Kosmetik Dari Taiwan Beracun..Awas!!!

by - January 08, 2014

Produk kosmetik Sensual Meiji Skin Renewer Cream yang dikilangkan di Taiwan disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia berbahaya kerana mengandungi racun berjadual asid azelaik



Bahaya asid azelik:
-Akan merasa seperti kesan yerbakar, pada bahagian yang disapu krim tersebut.
-Gatal, kesan merah
-Mengelupas & perubahan warna kulit.



Harap kita semua lebih berhati2 dalam memilih sesuatu produk.Pastikan ada pengesahan HALAL JAKIM & KEMENTERIAN KESIHATAN

posted from Bloggeroid

You May Also Like

5 ulasan

  1. mmg kena berhati2 memilih produk kosmetik skrg ni..

    ReplyDelete
  2. Nak2 sekarang macam2 produk ada di pasaran....so beware kenkawan sume :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak, takutnya. mujurlah sheila jenis susah nak percaya dengan produk2 kecantikan ni semua :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam...tu lah sekarang macam2 produk kan...korea,taiwan,thailand, hu..jadi rambang mata...be carefull :)

      Delete
  4. Bahaya nya.. Kena lebih berhati2 lepas ni..

    ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish