Apr 6, 2014

Join Tartles Baking Class..Syok Nye !

Alhamdulillah diberi kesempatan, kenikmatan dan rezeki untuk menyertai baking class untuk kali kedua.Kali ni dapat offer murah jer..satu kelas RM10 je...sempena ulangtahun kedai bakery tu hehe.Tapi boleh joim2 je..sebab almaklumlah mama preggy ni x berapa larat...main ngan darwiish lagi....ok jom intai2 tartles class tu....


Ha itu cikgu nya ye....hehe..ingat perempuan rupanya boboy..MR.Kenny..sangat mesra, dan pandai berinteraksi dengan pelajar.Nampak x cermin kat atas tu..lucu dan seriau tengok, tapi sangat praktikal untuk pelajar tengok semua yang dilakukan oleh cikgu tau...


Sebelum ni memang buat tartles, saja join class tartles sebab nak kumpul ilmu secara live, sebelum ni belajar hanya online, x puas hehe.Kelas ni merangkumi cheese tart dan fruit tart.


Sangat berbaloi dengan bayaran dan masa selama 3 jam...banyak ilmu, skill, trick, rahsia yang dikongsi oleh MR.Kenny...contohnya jenama butter yg paling sesuai, glaze yg berkilat tapi jimat, doh lembut, wangi dan rangup...dan banyak lagi..


Yang ni last class, bergambar dengan sifu, dapatlah bawak balik tartless yg belajar tadi.In Sha Allah next week join class baking lagi...nak tau kelas ape....nantikan ye hehe

JANGAN MALU UNTUK BERTANYA, BERKONGSI IDEA, MENCUBA DAN MENAWARKAN DIRI UNTUK BUAT SENDIRI

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. waah bestnyeee..teringin nk belajar buat tart..haritu ada buat tart telur tapi dia punye crust tu tak berapa menjadi la..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, wahh tart telur x penah buat lagi. Crust dia bergantung pada bahan juga.....

      Delete
  2. best nya. hari raya nanti buat biskut sendiri la ye. tak la membazir and takde bahan kimia or so on :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, wah murah gila. nak belajar gak! hehehe singgah menabung inti sini~~~

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign