Dec 11, 2013

Tutorial Tag Kawan Dalam Entry Blog

Ada rakan blogger bertanyakan cara nak tag kawan2 dalam entry blog teutamanya contest.
Jom tengok tutorial ni...harap dapat membantu yer....



1. Dashboard
2. New Post
3. Buat entry cam biasa
4. Taipkan nama kawan yg nak di tag
5. Highlight kan nama tadi



6. Klik Link / Pautan
7. Ruangan nama tu letak nama kawan yg nak ditag
8. Link tu letak link blog kawan yg nk di tag
9. OK

posted from Bloggeroid

1 comment:

  1. mekasih utk tuto ni..berguna sgt2..lg satu nk tnye...kwn yg kne tag tu dia tau x ek? kt mana bole check yg kt kne tag ke x?

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign