Nov 4, 2013

Maksud Hogoh Pahang Hogoh

Ramai yang bertanya apa makna hogoh? Hogoh ni sama maksud dengan gego kalau dalam bahasa Pahang.Ok x faham lagi ye hehe..

Maksud hogoh adalah menggegar,menggoyang atau menggoncang sesuatu dengan kuat.Tapi mungkin berbeza maksudnya mengikut daerah.Kalau macam ni bahasa dari daerah Temerloh,Semantan,Lanchang.Koi bangga jadi anok pahang weh.huhu


.
 hogoh pahang hogoh 
kalau ditranslate dalam bahasa kl....kite kasi gegar
hehehe....oh my pahlish hehe

11 comments:

  1. kiranya sama maksud juga dengan gomo kelate gomo ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x sure lak ainim..gomo rase nye cam asak...kot

      Delete
  2. ALHAMDULILLAH DAH BERGEGAR PUN KAN.. TAHNIAH PAHANG

    ReplyDelete
  3. xsangka ni 1st time saya tgk gajah menang selama ni TRW manjang menang. appepun tahniah Pahang!!

    ReplyDelete
  4. owh...baru tahu maknanya..saya assume sebelum ni macam go pang go..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. tu rupa maksudnya ya ... hogoh , hogoh !

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign