Perempuan Cina Pakai Pakaian Bertulis Ayat Al-Quran Cetus Kemarahan

by - July 20, 2014

Astaghfirullahal a'zim...
tak habis-habis umat Islam diduga dan dicabar oleh kafir laknatullah nak2 di bulan Ramadhan yang mulia ini.Seakan2 sengaja ingin mengundang kemarahan dan terangan menghina agama Islam
Paling terkini gempar di media sosial, bila sorang nyonya dengan suka hati memakai pakaian seakan kaftan yang tertera ayat suci Al-Quran iaitu Surah Al-Fatihah semasa membeli belah di sebuah pasaraya di Ampang.


Mesti kita tertanya2...dimanakah dia membeli pakaian ni?
Siapa yang mencetak dan mereka pakaian ni?
Cina warganegara manakah nyonya ni?
Apakah motif nyonya ni?Nyoya ni ditegur oleh seorang lelaki...menyatakan kesalahan dia memakai pakaian tu sebab jelas menghina kesucian Islam dan bakal mencetuskan kemarahan.

Nauzubillah.
Sebagai umat Islam terutama di bulan Ramadhan...kita sepatutnya mengambil iktibar dari kisah ini.Semoga Allah melindungi kita, negara kita, agama kita.Samalah kita menjaga kesucian Islam.

Salam Ramadhan

You May Also Like

3 ulasan

 1. dekat Malaysia ke? Entah2 aunty tu pon tak taw menahu pasal maksud ayat tu. dia ingat simbol biasa2. tular, lain kali kena lebih sensitif dengan isu agama ni. sebab Malaysia ni ada pelbagai bangsa dan agama.

  ReplyDelete
 2. macam2 kan diorg ni..dunia akhir zaman

  ReplyDelete
 3. Bagus lelaki ni tegur.
  Kalau tak, nyonya yang mungkin dah nyanyuk tu taktahu. Nampak dah tua.
  Ye..mmg macam-macam dugaan.

  ReplyDelete

Hasil penulisan / ulasan / review adalah berdasarkan pengalaman / penggunaan sendiri. Kesan mungkin berbeza mengikut individu. Sebarang aktiviti copy paste mestilah dengan keizinan dan makluman kepada Mama Darwiish