Dec 25, 2013

My Mom's Best December giveaway


I can't believe it is month of December, look it's just few days away from Christmas. To make this month memorable for my blog, I decided to have My Mom's Best December giveaway. Here's your chance to win this travel set of Clinelle skin care.

It is suitable for normal to dry skin, it nice gift to win for yourself or loved one.

How to win this?

Click g + 1 button on Google + Follower, you can see this on left corner of this blog.
Blog this giveaway and link to this blog www.mymomsbest.us and this post.
You must complete above in order to join this giveaway!
Giveaway ends on 31 December 2013 midnight.
Come back to this blog to see if you are winner, winner given 48 hours to email me.
Good luck.

Giveaway Faizalpj.com Sempena Ulangtahun Perkahwinan


Tamat : 29 Dec 2013

TOP 5 ENTRI TERBAIK DI www.faizalpj.com :

Minyak Wangi Kasturi Emas Eksklusif Untuk Muslim
Seronok Membeli Belah Di Lazada
Nasi Lemak Kuning ?
Buka Puasa Bersama Nuffnang di The Apartment,KLCC

Kecewa...

Dec 24, 2013

Sinopsis Novel The Wedding Breaker

“Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!
Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.
“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”
Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!
“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”
Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil


1ST GIVE AWAY BY PINGJEORG

 
Tamat : 23 Jan 2014

Jom join 1st GA by PingJe.Org.
Laman arrigator yg top tu kan....Hadiah pun awsome2..
siapa yg belum mendaftar dengan pingjer.org...cepat daftar sebab boleh ping entri secara automatik...sangat best kan hehe

Dec 23, 2013

Sinopsis Novel Projek Memikat Suami




NAWWAL HUSNA, baru sehari pulang ke tanah air
selepas tamat pengajian, dia dikejutkan dengan
berita peminangannya. Demi ummi dan babah,
Husna bersetuju dengan permintaan itu meskipun
dia tahu sangat sukar untuk bersama dengan lelaki
yang memang tak sukakan dia.

“Jangan menyesal, little girl. Awak ingat taktik awak
tu bagus sangat? Awak nak sangat kahwin dengan
saya? Okey, saya akan bagi tahu mama yang saya
setuju. Cik Nawwal Husna, awak akan jadi isteri
saya. Awak ingat awak dah menang? I promise you,
for every day of our married life, you will regret what
you have done today.” – Zahrain Alimin
Hidup berumah tangga dilayari berbekalkan nasihat
dan petua dari kakak-kakaknya, yang lebih dikenali
sebagai Master-ji dan Side-kick.
“Buat apa kalau Puan Sri berkenan, tapi tuan punya
badan tidak!” – Nawwal Husna
“Una tak pernah terfikir ke, kalau Puan Sri boleh
berkenan kat Una, kenapa Una tak buat anaknya pun
berkenan kat Una?” - Najla
Berjayakah Nawwal Husna memikat suaminya si
mamat ketul ais beku, Zahrain Alimin? Bolehkah
ketul ais beku ini dicairkan?

“Sayang... Abang tak tahu bila abang jatuh cinta
dengan sayang, sebab abang sibuk sangat hendak
membenci sayang. Benci, benci, benci, tup-tup, in
love. Bila jatuhnya pun abang tak tahu,” - Zahrain
Alimin

Apabila mereka sudah menemui cinta itu, wujud
pula penghalang dek rasa cemburu dan fitnah.
Berjayakah mereka mempertahankan rasa cinta yang
baru hendak bercambah? Ikuti cabaran dan usaha
Nawwal Husna untuk membina rumah tangga
bahagia!

posted from Bloggeroid

Dec 22, 2013

Sticker Cute, Hadiah Contest Sampai Dah

Alhamdulillah sticker cute dari Ana Ahmad sampai dah.Jauh terbang dari penang tu.Terima kasih..cute sangat..boleh tampal kat basikal Darwiish.Syok kan join contest..so jempot join THE HOTTEST GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH tau :)

Dec 21, 2013

Ephyra Hadiah Contest Dah Sampai

Alhamdulillah dulu ada buat entri pasal menang ephyra dari contest oceanlife2u.Semalam hadiah sampai..hu syok nya..


Slogan yang membawa kemenangan hehe..tak sangka..alhamdulillah rezeki.


1 kotak ephyra 30x RM197. Senyum lebar he dapat hafiah mahal2 ni .


Cantik sangat packaging dia kan...tak sabar nak cuba.Nantikan review ephyra ku nanti he.


Saya menang ephyra


TERIMA KASIH ephyra, oceanlife2u & benashaari .

posted from Bloggeroid

Dec 20, 2013

Selamat Hari Lahir Tun Mahathir

Moga dipanjang usia....Amin

Tebus Gadget & Voucher Dengan WhoHAA

Jom kumpul point dan tebus hadiah yang awesome,gadget, voucher, barangan elektrik dan banyak lagi denganWhoHAA .Konsep dia, jawab soalan, dapat point, kumpul point & tebus hadiah.Its Free.Xtually baru juga join WhoHAA he..x sabar nak redeem ni.




Bila dah daftar semua, boleh la mula kumpul point.Klik Ads yang ada.Contoh kat bawah ni




Pastu jawab soalan2 kat bawah Ads tadi.Setiap soalan atau visit page sponsor Ads ada point.Selalunya 10-20 point.Nak banyak point invite kawan ramai2 tau.



Nanti bila point dah ribu riban ramai2 kita redeem ye..hadiah nya sangat lah awesome tau.Ada gadget,voucher,perkakasan elektrik dan macam2 lagi.


POKOK PANGKALNYA KENA BERUSAHA & RAJIN OK.DARIPADA ONLINE X TENTU HALA..JOM JOIN WHOHAA !!!
posted from Bloggeroid

Dec 19, 2013

Lirik Lagu Tema Drama Bukan Aku Tak Cinta

Salahkah
By Hafiz & Rossa

Salahkah ku bila
Mencintamu sepenuh hati
Sedang ku tahu pasti
Keluarga tak merestui

Biarkan dunia berputar
Seiring waktu berjalan
Sampai saat nanti tiba
Waktu merestui

Cinta yang terlarang
Untuk kita berdua
Dari jauh ku berlari
Mengejar mimpi-mimpi

Berat rasanya
Kudapatkan semua
Dari situ kusadari
Mungkinkah saat nanti
Cinta kita berdua
Bisa ku miliki

BRIM 2014 (3.0)

Dimaklumkan bahawa BR1M 2014 akan bermula pada 23 Disember 2013 sehingga 31
Januari 2014.

Pendaftaran boleh dilakukan secara online melalui laman web www.hasil.gov.my

Manakala pendaftaran secara manual boleh dihantar ke mana-mana Pejabat LHDNM berhampiran.

Pembayaran BR1M 2014 dijangka akan mula dibuat pada Februari 2014.
Untuk pertanyaan lanjut pemohon boleh menghubungi Talian
Hotline BR1M iaitu
1-800-88-2716

Dec 18, 2013

Tips Membersihkan Berus Gigi

Tahukah kita bahawa bakteria suka membiak pada berus gigi yang tidak bersih.Ini akan memudaratkan kesihatan kita.Bagaimana nak membersihkan berus gigi dengan cara yang betul?

Langkah 1
Bilas berus gigi anda dengan air paip panas selepas setiap penggunaan untuk
menghapuskan ubat gigi, makanan dan serpihan lain yang mungkin kekal pada berus.

Langkah 2
Isikan gelas bersih dengan cuka putih.
Rendamkan kepala berus gigi dalam cuka supaya bulu benar-benar dilindungi.

Langkah 3
Rendam berus ggi tadi selama beberapa jam. Cuka mampu membunuh kebanyakan bakteria dan kuman di berus gigi.

Langkah 4
Keluarkan berus gigi dari cuka, bilas di bawah air paip dan letakkan ia tegak untuk udara kering.Contoh nya dalam gelas.

TIP DAN AMARAN

* Gantikan berus gigi anda sekurang-kurangnya setiap tiga hingga empat bulan.

* Elakkan menyimpan berus gigi anda dalam bekas yg ditutup kerana
   boleh meningkatkan pertumbuhan bakteria.

* Jangan berkongsi berus gigi anda dengan sesiapa pun.

posted from Bloggeroid

Buton Follower Kembali Bertaut

Button Follower kembali ke tempat asal...hehe alhamdulillah.
Baru semalam post entri kan..
Nasib baik x lama dia menghilang.


Moral of the story :
Jangan adjust apa2 kalau jadi situasi cam ni.


Dec 17, 2013

Button Follower Hilang?

Button follower kat mana kau menghilang.Baru perasan tadi..duk usha rata2 blog semua hilang button follower ni.Tapi yg musykilnya...title ada tapi gambar & total & button follower tu x ada.


Cuba korang tengok...korang punya ok tak...
Sampai bila nak hilang ni ?
Kenapa dia hilang ?
Ada sape2 nampak button follower tok tak ? bak kate jep hehe

Harap2 jap je hilangnya mungkin..line slow..atau apa2 yg positif lah ye.pasal susah nak tengok follower bertambah ke tak...dan susah juga kalau orang nak
follow kalau x perasan widget follow kat atas sekali tu hu.


Better kita tengok jer sampai bila dan jangan adjust2..takut sistem upgrade kan.
Think positive 

posted from Bloggeroid

Senarai Harga Tol Baru KL Mulai Jan 2014

LEBUHRAYA SUNGAI BESI BESRAYA
RM1.30  #RM2.00

LEBUHRAYA BARU PANTAI (NPE)
RM1.60  #RM2.00

LEBUHRAYA DAMASARA/PUCHONG (LDP)
RM1.60  #RM2.10

LEBUHRAYA BERTINGKAT AMPANG (AKLEH)
RM1.50  #RM2.50

LEBUHRAYA KAJANG (SILK)
RM1.00  #RM1.30

LEBUHRAYA KL-PUTRAJAYA (MEX)
RM2.50  #RM3.50

LEBUHRAYA KAJANG-SEREMBAN (LEKAS)
RMRM1.90  #RM2.30

LEBUHRAYA TRAFIK KL BARAT (SPRINT)
RM1.50  #RM2.50

PANTAI
RM1.50  #RM2.50

DAMASARA
RM1.00  #RM1.50

KIARA
RM2.00 

LEBUHRAYA KORIDOR GUTHRIE (GCE)
RM1.40  #RM1.90

LEBUHRAYA SMART
RM2.00  #RM3.00

Harga Tol Naik Lagi

15 lebuhraya yang kebanyakannya berada di dalam
bandar Kuala Lumpur akan menaikkan kadar tol
sebanyak 50 sen sehingga RM2 bermula 1 Januari
2014.


Sekiranya kenaikan ini tidak diluluskan, pihak
kerajaan harus membayar RM400 juta kepada
konsensi tol terbabit.
Sebelum ini, Menteri di Jabatan Perdana Menteri,
Abdul Wahid Omar menyarankan agar pengguna
jalan raya menggunakan jalan alternatif sekiranya
tidak mahu membayar tol.
Kenaikan ini pastinya
memberikan impak kepada hampir keseluruhan
rakyat Malaysia yang berpendapatan sederhana.


posted from Bloggeroid

Dec 15, 2013

Voucher KFC & 1000 Ads Point Free Dari CellAds

Hari tu dah tebus sekali point..untuk dapatkan voucher KFC sementara CellAds bagi potongan point hehe.Kali ni kali kedua lah..tebus poin CellAds.Tapi kali ni tak pakai Gdex hanya pos biasa..so lambat sikit lah.Apa pun alhamdulillah sampai juga.


Tapi kali ni sangat best la...suprise!!!
CellAds bagi 1000 ads poin secara percuma...alhamdulillah..tapi ada syarat...
Syaratnya adalah......


Salah satu voucher tu mesti ada stiker merah CellAds macam dalam gambar kat atas tu.
Lepas tu sms no siri voucher kepada no yg dinyatakan dalam surat.

JANGAN TERLEPAS PANDANG hehe..rugi nanti

posted from Bloggeroid

Pemenang Anugerah Industri Muzik ke-20 (AIM 20)


Lagu Pop Etnik Terbaik
Pahlawan Zafana – Ihab Ismail – Ihab Ismail/Ahmad Fedtri Yahya

Lagu Nasyid Terbaik
Mawar Berdarah – Rabbani – B. Nury/B. Nury

Lagu Hip Hop Terbaik
Aku Pelat – Salammusik ft. Zion Dread – DJ Fuzz/Jay Tan, Eyza Bahra, Zion Dread & Salam

Lagu Inggeris Tempatan Terbaik
In The House – Goldfish & Blink ft. Altimet & ZE! – Alvin Teoh (Goldfish) & Lau Hoe Yin (Blink)/Altimet & ZE!

Artis Baru Terbaik
Alex Subryn

Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Lagu (Berkumpulan)
Saujana – Salam Atasmu

Persembahan Vokal Duo/Kolaborasi Terbaik Di Dalam Lagu
Anuar Zain & Dayang Nurfaizah – Sedetik Lebih

Video Muzik Terbaik
#1 – Pretty Ugly & Altimet – Perez Oldskool

Lagu Rock Terbaik
Di Bawah Gerbang Skaea – Amy Search – Edrie Hashim/Buddhi Hekayat

Lagu Pop Terbaik
Lelaki – Yuna – Yunalis Zarai/Yunalis Zarai

Lagu Bahasa Melayu Terbaik Yang Dipersembahkan Oleh Artis Luar Negara
Hilang Naluri – Once – Dewi Q & Ariyanto/Dewi Q

Anugerah Kembara
Shila Amzah

Kulit Album Terbaik
Penglipur Lara - Hazama - Zach Mohd Azriq

Rakaman Album Terbaik
Luahan Hati Anak Seni - Hafiz Suip

Susunan Muzik Terbaik Di Dalam Lagu
Bila Resah – Anuar Zain & Dayang Nurfaizah – Jenny Chin

Anugerah Sri Wirama
Tan Sri Dr Tony Fernades

Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Lagu (Lelaki)
Bahagiamu Deritaku - Hafiz Suip

Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam Lagu (Wanita)
Seandainya Masih Ada Cinta - Dayang Nurfaizah

Lagu Terbaik
Lelaki – Yuna – Yunalis Zarai/Yunalis Zarai

Album Terbaik
Luahan Hati Anak Seni - Hafiz Suip - Ajai

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 5

December Giveaway by Fatin Diana






Klik banner untuk join.



Senarai hadiah :

Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.


December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam

Senarai Hadiah Yang Saya Nak :

Aurawhite 400 000mg
Cash RM50
Peplum Dress
Jersey
Cardigan
Jumpsuit
Bawal Glitter
Tshirt
Bracelet
Mask
Totebag
Brooch
Header




Dec 13, 2013

segmen: saya sayang blog saya

Contest Kasih Ephyra ~ Phase 1


Kenapa Aku Nak Join Contest ni?

Sebab dah banyak sangat testimoni, review kawan2, blogger2 tentang keajaiban & khasiat Ephyra ni.
Jadi teruja & teringin nak kulit ni lebih cerah, sihat,gebu,cantik, anjal dengan Ephyra.
Sebab ia dijamin Halal, selamat & efektif.


Gambar: Ephyra sangat berkesan seawal 7-14 hari!!
Kulit jadi lebih BERSIH, GEBU & FLAWLESS!! Kenapa??
Antara 9 kandungan yang sangat bagus dan berkualiti tinggi dalam Ephyra adalah ASTAXANTHIN!
Lihat pic ini tentang kelebihan Astaxanthin dan khasiat tingginya.

Kerana itulah Ephyra terbukti berkesan & dijamin berkualiti tinggi.
Ephyra telah mengkagumkan ribuan pengguna kami, anda bila lagi?

Call/watsapp 019 3999 238
www.oceanlife2u.com

Ephyra juga diperbuat dari ramuan yg berkhasiat , Halal & selamat.


INSTAGRAM FORMAT BARU ? BOLEH SENT VIDEO & PHOTO

Kalau dulu instagram membolehkan kita share & tag gambar pada kawan2.Dan akan boleh dilihat oleh semua rakan.Tapi dengan format baru kita boleh make & sent gambar & video pada rakan yg kita nak hantar.Dan paling best hanya dia yg boleh tengok.Kira private la kan,



Macam mana nak buat?
Korang just update instagram korang di app store


posted from Bloggeroid

Dec 11, 2013

Tutorial Tag Kawan Dalam Entry Blog

Ada rakan blogger bertanyakan cara nak tag kawan2 dalam entry blog teutamanya contest.
Jom tengok tutorial ni...harap dapat membantu yer....



1. Dashboard
2. New Post
3. Buat entry cam biasa
4. Taipkan nama kawan yg nak di tag
5. Highlight kan nama tadi



6. Klik Link / Pautan
7. Ruangan nama tu letak nama kawan yg nak ditag
8. Link tu letak link blog kawan yg nk di tag
9. OK

posted from Bloggeroid

Drama Ariana Rose Adaptasi Novel The Wedding Breaker


Huh fav giler ngan TWB ni...
huh x sabar tunggu tayangan di Tv


Hero & heroin pulak cam kena jer ngan novel tu kan.
Harap2 x kayu layer huhu


Barisan Pelakon Drama Ariana Rose :

Keith Foo - Tengku Kamil
Nur Fathia - Ariana Rose
Tasha Shilla - Tengku Juwita
Hisyam Hamid - Harith
Nabila Huda - Liyana
Arja Lee - Ramzul
Syatilla Melzin - Sophie
Mustapha Kamal - Tan Sri Tengku Muhriz
Liza Abdullah - Puan sri Lisdania
Datin Ziela Jalil - Datin Asra
Jalaludin Hassan - Datuk Wan Jusoh

Akhirnya Menang Produk Ephyra !

Alhamdulillah kali ni rezeki berpihak pada aku huhu.Dah banyak contest yg hadiah nya Ephyra aku join, tapi x ada rezeki...tapi terharu teruja pagi tadi bila dapat email dari ephyra2u @ oceanlife2u


Alhamdulillah tersenarai sbg 3 pemenang terbaik bakal menerima 1 kotak Ephyra RM195.Alhamdulillah.Details semua dh kasi...x sabar menunggu huhu


Oh...ini bukan contest di blog yer....contest ni di FB.
Terima kasih Ben Ashaari & Oceanlife2u

posted from Bloggeroid

Dec 10, 2013

Senarai Pencalonan AIM 2013

20 pencalonan Anugerah Industri Musik (AIM) 14 Dec 2013 nanti

Artis Baru Terbaik

1. Alex Subryn
2. Jes Ebrahim
3. Mosyi
4. Sekumpulan Orang Gila
5. Yubi

Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam
Lagu Lelaki

1. Azlan & The Typewriter – Tanda Tanya
2. Faizal Tahir – Biar
3. Hafiz Suip – Bahagiamu Deritaku
4. Hazama – Relakan Jiwa
5. Ronnie (Hyperact) – Hanya Aku

Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam
Lagu Wanita

1. Adira – Dewi Cinta
2. Dato’ Siti Nurhaliza – Galau
3. Dayang Nurfaizah – Seandainya Masih Ada Cinta
(Anuar & Dayang Live At Dewan Filharmonik Petronas)
4. Jaclyn Victor – Ikut Rentakku
5. Najwa Mahiaddin – Impian Terindah

Persembahan Vokal Terbaik Di Dalam
Lagu (Berkumpulan)

1. Forteen – Kita
2. Inteam – Syafaat-Mu
3. Nowseeheart – Maafkan Aku
4. Saujana – Salam Atasmu
5. UNIC – Ya Hanana

Persembahan Vokal Duo / Kolaborasi
Terbaik Di Dalam Lagu

1. Anuar Zain & Dayang Nurfaizah – Sedetik Lebih
(Anuar & Dayang Live At Dewan Filharmonik Petronas)
2. Guba & Yuna – You’re So Fine
3. Noh Salleh & Aizat Amdan – In Love With You
4. Sleeq menampilkan Hazama – Lari
5. Velvet & Rich – Bersama Kamu

Kulit Album Terbaik

1. Penghibur Jalanan – Amir Jahari (Kasi Gegar
Entertainment / J Play)
2. Faizal Tahir – Faizal Tahir (Zarul Eskandar)
3. Goldfish & Blink – Goldfish & Blink (Bombshelter
Studios)
4. Zikir Terapi Diri 2 – Hafiz Hamidun (Nizam Ahmad)
5. Penglipur Lara – Hazama (Zach Mohd Azriq)

Rakaman Album Terbaik

1. Akim Ahmad – Akim Ahmad (CL Toh & Kuncidemak)
2. Penghibur Jalanan – Amir Jahari (Felix Voon)
3. Kali Pertama – Asmidar (Audi Mok, Taja, Ben Tio,
Aiyad Sakti, Riza, Nick Lee, Greg Henderson & Rumie)
4. Luahan Hati Anak Seni – Hafiz Suip (CL Toh)
5. O – Salammusik (Dubmalas)

Video Muzik Terbaik

1. Dwihati – Aizat Amdan menampilkan Yuna (Syahir
Ismail & Ili Amdan)
2. Tanpamu – Amir Jahari (Khairul Azri)
3. Jauh Ke Syurga – Ana Raffali (Ahmad Aznaim
Abdullah)
4. Feraless Heart – Mr Fluff (Tan Hyon-Le)
5. #1 – Pretty Ugly & Altimet (Perez Oldskool)

Lagu Pop Etnik Terbaik

1. Sailing the Sahara – Amirah Ali (Amirah Ali / Amirah
Ali)
2. Pahlawan Zafana – Ihab Ismail (Ihab Ismail / Ahmad
Fedtri Yahya)
3. Selamat Datang – Noraniza Idris Menampilkan Ihab
Ismail (Ihab Ismail / Ihab Ismail)
4. Khilaf Pandangan – Zehra Zambri (Sharon Paul /
Ahmad Fedtri Yahya)
5. Fantasi Sahara – Zehra Zambri (Sharon Paul / Ahmad
Fedtri Yahya)

Lagu Nasyid Terbaik

1. Janji Khalifah – Hijjaz (Isman Isam / Zuryati Isa)
2. Pemula Langkah – Hijjaz (Putra Aiman / Zuryati Isa)
3. Zikir Susah Senang – Inteam (Amin Inteam / Amin
Inteam)
4. Maafkan Aku – Nowseeheart (Azahari Nsh / Azahari
Nsh)
5. Mawar Berdarah – Rabbani (B. Nury / B. Nury)

Lagu Rock Terbaik

1. Dibawah Gerbang Skaea – Amy Search (Edrie
Hashim / Buddhi Hekayat)
2. Tanda Tanya – Azlan & The Typewriter (Light & Bakri /
Dark)
3. Panic – Bunkface (Sam Bunkface / Sam Bunkface)
4. Vortex – Faizal Tahir (Omar K & Audi Mok / Faizal
Tahir)
5. Ulek Sayang – Hazama (Omar K / Omar K)

Lagu Pop Terbaik

1. Sekadar Mimpi – Adira (Aubrey Suwito / Shathesh Raj)
2. Senafas Baru – Jaclyn Victor (Edry Abdul Halim / Edry
Abdul Halim)
3. Ikut Rentakku – Jaclyn Victor (Edry Abdul Halim / Edry
Abdul Halim)
4. Bosan – Stacy (Omar K, Kimberly Chin & Audi Mok /
Omar K, Kimberly Chin & Audi Mok)
5. Lelaki – Yuna (Yunalis Zarai / Yunalis Zarai)

Lagu Hip Hop Terbaik

1. Ini Janjiku (R&B Mix) – Amran Ismail (Amran Ismail /
Amran Ismail)
2. Aku Pelat – Salammusik menampilkan Zion Dread (DJ
Fuzz / Jay Tan, Eyza Bahra, Zion Dread & Salam)
3. Sebulatnya – The Fabulous Cats (Cat Farish, Zizie &
Adeeb Mahar / Cat Farish, Ziziz & Addeb Mahar)
4. Rembau Most Wanted – Waris (DJ Fuzz / Waris)
5. Botingkek – Waris menampilkan Juzzthin (DJ Fuzz /
Waris & Juzzthin)

Lagu Inggeris Tempatan Terbaik

1. Rave – Goldfish & Blink menampilkan Sona One &
Arabyrd (Goldfish & Blink / Sona One & Arabyrd)
2. In The House – Goldfish & Blink menampilkan Altimet
& ZE! (Goldfish & Blink / Altimet & Ze!)
3. You’re So Fine – Guba & Yuna (Gabriel Robert /
Gabriel Robert & Yunalis Zarai)
4. Keep On Movin – Joe PV & Joe Flizzow (Joe Pv,
Jeffrey Little & Saiful Ridzuan / Joe Pv & Joe Flizzow)
5. Play Some Reggae Musik – Salammusik (Talal
Zahnan / Talal Zahnan & Eyza Bahra)

Persembahan Artis Luar Negara

1. Pesan Cinta – Afgan (Afgan, Inu Numata & Nino Ran /
Afgan, Inu Numata & Nino Ran)
2. Segalanya Tentang Kita – Kris Dayanti (Ajai / Ahmad
Farid Abdul Jalal)
3. Hilang Naluri – Once (Dewi Q & Ariyanto / Dewi Q)
4. I Still Love You – Once (Youngky Soewarna, Marijati &
Lina / Youngky Soewarna, Marijati & Lina)
5. Sayang – Shae (Posan Tobing / Posan Tobing)

Jenama Kolagen Terlaris Di Pasaran

Sebut pasal kolagen dah terbayang2 wajah yg glowing, badan yg gebu kan...Banyak jenama kolagen di pasaran cuma sesuai atau tak dengan badan dan budget kita kan.Antara jenama kolagen terlaris di pasaran adalah :


Aurawhite
RM120++


Ferwhite
RM95++


Sweet17 @ K-Colly
RM150++


QuPutih
RM220++


Double Stem Cell
RM250++

Rambang mata kan huhu...
ALAH MEMBELI..MENANG MEMAKAI

posted from Bloggeroid

Apa Itu Kolagen ?

Kolagen merupakan sejenis protein yang bermolekul makro. Kolagen sangat penting untuk memelihara
keremajaan dan keanjalan kulit. Kolagen terdapat dalam kulit, tulang dan gigi. Fungsi utamanya
seperti:

- Memperbaiki kerosakan kulit.
- Anti penuaan.
- Memperbaiki masalah gangguan haid.
- Melegakan sindrom menopaus (putus haid).
- Mencegah osteoporosis (pereputan tulang).
- Mencegah penyakit kardiovaskular dan servaskular (otot dan saraf).
- Mencegah kanser payudara.
- Meningkatkan kualiti kehidupan seks.

posted from Bloggeroid

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA


tamat 20 DEC 2013

Simple Giveaway by Licha


Tamat 24 Dec 2013

Winter Blossoms' Christmas 2013 Giveaway!

Winter Blossoms' Christmas 2013 Giveaway!

end 31 Dec 2013

tems in this specially curated beauty box include:-
Bloop lip liner
Bloop lip gloss
Jojo blush in 'Salmon Pink'
Wet n Wild nail polish
CANMAKE Japan false eyelashes (1 pair)
Nail art stickers (2 sheets)
Etude House eyelash curler
Nature's Lab body scrub
Linden Leaves skincare set (travel size)
Luview BB cream (sample size)
Dove Damage Therapy shampoo (travel size)
L'Oreal UV Perfect sunblock


Dec 9, 2013

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih


As-Salam


Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com


Tamat : 28 Dec 2013

Aku bergelar blogger tak sampai satu tahun.Masih setahun jagung...al-kisah boleh terjebak dalam dunia blog ni..sebab sebagai suri rumah sepenuh masa...masa banyak terluang..dari duk asyik terjah blog orang....baik cuba buat blog sendiri kan...alhamdulillah diterima rakan2 blogger yang lain huhu.

Aku jadi blogger ni sebab boleh buat sideincome hehe....walaupun sikit..tapi lama2 jadi bukit kan hehe...melalui cik Nuff lah he...selain join segala contest yg ada...daripada aku buang masa duk buka benda2 x berfaedah lebih baik blogging kan.




Tutorial Untuk Jadi Top Referral

Top Referral bermaksud rujukan teratas...maksud nya banyak rujukan atau lawatan visitor melalui blog kita.Selalunya penganjur2 contest,GA,segment akan mengkategorikan hadiah kepada hadiah top refferal.
Mesti ada yg tertanya2 macam mana nak dapat top referral kan......Antaranya adalah

Buat sticky Post
Bermaksud entry tersebut akan kekal bertempek di laman utama blog korang utk jgka masa tertentu....so akan menarik minat visitor.

Ping & Share Di Laman2 Sosial
Ping dan sharekan entry tadi ke laman2 sosial macam FB, ke group2 blogger yg ada.

Tag Ramai Kawan
Dalam entry penyertaan tu korang tag seramai mana boleh kawan2...so nanti kawan2 pasti akan visit anda kembali.

Blogwalking & Promote
Kena rajin blog walking sambil promote entry atau GA tu.Cornfirm akan ada kunjungan balas dari teman2 maya korang.

**USAHA TANGGA KEJAYAAN...IN SHA ALLAH

Dec 6, 2013

SENARAI HADIAH & SPONSOR THE HOTTEST GIVEAWAY BY MAMADARWIISH

2x Nail Scrapper
1x Eyelid
by Mama Darwiish


1x Blouse
by Erny

1x Shaklee Vita C Chewable
by Vitamin4Kesihatan

1x Bedak Tanaka (kecil)
by Tengku Butang

1x Keychain
1x Tudung
1x Perfume
by Athirah

2x Auni Shawl
1x Dwitone Shawl
1x Halfmoon Shawl
by Koleksi Cinta Araff


5x RM10 Topup by Inat
3xRM5 Topup by Ierah Lovie & Dayana

2x Avon True Color Lipstick
1x Avon True Color Eyeshadow Palette
1 x Avon Ultra Glazewear Lip Gloss
1x Avon Blossom Coin Purse
1x Avon Beaubox Eyeshadow Palette
by Sunshine Kelly

2x Kopi Herba Lelaki 

.
 by Ana ahmad

4x Fridge Magnet
by Farahain

1x Novel Suhaila
by Yumida

1x fridge Magnet
1x Savee Masker
by Raden


1x sheseido black mask
by nadhirah

2x Shawl 
1x Tudung by Siti Aripah

1x Tudung Bawal
by Ana

2x Blog Review  & 1x Bloglist
by Cynta Ieda

2x Cursor
by Zulaizat

1x 1 Month Blog CC
( Join Jadi Editor Blog boleh post entri & iklan)
by Cik Fie

2x Blog Review
by Syazlia

3x Blog Review 
by Nana


**hadiah novel cinta sambal belacan digantikan dengan sheseido blackmask...atas masalah tertentu dari sponsor 
Nadhirah...harap maaf




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign