TUTORIAL BUAT IKLAN NUFFNANG TERAPUNG/MELAYANG DI TEPI BLOG

by - October 02, 2013

Ok dah lama x buat tutorial Nuffnang.Tadi, ada sorang rakan blogger bertanyakan cara2 nak buat iklan nuffnang melayang, terapung2 kat dalam blog.
Jom kita try....hehe..selamat mencuba ye.

1. Log in blog korang
2. Dashboard
3. Design
4. Add A Gadget
5. Copy code ni :

6. paste kan code di atas di html/javascript
7. save and preview
 

yang dibulat ni korang boleh adjust saiz dan tempat nak letak iklan terapung ni.kalau nak besar buat la 70px ke.
Kalau nak buat kat belah kiri tukar jadi left


Pada yang tak berape paham cam ne rupe iklan terapung ni, korang layan blog mama darwiish ye..ada belah kanan, kat bawah hehe.tq

posted from Bloggeroid

You May Also Like

4 ulasan

  1. kathy pun ada buat tuto ni sis..nice sharing...

    ReplyDelete
  2. Follower ke 776 :)
    gud tutorial :)

    Cik Kumbang,
    (Blog & Graphic Designer)

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish