Jan 16, 2014

Review : NIVEA Refining Peel Off Mask

NIVEA Refining Peel Off Mask ni sebenarnyadapat hadiah last month he.Merupakan mask yang boleh di peel / ditarik lapisannya lepas pakai.Ala macam sheseido mask juga.


Aqua Effect NIVEA Refining Peel Of Mask
1 pcs ni = 2x5ml
Maksudnya boleh 2x pakai lah.Dah siap dibahagikan 2 bahagian.

Fungsi NIVEA Refining Peel Of Mask:
-Membuang sel kulit mati.
-Membersih kulit muka dari dalam dengan adanya Hydramin.
-Mengurangkan pengeluaran minyak di wajah.
-Kulit wajah akan terasa tegang, segar & nyama dengan effect aqua.


Cara pakai:
-Bersihkan muka dulu, lap sampai kering.
-Sapu nipis gel mask ke seluruh muka.
-Jangan sapu bahagian mata,bibir & rambut.
-Biarkan sampai mask kering, 15-20minit, dan tarik ke
keluar lapaisan mask tadi perlahan2.
-Bilas dengan air suam.

Versi aku pakai mask, terus tidur he, pagi baru bukak

Bahan2 kandungan:
Aqua, Polyvinyl Alcohol, Alkpcohol Denat, Glycerin, Polysorbate 20, Panthenol, Methyparaben, BHT, Butyphenyl Methyprppional, Linalool, Benzyk Salicylzte, Hexy Cinnamal, Hydroxysohexy13, Chyloxene Carboaldhe,Limonene,Geraniol, Alpha Isomethy Inonoe, Parfum, C142090

Harga :
RM10+

Awesome :
♥♥♥♡♡

Kekurangan :
Tak berapa kuat, tak semua blackhead keluar kalau nak compare dengan sheseido mask.

posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. Oh :D
    Wah hhihihi shiseido paling best eh? Hikhik

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Zumal~ Boleh...tapi saya syorkan pakai NIVEA Men...baru power sikit untuk kaum adam hehe

      Delete
  3. dalam skin care rutin, sy paling suka pakai mask..sbb fungsinya nak buang sel kulit mati..kalau basuh muka pakai cleanser je belum cukup bersih..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah....tapi kalau nak pakai hari2 better buat homemade mask kan...save sikit hehe

      Delete
  4. Assalamualaikum. sheseido memang best. sheila suka pakai satu muka. pastu nak tarik memang perit. yang sheila suka guna tu padahal untuk blackhead kat hidung ni haa. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Sheila ~ haah memang sheseido best sangat..boleh nampak blackhead keluar..mask yang ni x nampak jelas sebab dia jernih hu & x berapa kuat melekat he

      Delete
  5. Mask tu up and down 2 parts bleh guna 2 Kali ?

    ReplyDelete
  6. Mask tu up and down 2 parts bleh guna 2 Kali ?

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign