Jan 8, 2014

Kosmetik Dari Taiwan Beracun..Awas!!!

Produk kosmetik Sensual Meiji Skin Renewer Cream yang dikilangkan di Taiwan disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia berbahaya kerana mengandungi racun berjadual asid azelaik



Bahaya asid azelik:
-Akan merasa seperti kesan yerbakar, pada bahagian yang disapu krim tersebut.
-Gatal, kesan merah
-Mengelupas & perubahan warna kulit.



Harap kita semua lebih berhati2 dalam memilih sesuatu produk.Pastikan ada pengesahan HALAL JAKIM & KEMENTERIAN KESIHATAN

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. mmg kena berhati2 memilih produk kosmetik skrg ni..

    ReplyDelete
  2. Nak2 sekarang macam2 produk ada di pasaran....so beware kenkawan sume :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak, takutnya. mujurlah sheila jenis susah nak percaya dengan produk2 kecantikan ni semua :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam...tu lah sekarang macam2 produk kan...korea,taiwan,thailand, hu..jadi rambang mata...be carefull :)

      Delete
  4. Bahaya nya.. Kena lebih berhati2 lepas ni..

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign