Sep 6, 2013

KHASIAT DURIAN

Durian raja segala buah.yummmy dah terbau2 keharumannya...nak2 makan time2 hujan ni kan.Tapi pada yang x minat, x makan, x boleh makan durian....im sorry ...just sharing hehe..im durianholic hehe.Rupa2 nya banyak khasiat durian walau pun hanya seulas ok.


Projek melahap durian king puhh sodap.

Khasiat durian :

Kurangkan sakit kepala.
Seulas durian mengandungi asid amino (tryptophan) yang dapat meningkatkan hormon serotom...so dapat tidur dengan nyenyak.

Mengelak sembelit
Durian kaya dengan serat iaitu 37% karbohidrat yg mampu menyerap air seterusnya mengembangkannya dalam salur pencernaan.

Mencantikkan dan menyihatkan kulit
Terdapat 80% vitamin c dalam seulas durian. Vitamin c membantu menyihatkan kulit.

Melancarkan peredaran darah
Dengan keupayaan ia memanaskan badan, ia membantu proses peredaran darah.


Ohhh tidak...nak durian nak durian....

Pada si preggy2 woman jangan makan banyak sgt durian, panas, bimbang baby x tahan.

Kalau ada makan sebarang ubat2 pun seeloknya jangan makan durian dulu.Nanti berlawan.ubat panas, durian pon panas

Kalau dh melahapndurian sampai 3 biji..over dos gitu...untuk elak panas badan ..minum air dari kulit/pangsa durian tu okay

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. hallamak tetiba mengidam duriann. huhu. banyak jugak khasit dia ye :)

    ReplyDelete
  2. kahkah .. kita dulu hantu deghian .. lepas makan deghian punyalah banyak ,, muntah demam panas smpai skunk nak termuntah dengan bau dia ... wuekkk .. hahaha ... conclusion nya , jangan lah overdose makan deghian nie..hakhakhak

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign