Jun 26, 2014

Mama Checklist

Kali ni sharing pasal persediaan aku pulak utk menanti kelahiran kedua nanti.
Banyak lagi yg x complete ni....hu
Badan dah penat2 dah...apa pun terima kasih en.suami byk membantu...muaaah


Bengkung
Yang ni HPA punya bengkung, guna yang dulu je, x payah beli dah.Walaupun dulu Ceaser mesti pakai juga tau.tapi selepas 2 minggu dan jgn pakai ketat2.

Ephyra
Yang ni memang dh standby dah..nak badan bertenang, sihat, gebu, cantik, selim melim nanti hu3.

Lechithin E Amway
Vitamin B Complex Shaklee
Alfalfa Shaklee
Semua ni makanan tambahan utk tenaga dan kesihatan.

Set Bersalin
Otw nak beli hehe.Cadangnya nak beli Set Bersalin Afiat je.


Pureen Manual Breast Pump
Masa 1st dulu x beli pun, ambik kau kena bengkak, demam seminggu, susu banyak.So kali ni kena beli juga.Yang ni pun dapat less beli di Aeon Jusco.

Maternity Bra
Beli 2 je dulu, pengalaman dulu pakai bra biasa sgt susah, so kali ni dh ada pengalaman.Tinggal ak beli bra pad je, x bagi tembus bra dan baju dengan air susu nanti.

Madame Maternity Pad
Memang best pakai brand ni, sangat lembut, besar, tebal dan selesa.Yang ni boleh beli kemudian utk topup.Kompem x cukup

Kotex Pad
Yang ni pakai bila darah nifas makin berkurang nanti.

Botol Air
Yang ni beli kat Giant, terpikat pulak kaler ijo ngan pepel tu hah.Murah pulak tu.

 Emmm banyak lagi yg x sattle ni macam bakul nak g hospital, set bersalin, flusk air...Nantilah pelan2 cari ye.

6 comments:

  1. sis..nak tanya..ephyra tu guna lepas bersalin ke?masa dalam pantang ke habis pantang..elok ke untuk cntikkan balik badan?sorry bnyak tanya..hehe..kalau ok nnti nak beli jugak..

    ReplyDelete
  2. semoga selamat melahir kan nanti mama...inshaa Allah

    ReplyDelete
  3. Waa..semua complete, best2.. :)

    ReplyDelete
  4. Persediaan rapi ni. :) Semoga dipermudahkan urusan.

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign