I'm Pregnant ? Really?

March 27, 2014

Alhamdulillah i'm pregnant !!!...for 2nd time...Tapi kali ni amat suprise buat aku, hubby dan keluarga...mana taknya kandungan dah masuk 18minggu baru tahu yang diri ini pregnant...haha...lawak+terkezuut+malu semua ada.



Mustahil 18minggu pregnant tapi x tahu, tak perasan...itulah soalan2 yg doktor,kawan2,family duk tanya hehe.
Memang x perasan sebab kitaran haid memang x tetap...kadang 2 bulan sekali, pastu alhamdulillah memang x ada morning sickness, loya semua tu.

Nak dijadikan cerita, 3 hari x buang air besar, perut rasa macam ada ketulan je, kita tak tahu, seronok duk uut, picit perut konon nak bagi keluar angin.Tengah duk syok picit, ada 1 tendangan dari perut..ape....!!!! Terus rasa x sedap hati...ajak cik hubby g checkup


Doktor tanya apa masalah, aku pun jawab sembelit 3 hari, bila di check perut ada ketulan, disuruh scan takut ada ketumbuhan kalau x pregnant.

"Adoii puan, u pregnant lah" kata doktor bila discan perut aku."Baby sudah besar,main futsal lagi"katanya.Terus nangis la aku, mana taknya, dah 18minggu kan, dah la picit2 urut2 nasib x ada masalah.Si Darwiish ngn cik hubby pun terkedu tengok scrin ada baby gerak2...Alhamdulillah....

Moral of da story:
- Kalau period x datang, makesure pergi checkup, jgn pandai2 gincang perut hehe
- Bersyukur dan terus bersyukur

DOAKAN SAYA DAN BABY DALAM KEADAAN SIHAT, SELAMAT SELALU ..AMIN

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

11 ulasan

  1. Assalamualaikum mama. alhamdullilah. syukur Ya Allah.. baby sihat walafiat dalam perut selama 18 minggu tu. hehe mama ni tak perasan pape ye? hehe jaga kesihatan baik2, masuk bloglist preggymom 2014 sheila. yeayyyy ada geng baru lagi ~~~

    ReplyDelete
  2. Salam...tahniah..tahniah mama...hehe

    ReplyDelete
  3. Tahniah... samalah kita... btw take care..

    ReplyDelete
  4. waaa~ tahniah! nasib baby tu kuat kan :)

    ReplyDelete
  5. congrate...same la kt preggy...take care ye =)

    ReplyDelete
  6. tahniah mama..18week tu lagi 2 minggu nak cukup 5bulan..memang da boleh maen kick2 ler jawabnye..hehe..Tahniah mama..anak kite sebaya la nampaknye..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kasih semua atas doanya....terima kasih atas kunjungan dan komen2 cute korang ^_^

      Delete
    2. Time kasih semua atas doanya....terima kasih atas kunjungan dan komen2 cute korang ^_^

      Delete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish

NUFFNANG