Sep 19, 2013

TIPS MEMILIH POWER BANK

Power Bank merupakan backup & portable battery dengan menggunakan adaptor.untuk segala jenis gadget seperti phone,smartphone,tablet,psp,digital camera dll



Jom kita baca tips memilih power bank, nanti tak lah terkial2 kan.Just sharing...

Kapasiti
Kita kena tahu bateri gadget kita berapa kuasa baterinya.So power bank mesti kuasa nya lebih dari bateri gadget.Contoh macam batery Tab7.0 = 4000 mAh so powerbank kena cari yang 2-3 kali ganda besar mAh nya okay.

Jenama & Warranty
Better pilih power bank yank ada jenama.Alah membeli menang memakai gitu.Contoh jenama yang hot sekarang samsung,yoboo,pineng,vivon.
Minimal warranty selalunya 1 tahun...so apa2 kes boleh refer.

Saiz & Bentuk
Kalau power bank selalunya orang akan cari yang cute2, kecil, nipis sebab nama pun portable kan.x ada lah nanti bawak beban banyak2 he...tapi depens on citarasa kan.

Harga
Pandai dan rajin2 lah servey dulu harga, dan pastikan yang original.Jangan terpedaya dengan harga yang murah tapi x sampai 1minggu pakai dah jahanam.
Tapi kalau macam brand yg bagus2 memang harga mahal sikit la ye.ape2 ikut budget juga.

Fungsi Tambahan
Better cari powe4 bank yang ada LCD flashlight so senang kita nak tahu dah cukup kita charge power bank tu.x adalah charge sampai bertahun2 wee.
Ada juga yang disertakan lampu..senang korang nak cocok gadget korang waktu malam he.

USB
Pastikan usb cable gadget & power bank sama.kalau x cam ne nak connect.tapi selalu nya akan disertakan lebih dari 2 cable.

Jenis Bateri
Pastikan bateri power bank betul2 ori dengan merujuk sijil dan hologram okay.nanti x pasal2 masuk paper..rentung di tepi power bank he...
Selalu bateri yang bagus macam samsung,sanyo dll

Just sharing...ada info tambahan jom share...happy blogging semua


posted from Bloggeroid

16 comments:

  1. makseh mama atas perkongsiannya :)

    ReplyDelete
  2. terima kasih sebab kongsi maklumat..memang niat nak beli powr bank pun..tp tu lah xreti nak pilih yg mcm mne..tp bila dh baca info nie,ha tau dah laa..hee thank yea..

    ReplyDelete
  3. saya baru je beli tadi.jenama REMAX. 12000 mAh.Rm120.ada 5 LED indicator.rasa2 model tu ngan harganya dh ok ke?samsung mahal sangat.samsung 9000 mAh rm260.

    ReplyDelete
    Replies
    1. awk pakai powerbnk tu ok x

      Delete
  4. baru beli tadi.jenama REMAX 12000 mAh rm120.ok ke jenama tu dan harganya?samsung mahal sangat 9000 mAh rm260.just guna utk note jer (2500 mAh).

    ReplyDelete
  5. saya baru je beli tadi.jenama REMAX. 12000 mAh.Rm120.ada 5 LED indicator.rasa2 model tu ngan harganya dh ok ke?samsung mahal sangat.samsung 9000 mAh rm260.

    ReplyDelete
  6. Tq berkongsi info, lepas ni dah ada guide nak cari power bank.
    Sila la melawat fb sy Syafa N Fuzail dan page saya Generasi Sihat

    ReplyDelete
  7. Salam kalau berminat untuk memiliki powerbank original PINENG boleh contact saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.. Awk Jual power bank jenama apa.. Price? Kapasiti?

      Delete
  8. Info yg sangat bagus !! Terima kasih share :D

    ReplyDelete
  9. 10 200 mAh...rm60...

    ReplyDelete
  10. Perkongsian yang bagus untuk semua.

    ReplyDelete
  11. terima kasih kerana berkongsi. Amat berguna.

    ReplyDelete
  12. http://gearbestreview.blogspot.in/2015/06/micro-usb-power-bank-case-18650-battery.html

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign