Tutorial Tag Kawan Dalam Entry Blog

December 11, 2013

Ada rakan blogger bertanyakan cara nak tag kawan2 dalam entry blog teutamanya contest.
Jom tengok tutorial ni...harap dapat membantu yer....



1. Dashboard
2. New Post
3. Buat entry cam biasa
4. Taipkan nama kawan yg nak di tag
5. Highlight kan nama tadi



6. Klik Link / Pautan
7. Ruangan nama tu letak nama kawan yg nak ditag
8. Link tu letak link blog kawan yg nk di tag
9. OK

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

1 ulasan

  1. mekasih utk tuto ni..berguna sgt2..lg satu nk tnye...kwn yg kne tag tu dia tau x ek? kt mana bole check yg kt kne tag ke x?

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG