Apr 28, 2013

VIRUS GWIYOMI ?


Sana sini heboh pasal GWIYOMI ni kan? macam2 sekarang ..kuat betul pengaruh Korea di negara kita kan. Lepas K-Pop, Gangnam Style sekarang Gwiyomi pulak.
Tapi selagi x bertentang dengan agama boleh lah ikut kan.Tepuk dada tanya lah diri sendiri....

GWIYOMI ni merupakan gerakan tangan yang dibuat mengikut lagu dengan gaya yang teramatlah chooooomel.Mula2 dibuat oleh ahli BtoB...yang cute tu hah...x kenal? AKu pun x kenal...so Google aje lah.

Artis2 kita pon x terkecuali kena virus ni...x caye ce korang bukak Utube....atau Keek



Comel ke?
Macam2 hal lah sekarang kan...tuk happy x ape...hah tuk baby2 pon ok kan...mesti dorang ketawe

FELT ART


Korang suka seni? suka jahit menjahit?
Apa kata kita try seni felt ? Macam2 boleh buat guna felt ni macam keycahin/bantal macam2lah. Xtually ari tu aku Cik Google..terjumpalah entri pasal kraf felt ni, terus lah xcited nak cuba.

Apa itu Felt?

Felt tu sejenis kain yang dibuat dari serat kapas tanpa dijahit/ditenun.Kain tertua didunia tau.X ada kain felt maka x jadi lah kraf felt korang.
Terdapat pelbagai warna/saiz/jenis.Ada yang tebal & nipis.

Nak dijadikan cerita semalam pergilah MR.DIY saje jalan2 tiba2 terjumpa kit felt art ni hah...murah pun murah.Ape lagi terus sambar lah.Budak-budak baru belajar so kenalah beli kit dulu betol x?



Harga nya just RM2.90 tapi semua complete termasuk pola+instruction+kain felt+benang+jarum+keychain+polyster.

Nantikan hasilnya ye kengkawan he2



Apr 27, 2013

CREAM CAKE vs FONDANT CAKE

Kek bertopping krim/cream chesee/butter cream atau fondant kek menjadi pilihan korang?

Red Velvet Kek with cream chese frosting

Kalau tanya pada aku??? Emmm aku lebih suka kek yang bertoppingkan krim atau
 lain2.Baru ade feel n moist kan he2.Tapi kalori jangan cerita lah kan.Sekali sekala x ape.


Moist Choc with rose fondant

Cantikkan.Yang ni contoh kek fondant.Bukan pondan ye hu2.Fondant ni macam plastesin ala cam tanah liat tu..kene penyek2 uli2 baru boleh deco2.Tu yang buat aku x berapa suka tu.Kene bersih lah pembuatannya tau.Tapi kebaikan fondant kek ni tahan lama lah, tak cair.Sesuai sangat kalau dijadikan hantaran wat majlis tunang/nikah.


Making Rose Fondant

SEGMEN SIMPLE-SIMPLE by MOHD ZUHRI


Tamat : 4 Mei 2013

Jom join hadiah novel tu...selendang ade,& bantal nama sendiri pon ade. Aku addict sikit ngan novel ni he2 tu pasal join ni .Klik banner atas kalau nak join ek.Moge rezeki itu milik kita.Amin...

MINI CONTEST : KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH

TAMAT !!!

* STICKY POST*
ASSALAMUALAIKUM...

Hari ini dengan rasminya aku melancarkan
MINI CONTEST : KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH.
Semoga dapat ramai penyertaan ye...mari belajar mengira & meneka he2...Gud Luck ye.


SYARAT2 :
* Korang mesti ada blog/FB
* Warganegara Malaysia
* Wajib follow blog INI
* Kalau ada Twitter kena follow SINI
* Like SINI & SINI & SINI


CARA2 :
* Kira berapa banyak batu kristal kat dalam banner di atas.Semua ye termasuk di dalam  @ 
di luar gelas.
* Buat satu entri dengan tajuk  MINI CONTEST:KIRA BATU KRISTAL by MAMA DARWIISH
* Copy paste banner kat atas tu & link kan ke entry ni ye.
* Dalam entri korang tu nanti letakkan jawapan korang ye JAWAPAN :
* Letakkan link entry korang dalam kotak komen entri ni ye..

KLU / PETUNJUK : *new
Lebih 20 biji tapi tak lebih dari 50 biji batu kristal ye.


CARA PEMILIHAN PEMENANG :
Pemenang akan dipilih mengikut jawapan yang tepat paling tepat. Kalau tiada jawapan tepat akan pilih jawapan yang paling hampir ok.
Kalau ramai bagi jawapan betul...penyertaan terawal akan dipilih sbg pemenang.


HADIAH :
1x gelang kristal pink
1x gelang kristal blue
1x brooch kristal 
1x brooch pearl
2x bloglist  
2x blog di rivew *new

TAMAT : 
30 APRIL 2013










Apr 26, 2013

SIMPLE GIVEAWAY by HANIS MASTURINA

ROJAK MEE vs CENDOL


Arhhhh tibe2 lah teringin nak makan rojak mee ni...ermmmm terliur aku hah...nak kate ngidm x de makne nye...saje nak menambah kalori hu2.Ermmm hujung minggu kalau En.Hubby sihat boleh ajak g carirojak mee.
Kalau rojak mesti ada Cendol....huh !!!! baru ngammmm


huh....lap air liur tu meleleh dah....emmm jamu mate dulu ye kengkawan

KEEK ?


Heboh sana sini memperkatakan tentang KEEK ni...opppps bukan kek ye tapi KEEK.
So untuk informasi...KEEK merupakan satu lagi social networking service yang terkini...ala sebelum ni hebat dengan Facebook, Twitter, Instagram dll.

Melalui KEEK pengguna nya boleh akses aplikasi melalui laptop,komputer mahupun Iphone & Android.Kalau nak upload atau download video pun boleh, lebih pantas.Ala cam biasa korang boleh follow sane sini + upload & share video dll.


Korang boleh signup melalui akaun FB atau Twitter atau klik aje kat http://www.keek.com/

Pesanan untuk kita semua...manfaatkanlah..teknologi dengan sebaiknya...Jangan disalahguna ye kengkawan.TQ


YEAH HADIAH MAI LAGI CEK OIIIII

1ST of all...Alhamdulillah n TQ to dyshasahhir sudi sponsor.


Button Badge...cam tau2 my fav pink hu3
Cute sesangat...tgh pikir nk di button up kn kt mane ...sayang gitu



HADIAH HEADER TELAH KUTERIMA PAKAI HU3


Salam semua...haha tomey x ?
Alhamdulillah dah terima hadiah header y menang GA ritu...
& dah digunapakai pon kat blog ku ini....
TQ pada Lullas sudi sponsor ye.

MINI SEGMEN by NURIRWANE


Tamat : 4 Mei 2013

Salam sume kengkawan moh kite join dis segmen....nice+hot hadiahnye...mane tau disitu rezeki kite...Amin.
Antara hadiahnye :

Baju
Topup
Tudung Bawal
Keychain
Bookmark & byk lg.....nak join klik banner ats tu ek....

Rakan Tag :

Apr 25, 2013

MOLICIOUS GIVEAWAY by NURUL EZATEE

Tamat 15 Mei 2013

Hadiah2 Awsome nye !!!

  • Topap RM5 1x 
  • 1purse from Noona Shoppe 1x
  • Shawl from sweetladystyle.com 1x
  • Baju from Anaziah Online Shop 1x
  • Headband from Anaziah Online Shop 1x
  • 1 keychain nama 2x from Liyana Erithrina Bloghouse
  • 2 Lip Tint Sheer 1x Ika Korean Lens Shop
  • 1 Voucher diskaun RM5 3x from Sarina's Collection
  • 1blog template ' 4pemenang ' from saya sendiri .
  • 1 awesome header ' 4pemenang ' from saya sendiri .
  • 1 awesome banner ' 2pemenang ' from saya sendiri .
  • review blog ' 2pemenang ' from saya sendiri .
  • topap RM5 4x from EmasPutih
  • Header 3x from Yana
  • Topap RM5 2x by Adib

PUNCA MATA KERING & MERAH

Hari ni aku ke Hospital untuk bertemu pakar mata.
Pasal mata kanan ku ini hampir 1 bulan merah & terase tak selesa & kering aje
So klinik panel transfer kes aku ke hospital. Alhamdulillah semua Ok.


Simptom Mata Kering
Pedih
Rasa tak selesa
Mata berair
Mata kabur bila dikelipkan
Mata merah
Rasa letih & perit bila menonton TV dll.

Punca Mata Kering

Faktor usia
Semakin berusia badan semakin kurang menghasilkan minyak.Ini menyebaabkan air mata mudah disejat.Akhirnya menyebabkan to
mpokan kering di mata.

Faktor Cuaca
Mata akan terasa kering & x selesa bila kita berada dalam cuaca yang panas,kering, berangin,berhawa dingin dan memandang skrin tv & komputer dengan tempoh yang lama.

Pemakaian Kanta Lekap
Air mata & protein di mata akan diserap oleh kanta lekap.


Untuk INFO lanjut tentang mata jom lawati http://pakarmata.com/


CHANTIQUE DE MATA : BEAUTY CONTEST

 

Tamat : 31 Mei 2013

Assalamualaikum semua mama2,adik2,kakak, ibu2 semua....jom kita pakat join contest ni...
Kalau menang dapat hadiah yang boooom!!! beauty de vasss gitu....
boleh le melaram depan hubby he2....
Hadiah memang awsome tau...:

set barangan makeup RM100
Gelang pearl RM50
HP casing RM50
1free sesi makeover by owner hu2

Join cepat...canteq tertarik kau memang debooooom!!!

Rakan Tag :






JOM RERAMAI FOLLOW


Tamat 10 Mei 2013

Jom join hadiahnye boleh tahan hu2

Corean blous
Cocoa collagen
shawl
fridge magnet...macam2 lagi la....

SEGMEN MAKAN DONUT


Hadiah:
Tempat pertama Topup RM 50 *seorang jahh pemenang tempat pertama tuhhh 
Tempat kedua Topup RM 10
Tempat ketiga Topup RM 5 



Apr 24, 2013

MENANG LAGI KER?


Ha ingat lagi x ?
Menang Header kali ni....Alhamdulillah..




SEGMEN : HEY! BLOGGER ASAL MANA?


24-30 April 2013



Koi blogger PAHANG hu2






Apr 23, 2013

KOI MENANG LAGI WEH !!!


Ingat lagi x GA ni?
Alhamdulillah menang juga...tapi x de rezeki nak dapat hadiah yang grand2 hu2...
just dapat header...btw tq sangat pada pengajur & penyemoncer he2.


My lucky no...93

SAMGSUNG GALAXY S3 MERAH YANG HOT


OMG lepas pink die kuar merah lah plak....menguji keimanan sungguh.Sexy+hot+spicy kan huhu

GEMPAK GIVEAWAY BY AFIE





Hadiah-hadiah untuk peserta

Buttong Badge x5 | Felt hp case x2 | Keychain Felt Craft x7 | Bookmark x1 (mungkin akan ditambah kak shida) | Soft Toy x1 | Pakaian wanita x1 | Tony Moly x1 | J&J Losyen x1 | Elianto BB Cream x1 | Brooch Ribbon x5 | Dress x2 | Inner Neck x2 | Keronsang x2 | Blouse x1 | Blouse peplum tribal x1 | Topup rm10 x2 | Topup rm5 x12 | Miniture Pesawat x2 | Gelang x2



Due Date bakal ditentukan nanti *mengikut naluri Afie.. Kih3..



Pemenang dipilih dari :

1. Top referrel dapat 2 hadiah

2. Cabutan Tangan

Apr 21, 2013

MINI GA BEDAK ARAB by SYIELA


Tamat : 27 April 13

FIRST GIVEAWAY by ANIS




FIRST GIVEAWAY ini berlangsung selama sebulan dari 25.03.2013 hingga 24.04.2013 . 

Para sponsor :

Aimi Rahim | Eyna | Fifi | Syahira | Kak Ain | CikGadis | Izzati | Precious Cla | Aien | Ismah |  Anaziah Online Boutique Anaziah Baby & Kidswear  | BK


Hadiah :

Mousepad ( Design sendiri ) Mug ( Design sendiri ) | Jubin hiasan  ( Design sendiri ) | T-Shirt Running man Saiz L | Header | Bookmark + Topup RM5 | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM3 |    2 Felt Bookmark + 2 Vector | Topup Celcom/Maxis RM5 | Topup RM10 | Novel | Brooch Ribbon | 1 Pakaian wanita dari Anaziah Online Boutiqe | 1 Headband dari Anaziah Baby & Kidswear .


Apalagi , Jom memeriahkan lagi GIVEAWAY ni . Support Blogger :)

Apr 20, 2013

SEGMEN PILIH HADIAH by NANA COMOT


Wah join jom....boleh pilih hadiah lagi... Banyak hadiah yang awsome untuk dipilih...
Emmm hadiah yang aku pilih :

Peplum
Shiesiedo Black Mask

Apr 19, 2013

SEGMEN SAYA NAK MENANG HADIAH DAN DIBLOGLIST


Tamat : 20 April 13



SENARAI HADIAH

VOUCER TIKET WAYANG X 2 ORANG*tajuk ikut suke korang*
Kardigan X 2
Legging X 2
Tony Moly Tint X 2
Topup RM5 X 1
Manicure Set X 2
Bloglist oleh aku sendiri X 10



Apr 18, 2013

SIMPLE GIVEAWAY by YAYAHATSUMI (menang header)


Tamat : 21 April 13

JOM PAKAT JOIN...RAMAI SPONSOR + HADIAH MENARIK HOHO

APRIL EDITION GIVEAWAY by DYSHA SAHHIR




  • buat entry  dengan tajuk : April Edition giveaway by dysha sahhir *wajib
  • kopi pasta banner diatas
  • follow blog dysha dan blog ixbarr
  • like 
  • klik sini dan sini dan sini
  • letak blog dysha dalam bloglist
  • letak url entry di blog dysha dan di ruangan entry ini sahaja
  • tarikh 16 april 11 pm -30 april 11 pm



pemilihan pemenang:
  • orang selalu komen diblog dysha  dan aktif di fanpage dysha.


cara nak menang:
  • bertapa di blog dysha dan komen je banyak-banyak di blog ini.
  • kalau nak seribu daya :) gud luck
  • dan random

pemenang 
  • 10 orang dicari



hadiah-hadiah:

top 1

  • 1 kechain sea glass tajaan ixbarr dan 1 set sticker (5 keping)

top 2
1 set sticker ( 10 keping)
top 3
1 set sticker (8 keping)
top 4
couple button badge (new design)
top 5
1 button badge ( new design)

dan 5 orang pemenang akan melalui random
hadiah misteri..wink..winkk




credit to kak mia liana


copy dan paste saja coding dibawah ke dalam entry anda



Apr 17, 2013

MINI GIVEAWAY : BROOCH by AINI ZAKARIA



Assalamualaikum...



Hari ini saya nak lancarkan perang gerila..Ehh...tertiba..nak lancarkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria. Nama pun mini kan jadi hadiahnya tidaklah terlalu besar.



Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria





Syaratnya :

  1. Follow blog !Aini Zakaria, Add To Circle Google+ Nurul Aini dan Like Page !Aini Zakaria.
  2. Tulis satu entry bertajuk Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria"
  3. Copy dan Paste coding di bawah ini ke dalam entry anda kemudian klik Publish.
  4. Tinggalkan url/link penyertaan anda di ruang komen entry ini sahaja, di Cbox tidak diterima.
Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria




Kredit kepada kak Mia|Mialiana.com.





Hadiah :



Sepasang bow brooch untuk 15 orang Pemenang. Harga bow brooch ini bernilai RM2.50-RM3.00 setiap satu tau..hehe.. Jadi setiap pemenang dapat 2 pasang bow brooch. 
Pemilihan pemenang adalah berdasarkan cabutan.
Tarikh Tutup:  01/05/2013




Jomlah memeriahkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria ini ye. Tak kira blogger lelaki mahupun perempuan. Semua boleh join. Boleh bagi pada adik perempuan ke? kan. ^____^

Apr 16, 2013

HOOREY !!! HADIAH GA DATANG LAGI

Alhamdulillah....tadi siang tengah asyik makan tengahari...datanglah En.Posmen yang encem datang sampaikan hadiah GA hu3....seronoknya..GA yang mana satu ek?
Hah yang ni hah....




dapat 1st prize ari tu...tapi dirahsiakan tau...dup dap dup dap time nak bukak hadiah he2....tapi muke senyum meleret he3


wow...cantik x?
dapat tudung 3 layers...polcadot gitu....TQ Zeera


tengah tunggu beberapa hadiah lagi....x sabar rase he2....pe lagi kengkawan...moh kite join GA/Contest/Segmen sampai muak he3





Apr 14, 2013

TERIMA HADIAH SEGMEN/GA

Alhamdulillah ari tu kan ada menang beberapa contest/GA...
kelmarin dah terima hadiah keychain Langkawi dari Cikgu Fauzi...TQ cikgu.



Baru tadi pulak PCL sms & bagi hadiah topup10, hasil join GA birthday Honey Yo & Cik Fie terima kasih semua...moga murah rezeki kalian semua.Amin.
Sekarang masih menunggu beberapa hadiah lagi...errrrmmmm sabar subur...x sabar masuk ...??? bak kate johan ye idak?

SWEET LIZAHANUM'S GIVEAWAY "Suka-suka nak bagi hadiah....."




Cam best kan GA ni...pe lagi klik je banner atas ni & join


 

Hah kepada orang2 tersayang @ secret admirer ku (ade ke he2)...kalau pening pikir pe nak bagi hadiah untukku ....inilah hadiah yang paling aku idam-idamkan he2 iPhone5.
Demand bebeno ye kamu?...
Tapi apa yang paling aku harapkan adalah hadiah DOA dari kalian semua...mendoakan yang terbaik untukku dunia akhirat...Amin


Apr 12, 2013

REZEKI DATANG LAGI !!!

Pertama sekali...entri ni bukanlah untuk bermegah2 tapi untuk membakar semangat semua blogger kat luar sane untuk rajin berblogging. bersegmen & berblogwalking.
Setiap usaha pasti ada ganjarannya...ye idak.


Menang kategori Top Promoter gitu...dapatlah nanti Topup RM10, sape nak bagi kan...Alhamdulillah....TQ PCL
Korang join x GA ni klik banner bawah utk check nama korang.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign