Aug 16, 2013

SUASANA TIPIKAL RAYA

Haha kalau time raya..mesti ada suasana atau situasi yang tipikal bila tiba time raya...sungguh menyeronokkan...sebab 1 tahun sekali je pon ..barulah meriah kan....

Buku resepi kembali berkilat
Haha kalau x sebelum ni buku2 resepi dok berhabuk dalam almari kan.bila nak raya hah kelam kabut kau mak jemah dok cari resepi rendang lah, ketupat lah pe la...tapi korang google je kot hu.lagi laju ye

Traffik jam
Ala kalau kt bandar x yah tunggu raya memang jam  sokmo kan...huh kena pandai la plan perjalanan kan...bole google jalan2 altenatif...ape2 pon drive carefully

Hilang jari
Ha bukan main magic tapi main mercun dik nok....ayooo men bunga api je la..x pon tolong mak anyam ketupat...tp best gak tengok kan hu

Longgokan pinggan magkuk
Uikkk yg ni paling lemah kan...tp rata2 sekarang ramai yg rajin ank2 dara nya...pakai polistren hu2..bukan lampin je pakai buang, pinggan,mangkuk,gelas,sudu pon dh ada huhu

Wujud double chin dan lemak manja
Haha time ramadhan slim masing2, time raye buluh lemang je yg tak ditelan kan.kate org kau yg lebih...


No comments:

Post a Comment

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign