May 14, 2014

BARUT BABY Hasil Jahitan #2

Assalamualaikum semua, hari ni nak show off hasil jahitan ke2 hehe....last entry pasal nursing pillow so kali ni barut baby.Pun sama..menggunakan mesin jahit mini dari Lazada.


Beli kain cotton flanel 1 meter RM5.90...colour purple gitu...cotton flanel ni jenis kain yg sesuai, sejuk, lembut untuk buat barut,bedung baby.Tapi mahal sikit lah dari cotton biasa.Pola ukuran boleh google atau tiru je dari barut yang dulu2.


Ni proses menjahit tali barut.Tali cotton ni beli kat Mydin 3 roll cuma RM1.50 je hehe.murah kan.


Haha baru siap 2 helai...ada lagi 7 helai....tunggu mood datang lagi.....


Ha itu dia hasil yg baru siap...sori tali berpintal...x basuh lagi...nanti dah siap semua, basuh, iron bagi cun kan....

posted from Bloggeroid

12 comments:

  1. ecah dah siap potong dah barut..tak jahit jer lagi..tali tu kat maydin nak cari kat bahagian ape..hehe..dia memang tulis tali cotton erk..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ecah kt mydin cari kat bahagian benang2, riben2...haah tulis tali cotton ^_^

      Delete
  2. Replies
    1. Mama mursyid...he tp ni tgah mood malas he.....7helai lg menanti hu

      Delete
  3. waahh ! caya laa .. daa lama zara xnmpk tali barut mcm ni.. =)

    ReplyDelete
  4. 👏👏👏 jadi dah barutnya...mmg berjasa betul mesin lazada tu....

    ReplyDelete
  5. Saya dah jahit tali barut ni.. tahan lama sampai la anak ke 5 boleh pakai. Alhamdulillah :)

    Assalamualaikum & salam perkenalan. Jemput singgah di http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Di sini ada info vitamin n supplement shaklee

    ReplyDelete
  6. rajinnya buat barut :) singgah sin

    ReplyDelete
  7. mak zizie simpan lagi barut kitorang adik beradik.. hee :D

    ReplyDelete
  8. As salam. Berbakatnya Mama Darwiish ni. Lps ni buleh ambik tempahan on9! Abe Kie dtg singgah blog yg menarik ini dan terus menjadi follower ke 1384. Jemputlah ke blog sy pula. TQ.

    ReplyDelete
  9. [Infinite Last Romeo Giveaway by Fiqa Nsz]
    Jangan lepaskan peluang untuk merebut hadiah menarik yang ditawarkan!
    Top Refferal bakal membawa pulang hadiah album Infinite Last Romeo (official original album),
    Cabutan bertuah pula mencari seramai sembilan pemenang untuk merebut hadiah seperti MP3 shuffle, Infinite Replica Jersey, Notebook, Infinite Key Holder dan topup!

    Giveaway ini berlansung selama sebulan iaitu dari 15 May sehingga 15 Jun 2014.
    Jom sertai sekarang sebelum terlambat!

    http://fiqansz.blogspot.com/2014/05/infinite-last-romeo-giveaway-by-fiqa-nsz.html

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign