Aug 18, 2013

RESEPI AYAM GORENG BEREMPAH PALING MUDAH

Ayam goreng berempah memang sedap dimakan macam tu aje lagi sedap kalau dimakan dengan nasi kukus gitu dengan acar timur, sambal belacan kuah kari huh.jom cuba resepi ayam goreng berempah versi ku ini huhu

Bahan2
1 mangkuk ayam yg dipotong ikot suka korang
1 tangkai daun kari
1 inci lengkuas
1 inci halia
1 btg serai
1 inci kunyit hidup
2 ulas bwg puih
1 biji bwg besar
Minyak,garam, gula

Cara2
- kisar semua bahan2 tadi sampai halus
- perap je...senang kan..lagi lama perap lagi best.0
- pastu goreng..dan ngaaaap hehe

2 comments:

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign