Maksud Hogoh Pahang Hogoh

November 04, 2013

Ramai yang bertanya apa makna hogoh? Hogoh ni sama maksud dengan gego kalau dalam bahasa Pahang.Ok x faham lagi ye hehe..

Maksud hogoh adalah menggegar,menggoyang atau menggoncang sesuatu dengan kuat.Tapi mungkin berbeza maksudnya mengikut daerah.Kalau macam ni bahasa dari daerah Temerloh,Semantan,Lanchang.Koi bangga jadi anok pahang weh.huhu


.
 hogoh pahang hogoh 
kalau ditranslate dalam bahasa kl....kite kasi gegar
hehehe....oh my pahlish hehe

You Might Also Like

12 ulasan

  1. kiranya sama maksud juga dengan gomo kelate gomo ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sure lak ainim..gomo rase nye cam asak...kot

      Delete
  2. ALHAMDULILLAH DAH BERGEGAR PUN KAN.. TAHNIAH PAHANG

    ReplyDelete
  3. xsangka ni 1st time saya tgk gajah menang selama ni TRW manjang menang. appepun tahniah Pahang!!

    ReplyDelete
  4. owh...baru tahu maknanya..saya assume sebelum ni macam go pang go..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. tu rupa maksudnya ya ... hogoh , hogoh !

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG