Tips Memakai Deodrant

January 18, 2014

Deodrant kalau tak pakai..rasa semacam kan he.
Ada macam2 jenis deodrant di pasaran.Ada roll-on,stick & spray deodrant.Korang pakai deodrant jenis yang mana ..tak kisah lah.Janji cik keti wangi hehe.



Tips Memakai Deodrant:

* Mandi dulu sebelum pakai deodrant supaya bagi mengelakkan pembiakan kuman,

* Lap ketiak kering2 sebelum pakai deodrant .

* Elakkan memakai deodrant jika ada luka di bahagian ketiak.Ini bagi mengelakkan alahan atau iritasi kulit dengan bahan kimia.

* Biarkan deodrant kering dulu, baru pakai pakaian.Bagi memastikan deodrant tidak melekat & meninggalkan kesan pada baju.

* Tutup deodrant anda selepas menggunakannya, bagi mengelakkan pembiakan kuman.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

5 ulasan

  1. Zara Pakai jenis spray. Sblm ni pakai jenis rolling2 tu tapi xsesuai ngan Cik Keti Zara.. huhu. Pkai' jns spray, sgt selesa! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZARA~haah spray senang x basah kan he..x payah tunggu kering..tapi selalu guna spray kalau travel atau g jalan2 hee..senang.

      Delete
  2. Replies
    1. AIN~ x pe kalau jenis badan x berbau..janji wangi kan he..pakai mustika ratu punya ek? he

      Delete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG