Jan 18, 2014

Tips Memakai Deodrant

Deodrant kalau tak pakai..rasa semacam kan he.
Ada macam2 jenis deodrant di pasaran.Ada roll-on,stick & spray deodrant.Korang pakai deodrant jenis yang mana ..tak kisah lah.Janji cik keti wangi hehe.



Tips Memakai Deodrant:

* Mandi dulu sebelum pakai deodrant supaya bagi mengelakkan pembiakan kuman,

* Lap ketiak kering2 sebelum pakai deodrant .

* Elakkan memakai deodrant jika ada luka di bahagian ketiak.Ini bagi mengelakkan alahan atau iritasi kulit dengan bahan kimia.

* Biarkan deodrant kering dulu, baru pakai pakaian.Bagi memastikan deodrant tidak melekat & meninggalkan kesan pada baju.

* Tutup deodrant anda selepas menggunakannya, bagi mengelakkan pembiakan kuman.

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. Zara Pakai jenis spray. Sblm ni pakai jenis rolling2 tu tapi xsesuai ngan Cik Keti Zara.. huhu. Pkai' jns spray, sgt selesa! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZARA~haah spray senang x basah kan he..x payah tunggu kering..tapi selalu guna spray kalau travel atau g jalan2 hee..senang.

      Delete
  2. Replies
    1. AIN~ x pe kalau jenis badan x berbau..janji wangi kan he..pakai mustika ratu punya ek? he

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign