Facebook Beli WhatsApp Dengan Harga $16 Bilion USD

by - February 20, 2014Saya teruja untuk mengumumkan bahawa kami telah bersetuju untuk mengambil alih WhatsApp dan bahawa seluruh pasukan mereka akan menyertai kami di misi Facebook.Our adalah untuk menjadikan dunia ini lebih terbuka dan yang berkaitan. Kami melakukan ini dengan perkhidmatan yang membantu orang ramai berkongsi apa-apa jenis kandungan dengan mana-mana kumpulan orang yang mereka mahu membina. WhatsApp akan membantu kita melakukan ini dengan terus membangunkan perkhidmatan yang orang di seluruh dunia suka menggunakan setiap day.WhatsApp adalah perkhidmatan pesanan mudah alih yang mudah, cepat dan boleh dipercayai yang digunakan oleh lebih daripada 450m orang di setiap platform mudah alih utama.

Lebih daripada 1m orang mendaftar untuk WhatsApp setiap hari dan ia adalah dalam perjalanan untuk menyambungkan 1 bilion orang. Semakin ramai orang bergantung kepada WhatsApp untuk berkomunikasi dengan semua kenalan mereka setiap day.WhatsApp akan terus beroperasi secara bebas dalam Facebook. Pelan hala tuju produk akan kekal tidak berubah dan pasukan itu akan tinggal di Mountain View. Sejak beberapa tahun akan datang, kita akan bekerja keras untuk membantu WhatsApp berkembang dan menyambung seluruh dunia. Kita meramalkan WhatsApp akan menambah kepada usaha-usaha kami forInternet.org, perkongsian kami untuk membuat perkhidmatan internet asas mampu dimiliki everyone.WhatsApp akan melengkapkan perkhidmatan sembang dan mesej yang sedia ada untuk menyediakan alat-alat baru bagi masyarakat kita. Facebook Messenger digunakan secara meluas untuk berbual dengan rakan-rakan Facebook anda, dan WhatsApp untuk berkomunikasi dengan semua kenalan anda dan kumpulan kecil orang.

Sejak WhatsApp dan Rasul berkhidmat kegunaan yang berbeza dan penting itu, kami akan terus melabur dalam kedua-dua dan membuat mereka setiap produk yang baik untuk semua orang. WhatsApp mempunyai setiap pilihan di dunia, jadi saya gembira kerana mereka memilih untuk bekerja dengan kami. Saya tidak sabar untuk apa yang Facebook dan WhatsApp boleh lakukan bersama-sama, dan untuk membangunkan besar perkhidmatan mudah alih baru yang memberi orang lebih banyak pilihan untuk connecting.I 'telah juga dikenali Jan [Koum, pengasas WhatsApp dan ketua eksekutif] untuk masa yang lama, dan saya tahu bahawa kami berkongsi visi menjadikan dunia ini lebih terbuka dan disambungkan. Saya sangat gembira kerana Jan telah bersetuju untuk menyertai lembaga Facebook dan rakan kongsi dengan saya untuk membentuk masa depan Facebook dan juga WhatsApp ini. Jan dan pasukan WhatsApp yang telah melakukan kerja yang menakjubkan untuk menyambung hampir setengah bilion orang. Saya tidak boleh menunggu mereka untuk sertai Facebook dan membantu kita menyambung seluruh dunia.

posted from Bloggeroid

You May Also Like

5 ulasan

 1. Wow, apalah akan berubah ye kalau fb dah ambil alih whatsapp? Heheh

  ReplyDelete
 2. Seronok la siapa yg kerap wassap dgn fb :)

  ReplyDelete
 3. Lepas ini apalah pengasas facebook nak beli lagi. Mungkin lepas ini google.

  ReplyDelete
 4. banyak duit dengan oghang bisnes... ape2 je yg boleh bagi untung pada deme..... kompem deme beli.......

  ReplyDelete
 5. kalau aku kayaaaa.......nyanyi jap lah...hehehe

  ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish