darwiish yg siap dipakaikan gelang kaki biru..dan tunjuk anu pada aku..dan tanya baby puan laki ke perempuan....dalam lemah tapi senyum tu...aku jawab lelaki.,,alhamdulillah..memang aku nak baby lelaki...dan terdengarlan tangisan si dia..masa tu la sentuhan kulit ke kulit yg pertama antara kami...uhhh indahnya...hilang sakit...
Sepanjang proses caeser tu juga awal2 mak,nenek pesan ingat allah,baa ayat kursi,istifar banyak2

BILA DARWIISH BESAR NANTI..KALAU DIA BACA ENTRI NI HARAP DIA BANGGA DENGAN MAMA..DAN DOAKAN ANAK MAMA MENJADI ANAK YANG SOLEH..AMIN

not me sumber cik google

Hah cam ni la parut nya nanti...korang boleh ukur berape hu...so kita anak2 ingatlah pengorbanan dan kesakitan ibu melahirkan kita...bahagiakanlah mereka...allahuakbar


posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. erkk..xleh bayang kene bedah sambil kita sedar..ngerii >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hu3 alhamdulillah...kenangan yg x semua dpt

      Delete
  2. Subhanallah, besarnya pengorbanan seorang ibu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teena...tu belum lg ibu2 yg bersalin normal kan...allahuakbar

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign