Hanya Yeo's Pilihanku

by - February 06, 2014

yeos-minicontest-300x250

Sebut saja Yeo's pasti sudah terbayangkan minuman yang menyegarkan serta makanan yang menyihatkan.Rakyat Malaysia sudah sinonim dengan Yeo's.Yeo's merupakan pengasas serta pengeluar makanan dan minuman yang bertapak di Malaysia dan Singapura yang terawal.
Banyak produk yang telah dihasilkan oleh Yeo's , selain minuman tin, berkotak, botol terdapat juga produk makanan yang pastinya enak dan lazat lagi berkhasiat seperti :
Sos Cili
Kicap
Sos Masakan
Minyak Bijan
Mee Segera
Dan banyak lagi dengan harga yang berpatutan dan semestinya kualiti yang memuaskan.

Minuman Yeo's mana menjadi pilihan anda ?
Minuman Yeo's pilihanku sudah tentunya Teh Chrysanthemum, Soya dan Kundur Yeo's.
Kenapa menjadi pilihanku?
Ha sebab rasanya yang enak kerana dihasilkan menggunakan sumber semulajadi yang tinggi khasiat dan berkualiti tinggi.Selain mempunyai banya variati rasa untuk dicuba.
Selain mampu menyegarkan dan menyihatkan badan.

Selain itu, ada resepi istimewa di bulan Ramadhan yang selalu dibuat menggunakan minuman Yeo's.

Resepi Soya Cincau Yeo's:
1 tin Soya Yeo's
1 tin Cincau Yeo's
1 cup ais batuSeri Kaya Yeo's ni pula memang menjadi kegemaran kami sekeluarga oleh kerana rasanya yang sangat semulajadi.Manis kelapa dan kelemakkannya sepeti buatan dari rumah.
Sebab utama Yeo's menjadi pilihanku kerana memang yakin dan terbukti pengesahan sijil Halal dari JAKIM.Jadi tiada keraguan.Gunakan tanpa was-was.
Jika ingin keterangan lanjut mengenai status halal Yeo's boleh lawati

Untuk info tambahan, Yeo's Diasaskan oleh Yeo Keng Lian di Zhangzhou di Wilayah Fujian China, milik kecil telah terkenal untuk produk kualiti, amalan yang jelas dipertahankan hingga ke hari ini .

Seorang lelaki berpandangan jauh besar, Yeo berani meneroka ke dalam tanah asing dan pada tahun 1937, menubuhkan Kilang Sos Yeo Hiap Seng di Singapura yang tidak lama lagi berkembang dan cepat berkembang di Malaysia pada tahun 1940-an.

Melalui inovasi tidak berkesudahan syarikat, ini Yeo membuat nama untuk dirinya sendiri dengan menjadi perintis dalam pelbagai aspek. Ini Yeo adalah yang pertama untuk menawarkan ayam kari dalam tin kepada pengguna. Ia juga adalah yang pertama di dunia yang menawarkan botol Susu Kacang Soya dan Chrysanthemum Tea , menjadikannya mudah dan sedia ada untuk kegunaan orang ramai . Ini Yeo juga merupakan syarikat pertama di dunia untuk pakej minuman Asia dalam tetra- BRIK bekas aseptik menggunakan proses UHT .

Dari sos soya kepada minuman kacang soya, ini Yeo perlahan-lahan mempelbagaikan produk makanan dan minuman yang termasuk satu siri minuman tradisional Asia yang dibuat daripada bahan-bahan semulajadi dan herba, dan pelbagai produk dari sos cili , kicap , sos masakan, minyak bijan dan mi segera.

Dengan kehadiran pasaran yang signifikan di pasaran etnik dan sejajar dengan matlamat kerajaan untuk memajukan lagi jenama halal Malaysia sebagai penanda aras global, ini Yeo memanfaatkan peranan Malaysia sebagai hab pembuatan Halal di dunia.

Setelah sudah membuat nama untuk dirinya sendiri di Malaysia dan Singapura , ini Yeo telah mengambil langkah berani untuk mewujudkan usaha sama dengan beberapa syarikat asing serta menubuhkan operasi di luar negara langsung di negara-negara seperti Indonesia , Hong Kong , China, Kanada, Amerika Syarikat dan bahagian-bahagian lain dunia.Bolek klik video di atas untuk melihat proses pembotolan antiseptik Yeo's.
Di situ kita boleh lihat sendiri tahap kebersihan dan kualiti yang diamalkan oleh Yeo's sejak betahun lamanya.
Boleh lawati laman sosial Yeo's untuk mengetahui info lanjut mengenai Yeo's.

<a href="http://denaihati.com.my/contest-yeos-malaysia-sepetang-bersama-blogger"><img alt="yeos-minicontest-468x60" src="http://cdn.denaihati.com.my/wp-content/uploads/2014/02/yeos-minicontest-468x60.gif" width="468" height="60" /></a>

http://sbb.my/

You May Also Like

11 ulasan

 1. dulu kecik2 selalu minum soya die. sedap :)

  ReplyDelete
 2. boleh jadi duta yeos ni. hihi

  ReplyDelete
 3. Boleh kata kebanyakakan produk Yeo's sedap.
  Billion terima kasih kerana sudi sertai Contest Yeo’s Malaysia Sepetang Bersama Blogger dan semoga sukses.

  ReplyDelete
 4. Kalau KAYA nie buat dengan roti bakar memang best...... gplus untuk post nie....

  ReplyDelete
 5. selain minuman yeos...kaya yeos pun sangat sedap...good luck. saya dtg dari senarai #sbbyeos2014 dan dah tekan G+.

  ReplyDelete
 6. Artikel yang menarik.. semoga menjadi pilihan juri dan tidak dilupakan Selamat berjaya buat Mama Darwiisi.

  ReplyDelete
 7. Selamat maju jaya mama.

  Ikhlas,
  ProfHariz

  ReplyDelete
 8. good luck. saya support dgn FB share dan G+...

  ReplyDelete
 9. Semoga berjaya mama :)
  Yana dah support dgn G+ untuk artikel nie..

  ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish