Apr 28, 2014

MESIN JAHIT MINI Dari Lazada

Dah lama teringin nak beli mesin jahit...nak beli yang mahal..al maklumlah...he dengan budget dan kemahiran menjahit yang tak seberapa, so beli saja mesin jahit mini.OK ape...


Kali ke3 shopping di Lazada, memang best, selain sistem kurier taqbin yang mesra pelanggan, bayaran juga boleh dibuat semasa terima barang.So kat situ dah jimat masa, tenaga kan.Beli mesin jahit ni sebab utama nak buat barut,bedung dan nursing pillow untuk new born nanti hehe...


Ha...cantik tak...purple lagi...cute kan.

Harga■ RM63 after less RM150
Berat ■ 1.12kg
Metarial■ Plastik
Gift ■ Manual Book, Pedal, Adaptor, Set Tambahan


Yang best nye, kalau beli dekat pasaraya kena tunggu waktu less, lama tu, kadang tu tak disertakan adaptor, kena beli asing.So dah jimat dah kan.Kalau nak pakai bateri pun boleh AA++ 4biji.


Ha kalau nak guna manual pun boleh, ada 3 button kan.
Button 1 ■ On Off Lampu
Button 2 ■ Jahit
Button 3 ■ Speed


Ha cun tak....boleh lah menjahit dalam gelap haha


Hasil jahitan mesin jahit mini, cantik, kemas dan kukuh juga kan...so nantikan hasil jahitan di entri selepas ni ye kengkawan
Jom shopping di Lazada banyak pilihan, diskaun dan service yang tip top.

■■ Tak kisah lah barangan tu mahal atau murah, janji berkualiti dan kita pandai dan cermat menggunakannya..In sha allah ia akan ok2 aje ^_^
posted from Bloggeroid

39 comments:

  1. Replies
    1. Haah comel kan he..alhamdulillah ok setakat ni...mula2 pening juga maklumlah x ada skill guna mesin jahit

      Delete
    2. Tumpang tanya ye
      Dorg Jual on9 x tipu ke
      Sy baru bank in duit Tgh hr td
      Wsup dh x reply
      Cll x ngkat

      Delete
  2. Replies
    1. Hehe..haah awesome ...time kasih komen ye

      Delete
  3. salam. waa..nampak comel ja sebab kecik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...haah macam mainan pun ada he sebab ringan ^_^

      Delete
  4. ecah pon beli sebab nak jahit bedung n barut jugak..rabu lepas smpai..tapi xleh on..memang dah rosak masa smpai..so call lazada die suruh return balik..hari ni baru return..baru je semangat gunting kain nak buat barut n bedung..nasib baek lazada bagitao boleh pulangkan..kalau x rugi jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah....lazada bagi 14hari untuk return barang kalau ada masalah....alhamdulillah sis punya ok....sama lah kite ek ecah nak jahit2 masa preggy he....cayok2

      Delete
    2. Sis, saya pun baru je beli mini 4 in 1 sewing machine ni ngan lazada. 2 hari lepas sampai. tapi bila saya jahit, jahitan tu tak lekat. rosak atau ada masalah lain ek? harap ada yang sudi membantu. boleh whatsapp saya 012-337 6165.

      Delete
    3. sis, saya pun ada beli mesin jahit 4 in 1 ni ngan lazada. 2 hari lepas baru sampai. tapi saya ada masalah sikit. bila start menjahit, jahitan tak lekat. ada sesiapa yg boleh bantu? mesin ni dah rosak atau ada masalah lain ek? harap ada yang sudi membantu boleh whatsapp saya di 012-3376165

      Delete
    4. Salm sis sya pon ad maslh sama
      ..skit da pinggang duk buat tu iji..masih xlekat...da dpt jwpn ke
      ...nk nangis ase..punya semngt nk jhit tu berkobr kobar..tp last2 rasa hampa..

      Delete
  5. wah,bestnya!alhamdulillah ok kan kak:)

    ReplyDelete
  6. wahhh..boleh dibawa kemana2 lah lepas tu..:)

    ReplyDelete
  7. wah kaya la dapat beli mende ni

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum. awak, boleh tak whatsapp ke saya nama penuh, alamat dan no telefon ke 0137319472 (nadhira kaz). TQ!

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum mama, wahh bestnya ada mesin jahit mini. kat rumah mak sheila ada gak. hehee mak sheila tukang jahit, beliau memang suka beli banyak2 mesin jahit buat koleksi dia. hihi.. singgah menabung michelin sini.. bestnya akak pandai menjahit.. boleh cut cost barang baby nanti. heeee jeles kita ~~~

    ReplyDelete
  10. nanti bleh la share hasil jahitannya ye. mesti menarik ni. tak sabar nak tengok dan bertukar2 idea jahitan.

    ReplyDelete
  11. Kalau dear nak beli kite ade jual jugak mesin jahit ni..waranti 3months.Ready stock ya..
    RM80 SIAP POS..:)
    0134298826

    ReplyDelete
  12. tengah survey2 nak bli mesin jahit ni jgk sbenanrnye ^_^ 4 in 1 kan?
    boleh jait tepi x? ke memang khas untuk jait je?

    ReplyDelete
  13. bestnya kalau pandai jahit sendiri..sy pun suka beli lazada..murah dn services bgs

    ReplyDelete
  14. Salam sis..jarum n sekoci nye tu guna yg standard punye ke?

    ReplyDelete
  15. Akak, mesin jahit tu masih ok lagi ke skrg? Heee..nak tahu dia tahan lama tak. Sebab sy pun tgh fikir nak beli mesin jahit mini dari lazada jgk ni.

    ReplyDelete
  16. ketahanan dia macam mana ya. macam nak beli je

    ReplyDelete
  17. huhuuu ok ker tp xpernah ada basic guna mesin jahit aduhh gena tu hahhaaa

    ReplyDelete
  18. Akak...sy da beli mesin ni..tp cmne nk ejas ketat benang tu...huu...pulas tu tau..tp nk tau tegang dia ok ke x tu...

    ReplyDelete
  19. Kalau beli dkt lazada warranty dia brp lma eh? Thn lma ke msin ni?

    ReplyDelete
  20. assalam.. nk tanya.. mesin nii blh jahit tepi tak? Zikkzekk..

    ReplyDelete
  21. Salam.. akak buat la satu enyri asas mnjahit guna mesin jahit mini ni. saya dh beli.. tapiiii.. xda basic lgsung.. pasal mnjahit guna mesin.. huhuhu

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum,,, saya baru nak beli mesin mini ni,tpy selepas nampak banyak masalah customer complent macam tak jadi la nak beli,,,,

    ReplyDelete
  23. Salam sis sy nak tanye ...sy batu jek beli mini mesin nie kat lazada gak jahitan atasnye nampak cantik to jahitan bawah nye boleh di tarik Dan cabut boleh sesiape leh bantu

    ReplyDelete
  24. Salam sis sy nak tanye ...sy batu jek beli mini mesin nie kat lazada gak jahitan atasnye nampak cantik to jahitan bawah nye boleh di tarik Dan cabut boleh sesiape leh bantu

    ReplyDelete
  25. Norlela mohdnoor,saya pn alami mslh yg sme

    ReplyDelete
  26. Sya pon ad mslh sama..beng xlekt..sakit pinggang cr jln..xjadi jugk..huuuu...casa psg beng..cuma nk adjuat tension bhgian bwh je x lg..sebb xde sekoci kn..mcm mne nk ekjas...huaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun alami masalah sma dgn sis noorlela mohdnoor..ada.sape2 sudi tolong sy x? Sy dh google byk kali tp still xleh solve the problem...

      Delete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign