Sep 30, 2013

SENARAI PESERTA CONTEST TEKA WARNA BAJU PENGANTIN

Assalamualaikum...Alhamdulillah...tepat jam 12 malam nanti tamatlah CONTEST TEKA WARNA BAJU PENGANTIN by MAMA DARWIISH.
Sempat lagi ni kalau ada yang sudi join.Kepada peserta boleh semak ye link korang, takut ada yang tercicir.Good Luck semua

27.

Sep 28, 2013

DAPAT KEMPEN NUFFNANG LAGI ..SYUKUR

Talent Corp SFCF kempen terbaru dari nuffnang dalam blog ni.Alhamdulillah...sudi2 kanlah menabung di sini ye kengkawan.....sama2 kota menabung nabung gitu.tq semua

posted from Bloggeroid

JEP SEPAHTU MOHON MAAF @IG

Baik beno si Jep ni, x malu,x ego nak mohon maaf atas aksi dia dalam super spontan tu ..kot2 ada yang makan dalam, sentap kan.


Tapi ramai yank support & beri komen positif kat ig jep.Nama pun spontan & komedi kan.jangan nak sentap sangat lah.ape pun...terbaeeek boh

posted from Bloggeroid

JEP SEPAHTU KENA KAN BINI MAT YO

Siapa tengok super spontan malam tadi haha, dalam segmen beku si jep sepahtu bikin gempaq hehe..dengan membuat parodi kes bini mat yo yang terlampau tu.terbaeeeek...lu langsi lu mati hahah


Pakcik dayus..pakcik dayus...saya x bodo...saya x bodo antara ungkapan jep.adoiiii x tahan aku.ditambah pulak dengan johan dan nabil


Mungkin x nak ambik risiko...pengadil si ray bagi kad kuning pada jep.mungkin isu sensitif, tapi ok kot...siapa makan cabai dia rasa pedaihhh no


Ape2 pun korang memang spontanius yang terbaeeeeek huhu

posted from Bloggeroid

PELIKAT PANTS JOHAN & AFDLIN DI JUAL ONLINE

Sesiapa yang follow super spontan di astro mesti akan terkasima haha dengan seluar besar dari pelikat yang dipakai oleh Johan.Sekali pandang macam kain kan...rupanya pants tapi memang dari pelikat.nice2...kreatif ,inovatif hu


Ha...berkenan? RM75 sehelai, 3helai dapat RM70 sehelai.Laki,pempuan even kids pun ada.buatan tangan kau by wife si afdlin.untuk keterangan lanjut korang pergi je kat official FB Afdlin Shauki


Teringin pulak beli untuk hubby memang x kan pakai pelik2 he, beli untuk adik mungin darwiish

posted from Bloggeroid

Sep 27, 2013

Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak







Giveaway Saya Sayang Malaysia








Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..


Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia







1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"


2. Copy and Paste Code entry giveaway


3. Follow dan Like fanpage Sponser


AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha



4.Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….


Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..


Saya sayang Malaysia kerana, disinilah tanah tumpah nya darahku...di sini jua tanah dipijak, langit di junjung...love u malaysia, aku anak malaysiaaaa

CONTEST : TEKA WARNA BAJU PENGANTIN by Mama Darwiish

Alhamdulillah.. 
Bersempena ulangtahun perkahwinan kami yang ke3 pada 18hb September yang lepas,
dengan senang hati nya Mama Darwiish lancarkan segmen ni.Harapan moga dapat banyak penyertaan ye.Jangan lupa doakan jodoh kami berpanjangan...Amin.



Hint : 2 tone colour

Syarat Penyertaan :
* Ada blog & FB
* Beralamat di Malaysia saja.
* Follow & +circle blog Mama Darwiish
* Like FB Fanpage Mama Darwiish
* Klik & layan iklan ni sampai habis loading (sila jujur)  1,2,3
* Copy paste banner kat atas tu...& backlink kan sekali tau dengan tajuk entri :
   CONTEST: TEKA WARNA BAJU PENGANTIN BY MAMA DARWIISH
* Letak link penyertaan korang hanya di ruangan komen entri ini sahaja.okay

Pesanan :
* Dalam entri korang tu letak lah jawapan ok.Apakah tekaan warna baju kami tu.
* Tolong follow semua syarat2..kalau tertinggal 1 dari nya...sorry terbatal ye.
* Please be honest bila klik iklan.Tunggu sampai habis loading.
* 1 Oktober 2013..pemenang di umumkan.
* Jawapan & foto sebenar akan diupdate serentak pada 1 oktober.

Cara Pemilihan Pemenang :
* Hanya jawapan yang tepat di pilih sebagai pemenang.
* Follow semua syarat.
* Hanya 6 pemenang dengan jawapan tepat di cari.
* Kalau ramai jawap betul, so pemenang akan dipilih melalui tarikh penyertaan.Maknanya    siapa      paling awal dia menang.Paham kan.
* Kalau penyertaan ramai...akan ditambah hadiah okay.

Senarai Hadiah :
Klik je kat  sini














Sep 26, 2013

FOTO PERKAHWINAN ADAM AF ♥ FIZZA ELITE

Selamat lah sudah, sah menjadi pasangan suami isteri.sama cantik sama padan.sejuk mata memandang.moga ikatan kekal ke jannah.amin.









Cantikkan kan pakaian dorang.he
posted from Bloggeroid

SENARAI HADIAH CONTEST: TEKA WARNA BAJU PENGANTIN

Poliester shawl

USB Mini Sync Cable

Sarung tangan

Sabun susu beras thai

Diamonds sticker accecories

Cute colourfull mini notebook


*** penambahan hadiah he3

Dove beauty moisture


Nails Manicure Tools










KL SOGO TRENDSETTER , KEMPEN TERBARU DARI NUFFNANG

Alhamdulillah, baru semalam duk update entry dapat kempen dari sengheng.Hari ni duk gatai tangan cam biasa godek akaun nuffnang..dengan lebar senyum..heheh..alhamdulillah, atas doa kalian semua sahabat blogger.tq..murah rezeki korang.amin.


Terima kasih KL Sogo Trendsetter

posted from Bloggeroid

Sep 25, 2013

BINI MAT YO SEPAK & MAKI PAK GUARD

Puhh sekarang tengah hot dalam paper,fb,tweeter dan segala macam pasal kes bini mat yo yang pailang hu2.korang pergi je kat youtube cari bini mat yo berderet keluar video.


Kesian weh pak guard tu, nasib la pak guard tu penyabar orang nye, kalau orang lain aku rase laki bini kena kaki.korang timbang2 kan lah ye...tapi yang pasti pak guard tu di pihak benar.


Huh siapa yang dayus pun aku x tau la yer.ape2 pun budaya bahasa amalan kita.

posted from Bloggeroid

Sep 24, 2013

7 NUFFNANG CAMPAIGN MASIH ON GOING

Alhamdulillah rezeki2...rezeki kempen nuffnang nampak nya masih x putus2 di blog ni.Terima kasih semua...hu hanya menunggu tabungan ku sarat hehe

Kempen paling latest adalah dari SengHeng, Nescafe & London University Alhamdulillah....
Kepada korang yang x jemu2 kesini.. terima kasih banyak.in sha allah akan ku terjah blog korang sambil menabung ok.
Heppi blogging semua.Adios

posted from Bloggeroid

Sep 21, 2013

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU



Sep 20, 2013

DAGING PALSU, ADA CAMPURAN DAGING BABI. AWAS!!!

Allahuakbar !!! ingatkan gadget jer boleh di klon dan dipalsukan, terbaru daging lembu pulak dipalsukan.Diharap saudara2 ku di luar san lebih berhati2 dalam membeli barangan.
Daging lembu palsu ini dicampurkan dengan daging babi, ayam dan lembu yang akan diperap bersama bahan kimia terlarang.Bayangkan dah lah diletakkan benda haram tu, di campur pulak bahan yang sah2 mengakibatkan kerosakan organ dalaman.

Gudang pemprosesan daging palsu di China.

Daging2 ni semua dah masuk pasaran Malaysia sejak bulan Mei lagi...Allahuakbar!!!
Dijual dengan harga yang murah sekitar RM13-16 1kg.


Antara usaha menghitam dan membebalkan hati Umat Islam.So beware !!! saudara2 ku...




JENAMA POWER BANK TERLARIS DI MALAYSIA

Power Bank dah jadi 1 keperluan semua orang.Lambakan produk ni di pasaran, dengan pelbagai jenama,harga,bentuk,warna,fungsi tambahan dll.
Huh sampai pusing mata nak pilihkan...lets jom kita tengok jenama power bank yang terlaris di Malaysia hasil survey di kedai2 telekomunikasi,blog,fb ..hehe rajin x aku hahahaha.Just sharing....


Yoobao
Memang top lah brand ni...rata2 kedai jual ni.Model paling laris thunder yang kaler merah tu..ala2 terminator kan.Banyak pilihan..google kan je.


Pineng
Bukan datang dari Pulau Pinang ye hehe.
Design klass kan..macam bongkah emas.
Yang best dia ada LCD flashlight monitor yang me,bolehkan kita tahu jumlah kuasa mAh yang kita dah charge.


Hacent
Hah bukan harga 20cent hokaaay.
Yang ni design macam2, kaler kali.
Saiz kebanyakkan kecil dan unik.


Mungkin kualiti & harga yang bagus dan berpatutan membuatkan jenama2 power bank ni laris di pasaram.So hati2 dengan barangan tiruan.Sesiapa ada suggestion just share it...TQ

posted from Bloggeroid

Sep 19, 2013

LOKASI TOP UNTUK BELI GADGET

Kali ni entri pasal tempat untuk beli gadget yang terbaeek.Ada sorang teman blogger bertanya...harap terjawab lah ye...tq singgah blog ni .

Low Yat Plaza merupakan pusat ICT yang terletak di Jalan Bukit Bintang memang tempat paling tepat untuk beli segala gadget .


Semua ada, asal nama nya gadget kan...hehe..dari pc,lappy,phone,smartphone, ahhh segala macam ada.banyak pilihan.banyak tawaran.so kena rajin jenjalan sambil servey harga tau.


Yang best kat Low Yat cornfirm barangan nya original dan servise memang tiptop.Dan x perlu risau apa2 masalah just refer aja.Kebanyakan headoffice dorang kat situ juga.

Kalau x ada masa nak pergi, korang boleh intai2 [plazalowyat.com]

posted from Bloggeroid

ALAHAI ..JEP SEPAHTU & KERETA CUTE NYA

Jep Sepahtu siapa yang tak kenal kan....dah lah bujang, handsome, bergaya, berkarier...uiii anak2 dara di luar sana...cayok2 he......Jom kita tengok foto Jep dan kereta nya yang super cute huhu.







Cute kan..kena sangat lah ngan tuan nya...hah Jep ni duta minyak enjin jenama m7Pro oil..nak tau lebih lanjut korang follow ig Jep jepsepahtu


posted from Bloggeroid

TIPS MEMILIH POWER BANK

Power Bank merupakan backup & portable battery dengan menggunakan adaptor.untuk segala jenis gadget seperti phone,smartphone,tablet,psp,digital camera dll



Jom kita baca tips memilih power bank, nanti tak lah terkial2 kan.Just sharing...

Kapasiti
Kita kena tahu bateri gadget kita berapa kuasa baterinya.So power bank mesti kuasa nya lebih dari bateri gadget.Contoh macam batery Tab7.0 = 4000 mAh so powerbank kena cari yang 2-3 kali ganda besar mAh nya okay.

Jenama & Warranty
Better pilih power bank yank ada jenama.Alah membeli menang memakai gitu.Contoh jenama yang hot sekarang samsung,yoboo,pineng,vivon.
Minimal warranty selalunya 1 tahun...so apa2 kes boleh refer.

Saiz & Bentuk
Kalau power bank selalunya orang akan cari yang cute2, kecil, nipis sebab nama pun portable kan.x ada lah nanti bawak beban banyak2 he...tapi depens on citarasa kan.

Harga
Pandai dan rajin2 lah servey dulu harga, dan pastikan yang original.Jangan terpedaya dengan harga yang murah tapi x sampai 1minggu pakai dah jahanam.
Tapi kalau macam brand yg bagus2 memang harga mahal sikit la ye.ape2 ikut budget juga.

Fungsi Tambahan
Better cari powe4 bank yang ada LCD flashlight so senang kita nak tahu dah cukup kita charge power bank tu.x adalah charge sampai bertahun2 wee.
Ada juga yang disertakan lampu..senang korang nak cocok gadget korang waktu malam he.

USB
Pastikan usb cable gadget & power bank sama.kalau x cam ne nak connect.tapi selalu nya akan disertakan lebih dari 2 cable.

Jenis Bateri
Pastikan bateri power bank betul2 ori dengan merujuk sijil dan hologram okay.nanti x pasal2 masuk paper..rentung di tepi power bank he...
Selalu bateri yang bagus macam samsung,sanyo dll

Just sharing...ada info tambahan jom share...happy blogging semua


posted from Bloggeroid

CPUV NUFFNANG YANG Ke-13

Alhamdulillah...syukran...sudi lagi En.Nuffy menempekkan iklan dan memberi blog ni cpuv baru.xtually last week cuak juga..mana x nya, cpuv makin surut.tapi alhamdulillah ada lagi.



Tajaan dariOlay JAS Bundle..thank you...

Terima kasih juga buat korang semua rakan bloggers yang memang best...keep in touch ok...

posted from Bloggeroid

Sep 18, 2013

Segmen 1st Mama


jom join yang bukan mama2 pun boleh join huhu

GIVEAWAY ULANG TAHUN PERTAMA GREENAPRICOT


tamat : 17/10/2013

Giveaway yang tersangatlah ohseeem hadiahnya...kain ela kau...baju raya haji hehe

TIPS JIMATKAN PENGGUNAAN BATERI PHONE

Sekarang zaman teknologi, boleh dikatakan semua rakyat Malaysia mampu dan memiliki telefon bimbit, telefon pintar, telefon x pintar dan segala bagai gadjet yang canggih manggih kan.Tips menjimatkan atau meminimumkan penggunaan bateri phone ni boleh lah kita cuba dan guna pakai...ok.sharing is caring heee



Power Bank

Sekarang memang macam goreng pisang panas dah jualan power bank ni.so hati2 dengan barangan tiruan.dengan power bank kita dapat mengoptimalkan penggunaan bateri, selain dapat dijadikan bateri pendua okay...


Pemilihan setting 3G atau 2G

Kita boleh jimatkan bateri dengan menetapkan talian telefon sama ada 3G atau 2G.Biasanya 2G lebih jimatkan bateri kerana..ia digunakan hanya untuk penghantaran data berbanding 3G yang memberikan servis layanan multimedia...macam youtube,blogging tu....kan loading nya lama....lagi lama loading lagi kuat makan bateri hu.


Guna aplikasi battery saver

Just buka aje app store,play store..search je battery saver...hah korang pilih yang mana satu....senang,cepat hu


Tetapan mode display

Setting atau tetapan cahaya...di ruang setting phone tu...adjustkan...jgm cerah sangat skrin, makin cerah skrin makin banyak pakai bateri, tapi jangan sampai x nampak apa pulak he2.


Hadkan penggunaan
Kalau dah dicuba semua tips kat atas tapi x menjadi....jangan campak phone ye....just hadkan penggunaan macam dengar lagu,gaming2 kan ...tapi its up to u ok....

posted from Bloggeroid

Sep 17, 2013

Segmen Simple & Mudah


comel kan..
jom join segmen by yumi2 my fav blogger
mudahan rezeki ada ye hehe.
Hadiah pun sweet2 tau...so kalau nak join just klik banner meooow kat atas tu..


Sep 16, 2013

#Duo Giveaway By Amirah Azman and Safiena





Assalammualaikum dan salam sejahtera





TEKAN BANNER SEKARANG !!

#Duo
Giveaway By Amirah Azman and Safiena ' Disponsor oleh 


Tarikh Penting 
  • Mula Giveaway : 15 September 2013
  • Tamat Giveaway : 15 Oktober 2013 (Hari Raya Haji)
  • Pengumuman Pemenang : 19/20 Oktober 2013

    T-SHIRT I LOVE BLOGGING GIVEAWAY !





    Klik Banner
    Bermula 16 September - 23 September 2013


    Sep 10, 2013

    HADIAH GA DATANG LAGI

    Alhamdulillah 2nd gift dari Back to Basic GA.Heheh.xtually isnin abg pos laju dtg anta, tp kami x ada d rumah...so hari ni g ambik lah...



    So si darwiish nk possing dulu lah...layan kan je ye ...hehe



    Cantik x? Ape2 pun thanks kpd semua yg terlibat...cute but nice...alhamdulillah


    posted from Bloggeroid

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Menarik !!!

    Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign