Tutorial Untuk Jadi Top Referral

December 09, 2013

Top Referral bermaksud rujukan teratas...maksud nya banyak rujukan atau lawatan visitor melalui blog kita.Selalunya penganjur2 contest,GA,segment akan mengkategorikan hadiah kepada hadiah top refferal.
Mesti ada yg tertanya2 macam mana nak dapat top referral kan......Antaranya adalah

Buat sticky Post
Bermaksud entry tersebut akan kekal bertempek di laman utama blog korang utk jgka masa tertentu....so akan menarik minat visitor.

Ping & Share Di Laman2 Sosial
Ping dan sharekan entry tadi ke laman2 sosial macam FB, ke group2 blogger yg ada.

Tag Ramai Kawan
Dalam entry penyertaan tu korang tag seramai mana boleh kawan2...so nanti kawan2 pasti akan visit anda kembali.

Blogwalking & Promote
Kena rajin blog walking sambil promote entry atau GA tu.Cornfirm akan ada kunjungan balas dari teman2 maya korang.

**USAHA TANGGA KEJAYAAN...IN SHA ALLAH

You Might Also Like

4 ulasan

  1. Betul tu, ape yang penting kne la rajin...

    ReplyDelete
  2. mcm mana ye nk tag friend utk GA?

    ReplyDelete
  3. Usaha tangga kejayaan.,.bukan seng nak org jenguk blog kite klo bukn kite duku yg menjengah ke blog org..tq share tips..(armilastyle.blogspot.com)

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG