Kosmetik Dari Taiwan Beracun..Awas!!!

January 08, 2014

Produk kosmetik Sensual Meiji Skin Renewer Cream yang dikilangkan di Taiwan disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia berbahaya kerana mengandungi racun berjadual asid azelaik



Bahaya asid azelik:
-Akan merasa seperti kesan yerbakar, pada bahagian yang disapu krim tersebut.
-Gatal, kesan merah
-Mengelupas & perubahan warna kulit.



Harap kita semua lebih berhati2 dalam memilih sesuatu produk.Pastikan ada pengesahan HALAL JAKIM & KEMENTERIAN KESIHATAN

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

5 ulasan

  1. mmg kena berhati2 memilih produk kosmetik skrg ni..

    ReplyDelete
  2. Nak2 sekarang macam2 produk ada di pasaran....so beware kenkawan sume :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak, takutnya. mujurlah sheila jenis susah nak percaya dengan produk2 kecantikan ni semua :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam...tu lah sekarang macam2 produk kan...korea,taiwan,thailand, hu..jadi rambang mata...be carefull :)

      Delete
  4. Bahaya nya.. Kena lebih berhati2 lepas ni..

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish