Oct 2, 2013

TUTORIAL BUAT IKLAN NUFFNANG TERAPUNG/MELAYANG DI TEPI BLOG

Ok dah lama x buat tutorial Nuffnang.Tadi, ada sorang rakan blogger bertanyakan cara2 nak buat iklan nuffnang melayang, terapung2 kat dalam blog.
Jom kita try....hehe..selamat mencuba ye.

1. Log in blog korang
2. Dashboard
3. Design
4. Add A Gadget
5. Copy code ni :

6. paste kan code di atas di html/javascript
7. save and preview
 

yang dibulat ni korang boleh adjust saiz dan tempat nak letak iklan terapung ni.kalau nak besar buat la 70px ke.
Kalau nak buat kat belah kiri tukar jadi left


Pada yang tak berape paham cam ne rupe iklan terapung ni, korang layan blog mama darwiish ye..ada belah kanan, kat bawah hehe.tq

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. kathy pun ada buat tuto ni sis..nice sharing...

    ReplyDelete
  2. Follower ke 776 :)
    gud tutorial :)

    Cik Kumbang,
    (Blog & Graphic Designer)

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign