Jan 30, 2014

Hadiah Collagen Crystal Eye Mask Dah Sampai

Collagen Crystal Eye Mask hadiah hasil join contest di FB hanya like,share & win.Alhamdulillah..rezeki.Terima kasih Embun Beauty House.


Taraaa....siap pakai pekhidmatan Pos Lajulagi.


Ala tomey2...


Dapat 3 paket collagen crystal eye mask.Tak sabar nak try..nantikan review collagen crystal eye mask nantikan ye kengkawan..

posted from Bloggeroid

Ilmu Blogspot Blogger Malaysia

Tamat : 31 Jan 2014

3 Ilmu Blogspot Yang Saya Tahu Dan Ingin Kongsikan Bersama Adalah :

Cara Penulisan Yang Mampu Menarik Pembaca
Cara atau gaya penulisan entri kita memang menjadi salah satu daya penarik pengunjung dan pembaca untuk membaca entri kita tanpa jemu.
Seeloknya penulisan kita menggunakan ayat-ayat yang sopan, mudah difahami dan ringkas.
Haruslah mengikut kreativiti, originaliti sendiri.Jadi diri sendiri.
jangan sesekali menjadi blogger 'copy paste'.Silap haribulan anda di 'band' blogger di luar sana.
Selalunya satu entri jumlah perkataan yang standard adalah 300 patah perkataan, kalau lebih tu faham-faham je lah kan.Kalau panjang lebih baik buat entri berantai atau sambungan entri kedua.
Sebaiknya sertakan gambar,video atau ilustrasi bagi membuat pembaca blog kita tidak jemu dan tertarik sambil melihat visual.

Kedudukan Widget Yang Betul
Widget-widget ni seharusnya diletakkan di tempat yang sesuai bagi memudahkan pembaca yang bertandang ke blog kita.
Contohnya widget follower, Google+ diletakkan di bahagian atas, atau di bahagian atas sidebar,Tak adalah pembaca terkial-kial mencari.
Widget-widget lain seperti lagu, jam, kalendar dan sebaginya boleh diletak, tapi ingat ia akan mempengaruhi kelajuan loading blog anda.Pembaca tak suka menunggu lama.

Meningkatkan Pembaca / Pengunjung Dan Follower
Selain entri,penyampaian yang bagus, kita perlu rajin blogwalking, melawat rakan bloggers yang lain.'What You Give You Get Back'.
Ping entri di laman sosial seperti FB,Fanpage,Tweeter,Insta,Google+
Sertai atau menaja contest,giveaway dan lain-lain.
Rajinlah update blog, jangan biarkan bersawang, nanti disangka blog kita dah tak aktif.
Untuk tips lanjut bolehlah baca entri ni :

Itulah sedikit sebanyak pengetahuan blogspot yang daripada saya seorang blogger picisan kongsikan bersama.Diharapkan sedikit sebanyak dapat memberi panduan dan mafaat kepda semua.
Wish Me Luck :)



Kontes Ilmu Blogspot Blogger Malaysia dianjurkan oleh HASRULHASSAN.COM dan
ditaja utama oleh Blog Hebat Syuhada1981.com, Dikbee.com, AbangEnsem.com, EjamOthman.com, Saji.my
serta ditaja bersama oleh Blog Mesti Baca Babyaimacomel.blogspot.com, MawardiYunus.com, MiziSempoi.com,
DindaMaisarra.blogspot.com, Ecadwinkyasha.com, Terbaek.net,
DuniaFarisya.com, Paly.my, Phat.my dan Blog Ieta. Kontes Hadiah Utama Tunai RM400 disokong KomisenJobdirumah serta iBiasiswa.my.

Jan 29, 2014

Meaningful Birthday Giveaway By Yaya

Giveaway World Hijab Day by Cahaya Kekuatanku


Kepentingan Hijab Kepada Wanita :


# Tuntutan agam untuk berhijab / menutup aurat.
 # Melindungi rambut dan kulit kepala dari terik mentari & debu kotoran.
# Melindungi anggota badan yang lain contohnya leher dan dada dari pandangan bukan mahram.
# Boleh berfesyen dengan berhijab, contohnya boleh gayakan tudung, shawl, pashmina dan lain2.
# Insha Allah dengan berhijab kita akan lebih berasa selesa & selamat.

Kalau Ada Rezeki...Nak Hadiah :

Hadiah Tajaan Syarikat N's Asia Enterprise
@
Shwal



GRAND OPENING GIVEAWAY

GIVEAWAY CNY by DEDEQ

Shopping Di Lazada Lagi

Kali ke-2 online shopping di Lazada.First time dulu beli waffle maker, sebab service,harga & kuliti yang bagus...so shopping lagi hehe.


Kali ni beli toaster.Dulu dapat hadiah kahwin dapat sandwich toaster..di sebabkan Darwiish suka makan roti bakar..kami ikut kan ajer hu.Harga sangat lah murah RM34 selepas discount dan termasuk postage.


Cam biasa datang sekali dengan invoice dan paling bet kali ni dapat voucher RM10 dari FoodPanda Delivery.

Em next time...ada rezeki lebih nak try shopping kat Zalora pulak hu.Ramai kata best shopping kat sana kan huhu.

posted from Bloggeroid

Shopping Jersi & Tshirt Skuad Tok Gajah

Orang pergi stadium nak tengok bola...last2 kami pergi duk shopping baju kat situ he.Malas pulak nak masuk.Time ni kitaorang ke Stadium Selayang baru2 ni masa Pahang VS Lion SXII.


Meriah kan..ramai juga lah penonton dan penyokog Pahang.Yang meniage pu meriah juga hehe.


Hehe ini lah hasil nya...al-maklumlah en.suami kaki bola, aku pulak memang pahangian punye orang.huhu


Jersi terbaru skuad Pahang.Ni en.suami punye.


Yang ni aku punya, lengan 3suku..material sangat best ala2 kain jersi.


Jersi untuk si Darwiish.Tapi tunggu time sesuai utk dia pakai.Sebab besar sikit.Tapi papa nya nak beli juga.


Yang ni tshirt biasa...yang hitam tu untuk adik ..yang kuning tu untuk mamapapa darwiish

Walau pun kalah ....koi sokmo sokong pahang.Hitam Putih X kan padam...Hogoh Jangan Tak Hogoh

posted from Bloggeroid

Hadiah Maggi Big Bowl Akhirnya Sampai

Tunggu punya tunggu akhirnya petang semalam sampai lah hadiah contest Maggi yang aku join bulan lepas.Xtually join dekat Fanpage Maggi dengan resepi kreatif bersama Maggi.Submit resepi popia ala vietnam menggunakan Maggi Kari.
Tak sangka menang he.Alhamdulillah.


Sebelum ni pihak Maggi ada email, bagitau yang hadiah mungkin lewat sampai sebab ada masalah dengan Skynet.Tapi Alhamdulillah sampai dah.


Hehe..cute je...ye lah takut bowl pecah kan.Protect dengan gabus,bubble wrap,paper lagi hehe.


Taraaa....inilah hadiah big bowl Maggi beserta surat cinta hehe.Terima kasih Nestle & Maggi.

posted from Bloggeroid

Jan 28, 2014

Zamir Juara Master Chef All Star Malaysia

Akhirnya...Juara Master Chef All Star Malaysia dimenangi Zamir.Usia bukan penghalang.Alhamdulillah rezeki dia kan...yang penting.dimenangi peserta beragama islam.


Perbezaan markah dengan Celinna tak jauh 107-103 je.Sengit kan, masing2 hebat.


Tengok..ada style kan....yang penting..doa mak sentiasa mengiringi.Berbaloi tukar bidang kulinari.


Appetizer Zamir.All About Mashroom


Main Corse..lupa dah nama.tapi guna sea bass,udang,emmm yummy


Dessert Zamir.My Finale
Terdiri dri angle cake,mosse dan ntah tak tau nama..tapi makan tau

posted from Bloggeroid

Jan 24, 2014

Sunnah-sunnah Hari Jumaat



Selamat Beramal

posted from Bloggeroid

Gambar Wedding Ariana Rose

Selangkah aku mendekatiMu..Seribu langkah Kau menghampiriku...








posted from Bloggeroid

Gambar Perkahwinan Jebat ♥ Mastura (BKATC)

Bukan Kerana Aku Tak Cinta...♡♥♡♥♡♥

Sweet ker tidak? Kalau real kan bagus hu...sama2 kita tunggu episod ni hehe :)








posted from Bloggeroid

Senarai Top 5 Anugerah Bintang Paling Popular Berita Harian ABPBH 2013

Senarai Top 5 Kategori Utama ABPBH 2013


Artis Baru Lelaki Popular
1. Achey
2. Dazrin
3. Mikael Andre
4. Nomad
5. Waris

Artis Baru Wanita Popular
1. Atikah Suhaime
2. Chacha Maembong
3. Elfaeza Ulhaq
4. Hanis Zalikha
5. Zara Zya

Pelakon TV Lelaki Popular
1. Adi Putra
2. Akim
3. Izzue Islam
4. Johan As’ari
5. Shah Iskandar

Pelakon TV Wanita Popular
1. Ana Dahlia
2. Fasha Sandha
3. Neelofa
4. Raja Ilya
5. Siti Saleha

Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Pekin
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Pelakon Filem Wanita Popular
1. Erra Fazira
2. Lisa Surihani
3. Nora Danish
4. Siti Saleha
5. Yana Samsudin

Artis Komedi Lelaki Popular
1. Ebby Yus
2. Jep
3. Johan
4. Rahim Sepahtu
5. Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular
1. Didie Alias
2. Jihan
3. Noorkhiriah
4. Sharifah Shahira
5. Siti Chubby

Penyanyi Lelaki Popular
1. Awi Rafael
2. Black Hanifah
3. Hafiz
4. Hazama
5. Shahir

Penyanyi Wanita Popular
1. Alyah
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna

Artis Duo/Berkumpulan Popular
1. Altimet & Awi Rafael
2. Forteen
3. Hyperact
4. Stacy & Akim
5. Tasha Manshahar & Syed Shamim

Pengacara TV Lelaki Popular
1. Datuk AC Mizal
2. Johan
3. Nabil Ahmad
4. Nik Michael Imran
5. Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Erra Fazira
3. Fara Fauzana
4. Hazlin Hussain
5. Neelofa

Penyampai Radio Lelaki Popular
1. AG
2. Halim Othman
3. Johan
4. Kieran
5. Ray

Penyampai Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Dina
3. DJ Lin
4. Fara Fauzana
5. Norshela Baharudin

Senarai Top 5 Kategori Online ABPBH 2013

Artis Lelaki Stailo
1. Adi Putra
2. Awal Ashaari
3. Karl Shafek
4. Nazim Othman
5. Shaheizy Sam

Artis Wanita Stailo
1. Fazura
2. Mizz Nina
3. Scha Alyahya
4. Yana Samsudin
5. Ziana Zain

Gandingan Serasi Di Layar
1. Aaron Aziz & Nadiya Nisaa
2. Aeril Zafrel & Wawa Zainal
3. Azlee Khairi & Zara Zya
4. Zizan Razak & Siti Saleha
5. Izzue Islam & Tiz Zaqyah

Watak Jahat Dalam Filem/Drama Popular
1. Datuk Rosyam Nor
2. Hanez Suraya
3. Izreen Azminda
4. Nabila Huda
5. Sofi Jikan

Artis Berpengaruh di Laman Sosial
1. Datuk Siti Nurhaliza
2. Nora Danish
3. Shila Amzah
4. Yana Samsudin
5. Zizan Razak

Chef Selebriti Paling Popular
1. Chef Amran
2. Chef Anis Nabilah
3. Chef Nik Michael Imran
4. Chef Sherson Lian
5. Chef Wan

Aksi Di Youtube Paling Popular
1. Parodi Sayang (Bobo)
2. Parodi Gwiyomi (Nora Danish)
3. Anak Tomok OIAM merajuk (Tomok)
4. Macam Cantik Je Macam Comel Je Versi Nasyid (Amar)
5. Mengajar Kanak-kanak Riang (Mat Luthfi)

posted from Bloggeroid

Jan 23, 2014

Lirik Lagu Putus Di Tweeter

Putus Di Tweeter
By : Encik Mimpi



Dulu kita berkenalan hanya dengan muka buku
Ku hantar pesan cinta tiap hari padamu
Ohh.. Indahnya saat itu
Tapi bila ku katakan nak follow twittermu
Kau cuba mengelak dengan alasan seribu

Ohh.. Curiga rasa hatiku
Bagaimana sakitnya rasa
Bila mendapat tahu kau ada twitta
Rupa-rupanya kau dan orang ketiga

Di belakangku sedang bermanja mesra
Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Hati kata jangan otak pula kata ya
Resah kerna kau sedang main kayu tiga

Banyak soalan yang ku tujukan padamu
“Eh lelaki mana yang U selalu tweet itu?”
“Setiap yang berlaku ada ke patut tanya?”
Itu jawapan yang engkau beri padaku
Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku tahu kau dah bersedia nak putuskan ku

ohh.. geramnya sungguh hatiku
Dan pabila kau katakan kau dah tak sukaku
Ku terdiam terkedu dan terus tumbuk mukamu
Lebam.. Baru kau tahu apa ituC
inta di buku lima…

posted from Bloggeroid

Wajah Penulis Novel The Wedding Breaker (Ariana Rose)

Evelyn Rose merupakan novelis The Wedding Breaker berasal dari Kelantan. PhD researcher di UK. Graduated Master Engineering in Microelectronic fi UK. Bekerja sebagai PTD dan terlibat dalam bidang keusahawanan.


Cantik secantik penulisannya.Ala2 Ariana Rose pulak huhu.bukan calang2 orang kan..berpendidikan, patutlah hasil penulisan dia sangat bagus, berilmu.


Jom kita terjah blog si Evelyn Rose http://fairytalesfromevelyn.blogspot.com/




Oppps bukan bf tau..adik dia....

posted from Bloggeroid

Tips Memakai Perfume



Tips memakai perfume :

- Sembur perfume terus kepada badan, bukan pakaian.Ramai terkeliru dengan memakai perfume di pakaian.Perfume akan lebih menyerlahkan baunya serta mampu kekal lebih lama berbanding pakaian.Selaian akan meninggalkan kesan di pakaian.

- Seeloknya mandi dahulu sebelum memakai perfume kerana ia lebih menyerap dan membiaskan wangian dengan lebih baik apabila kulit kita lembab.

- Semburkan perfume pada titik nadi bagi mengasilkan wangian yang kekal lama.Contohnya di titik nadi belakang pergelangan tangan,leher,belakang lutut dan belakang telinga.

- Goncangkan botol perfume sebelum digunakannya supaya tiada mendapan dan baunya sebati.

- Elakkan menyimpan perfume di tempat yang panas atau di bawah cahaya matahari kerana akan melunturkan bau dan warnanya.

posted from Bloggeroid

GIVEAWAY MY 1ST ANNIVERSARY BLOG



2nd Giveaway by Nina


Tamat : 31 Jan 2014

Tagging :
Yumida
Kinaz

Jan 22, 2014

Tomodachi Big Giveaway




Assalamualaikum

KLIK SINI UNTUK JOIN

GA ini ditaja khas oleh tiga bestfriends (Tomodachi) iaitu Syiera, Lienda dan Nurfarahain serta rakan sponsor yang sememangnya daebak seperti Butik Pinkku, Farhan Kerewx, Blog Ieta, Diari Jejaka Hangat, De Apple, Isamuddin Isa, Imtiyaz Asyar Enterprise, Asnawi Hassim, Beutskin Essence Datyn Mia, Ana Ahmad, Beautyshoppe Murah&Ori, Butik SofeaFiqa, Opzzpinky, Vitamin Kesihatan E-shoppe, Nur Nabilah & Mummy Rara Healthy.

DUE DATE: 30 JANUARY 2014

**************************************************************
REVIEW KHAS BUTIK PINKKU



Butik Pinkku menjual pelbagai jenis tudung, shawl etc yang sangat cantik dengan harga yang berpatutan. Kebanyakan material yang digunakan berkualiti dan comfy. FYI, butik pinkku sedang mengadakan promosi gila-gila. Guess what? Shawl Anya hanya RM10/Sehelai !!!!!

Apa tunggu lagi? Dapatkan sekarang.

Contact:
FB Page: Butik Pinkku
Website: Butik Pinkku

2 Hadiah Pilihan Hati ku :)

Vita C Shaklee
Tudung by DeApple







Tonton Online Drama Ariana Rose Episod 1- 14

New Year Giveaway by FD & FariqanAfina

Tamat : 25 Jan 2014
Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :

Novel x 1, face towel x 1, door stopper x 1, contact lens (power 0) x 1, bookmark dari Langkawi x 2, Smurf Shoes Hp Plug x 2, sabun susu beras x 1, 2 pcs shiseido mask x 1, topup RM10 x 2, topup RM5 x 2, set note clip x 2, set pen & keychain x 1, facial cleanser by Face Shop x 2, dua helai tudung bawal plain x 1, hadiah misteri x 1, felt brooch x 5, dan bookmark untuk 10 peserta terawal dan terakhir.


New Year Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Fariqan Afina, Syamimi Al-Fatihah, Airis Arissa, Nadratul Syazwana, Azyan Ramle, Syiera, Aiman Aziz, Azwar Syuhada, Lienda Liedot, Nur Farahain, Yumida, Fhatin Amelia, Coretan Mambang, Hatin Athirah, dan Little Khalifah.



Tamat 25 Januari 2014, 10 Malam.



Jan 20, 2014

Birthday GiveAway by Cik Ayue


Jemput join jom hadiah2 awsome menanti :
Teddy Bear
Novel
Eye mask & banyak lagi

Hehe Gambar Wedding Idaman aku?
Dah naik pelamin dah..tunggu Darwiish pulak ye..
Tapi memang idaman kalau boleh naik pelamin lagi hehe...best juga

Pelamin ni sangat sweet & awesome...cool je..suci je kan.


Baju pengantin ni pun soft je kan...sweet


Rakan Tagging :
Aini Zakaria
Yumida
Kinaz


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign