Feb 28, 2014

Menang Topup RM5



Alhamdulillah...kali ke3 menang topup.Segala details dah hantar...so tunggu lah bila dapat ye.cuba check link korang..mana tahu menang juga


posted from Bloggeroid

Sharnaaz Ahmad aka Jebat Sakit Mental ?



Hah tutup mulut tu..jangan nak terkejut sangat lah.Jebat kesayangan Malaya tu sihat, sempurna akal dan fizikal.Ni semua ekoran pergaduhan Jebat & Lisdawati.Sampai siap suruh si Jebat buat pemeriksaan MRI untuk mengesahkan si Jebat ni sakit mental.Puhhhh melarat2 kes ni....



Allah maha Adil, kita tak tahu siapa dipihak yg benar,Tapi dont worry be happy Abg Jebat sihat ok otak nya, hensem lagi haha..sempat lagi dia berseloroh.
Apa2 pun semoga menemui jalan penyelesaian yang baik.Kita sesama saudara Islam.

posted from Bloggeroid

Feb 27, 2014

Nazirahnyerr miniGA sempena 3rd Anniversary

Give Away Birthday Akiff



Happy Bithday Akiff
May Allah Bless You

My 1st time with NIVEA’s rinse off body lotion


NIVEA produk yang tidak asing bagiku...sejak zaman remaja lagi dah guna produk NIVEA.
NIVEA sememangnya terkenal dengan produk penjagaan kulit agar sentiasa lembut, mulus, halus, cerah dan gebu.Terbaru NIVEA memperkenalkan produk baru iaitu  
NIVEA BODY LOTION IN-SHOWER BODY MOISTURISER
Sangat awesome je kan bunyi nya...selalu kita pakai losyen selepas mandi...ha kali ni lain sikit.Jom kita tengok apa yang best nya dengan produk NIVEA kali ni.


Didatangkan dengan 2 jenis.
Yang botol putih tu untuk kulit jenis normal.
Yang biru untuk kulit yang kering.
Harga tersangatlah berbaloi dengan hasilnya iaitu RM16.90 setiap 1 botol.


Kalau losyen biasa..kita selalunya pakai selepas mandi...tapi dengan 
NIVEA BODY LOTION IN-SHOWER BODY MOISTURISER
tersangatlah mudah...hanya 4 langkah mudah :

1. Mandi menggunakan sabun seperti biasa
2. Sauka dan ratakan NIVEA BODY LOTION IN-SHOWER BODY MOISTURISER
3. Bilas hingga bersih.
4. Siap....Dressup

Yang paling best memang ianya tidak melekit pada kulit.
Seharian kulit akan terasa sentiasa segar dan lembab.
Ini kerana ia dihasilkan menggunakan bahan yang berkualiti dan selamat.




Giveaway T.shirt by Tengkubutang

http://tengkubutang.blogspot.com/2014/02/giveaway-tshirt-by-tengkubutang.html

Tamat 28hb Feb 2014

CLINICELL Produk Untuk Direview Dah Sampai

Alhamdulillah, tak sangka dapat produk CLINICELL hari ni.Semalam ada buat entri kan pasal AKU DILAMAR CLINICELL tupp2 dah sampai tengah hari tadi sampai dah.



Terima kasih abg pos laju yg selalu x bagi salam hu.


Inilah dia CLINICELL 15 scht RM120..sangat teruja untuk mencuba produk ni.Terima kasih CLINICELL.
Complete dengan shaker tu....purple gitu.


Sangat menarik packaging, colour dia kan.
So kawan2 ku semua...nantikan review CLINICELL versi Mama Darwiish tak lama lagi.15days later.....see uolssss ♥♥♥♥

posted from Bloggeroid

Suprise Dari ASTRO

Huhu pagi tadi en.suami balik kerja, cam biasa on tv.....tetiba dia tanya....darwiish ada main setting remote ke hehe.Sekali tengok...terkejot mak....nak


Haha...malam tadi ok lagi....ha ni la wajah erkini Astro yang makin cun melecun.


Puas gak dok godek2...cari tang mana duduk nya....citer yang kami record hu....


Ha ada kelainan sikit....tp syok gak haha...kalau caj turun lagi syok tau en.astro.Astro rumah korang cam ne....same x?

posted from Bloggeroid

Feb 26, 2014

Hadiah Kali Ke2 Dari Ephyra Dah Sampai

Alhamdulillah...hari tu dijemput sertai review ohase ke2 dari ephyra.Alhamdulillah dengan gigih ku usahakan.Sebab nak hadiah ephyra hehe.
http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/01/phase-2-pengalaman-selepas-menggunakan.html


Alhamdulillah kali ni pun dapat hadiah ephyra 30 schts.Kira rezeki kali ke2.Syukur.Tapi kali ni pergi ke office Gdex sendiri sebab masa tu ada hal dikampung.


Taraaaa best nye....terima kasih semua rakan2 yg banyak support,Ben Ashaari & Ephyra.


Tapi kali ni dapat 3 kotak trial, sebab kotak primium habis stock uyoooo.Memang ephyra tengah meletoooop uols.Nak tahu kehebatan ephyra? Cepat dapakannya sekarang.

posted from Bloggeroid

Aku Dilamar CLINICELL COSMECEUTICAL

Alhamdulillah...rezeki dari Allah.Pagi tadi terima email dari CLINICELL COSMECEUTICAL.
Dengan khusyuk ku baca email tu....terkezooot mak..nak...rupanya pihak CLINICELL COSMECEUTICAL melamar aku untuk mereview produk mereka.





Dah baca semua terma dan syarat, akhirnya aku bersetuju....tunggu barangan dan masa unuk mereview je.Tak sangka blogger2 hebat pun turut serta macam Ben Ashaari, Oppz Pinky,Yumida.Doakan ye....nantikan riview istimewa tu hehe.

posted from Bloggeroid

PUNCA JEBAT aka SHARNAAZ AHMAD SERANG LISDAWATI



Punca sebenar Sharnaaz Ahmad serang Lisdawati - Pelakon Sharnaaz Ahmad memberi amaran keras kepada pasangan suami isteri, Lisdawati dan Fauzi Nawawi untuk meminta maaf secara terbuka atau bakal berdepan tindakan saman tahap maksimum.Amaran keras Sharnaaz Ahmad itu dinyatakan beliau menerusi Harian Metro hari ini sebagai respon kepada tuduhan yang dilemparkan pasangan itu berhubung isu menyerang, menengking dan mengugut dalam SMS.“Saya bagi masa seminggu kepada Poji (Fauzi) dan Lisdawati untuk minta maaf secara terbuka. Mereka juga kena minta maaf pada mak bapa saya atas apa yang sudah berlaku.

”Menurut Sharnaaz, sesiapa puna akan marah dan meradang jika dipanggil anjing kurap lebih-lebih lagi jika turut melibatkan ibubapa.“Mereka sudah membuat cerita dan memburukkan keadaan, sedangkan benda ini boleh diselesaikan dengan baik. Bila orang panggil kita anjing kurap dan membabitkan mak bapa dalam kes ini, tahap kesabaran saya pun ada batasnya.”“Kalau mereka tak minta maaf dan terus memalukan saya, tunggu saja saman (daripada) saya semaksimum mungkin.”


posted from Bloggeroid

Feb 20, 2014

Facebook Beli WhatsApp Dengan Harga $16 Bilion USD



Saya teruja untuk mengumumkan bahawa kami telah bersetuju untuk mengambil alih WhatsApp dan bahawa seluruh pasukan mereka akan menyertai kami di misi Facebook.Our adalah untuk menjadikan dunia ini lebih terbuka dan yang berkaitan. Kami melakukan ini dengan perkhidmatan yang membantu orang ramai berkongsi apa-apa jenis kandungan dengan mana-mana kumpulan orang yang mereka mahu membina. WhatsApp akan membantu kita melakukan ini dengan terus membangunkan perkhidmatan yang orang di seluruh dunia suka menggunakan setiap day.WhatsApp adalah perkhidmatan pesanan mudah alih yang mudah, cepat dan boleh dipercayai yang digunakan oleh lebih daripada 450m orang di setiap platform mudah alih utama.

Lebih daripada 1m orang mendaftar untuk WhatsApp setiap hari dan ia adalah dalam perjalanan untuk menyambungkan 1 bilion orang. Semakin ramai orang bergantung kepada WhatsApp untuk berkomunikasi dengan semua kenalan mereka setiap day.WhatsApp akan terus beroperasi secara bebas dalam Facebook. Pelan hala tuju produk akan kekal tidak berubah dan pasukan itu akan tinggal di Mountain View. Sejak beberapa tahun akan datang, kita akan bekerja keras untuk membantu WhatsApp berkembang dan menyambung seluruh dunia. Kita meramalkan WhatsApp akan menambah kepada usaha-usaha kami forInternet.org, perkongsian kami untuk membuat perkhidmatan internet asas mampu dimiliki everyone.WhatsApp akan melengkapkan perkhidmatan sembang dan mesej yang sedia ada untuk menyediakan alat-alat baru bagi masyarakat kita. Facebook Messenger digunakan secara meluas untuk berbual dengan rakan-rakan Facebook anda, dan WhatsApp untuk berkomunikasi dengan semua kenalan anda dan kumpulan kecil orang.

Sejak WhatsApp dan Rasul berkhidmat kegunaan yang berbeza dan penting itu, kami akan terus melabur dalam kedua-dua dan membuat mereka setiap produk yang baik untuk semua orang. WhatsApp mempunyai setiap pilihan di dunia, jadi saya gembira kerana mereka memilih untuk bekerja dengan kami. Saya tidak sabar untuk apa yang Facebook dan WhatsApp boleh lakukan bersama-sama, dan untuk membangunkan besar perkhidmatan mudah alih baru yang memberi orang lebih banyak pilihan untuk connecting.I 'telah juga dikenali Jan [Koum, pengasas WhatsApp dan ketua eksekutif] untuk masa yang lama, dan saya tahu bahawa kami berkongsi visi menjadikan dunia ini lebih terbuka dan disambungkan. Saya sangat gembira kerana Jan telah bersetuju untuk menyertai lembaga Facebook dan rakan kongsi dengan saya untuk membentuk masa depan Facebook dan juga WhatsApp ini. Jan dan pasukan WhatsApp yang telah melakukan kerja yang menakjubkan untuk menyambung hampir setengah bilion orang. Saya tidak boleh menunggu mereka untuk sertai Facebook dan membantu kita menyambung seluruh dunia.

posted from Bloggeroid

Menang Bawal Inner

Alhamdulillah rezeki bercontest, berGA.Kali ni menang hadiah bawal inner



Terima kasih Cik Yaya dan sponsor2 yang awsome.


posted from Bloggeroid

Dapat Hadiah Bookmark

Hari tu ada join GA World Hijab Day tapi x da rezeki menang.Tapi alhamdulillah still dapat hadiah dari penganjur iaitu bookmark yang sangat awesome.Terima kasih.

posted from Bloggeroid

Feb 19, 2014

Sattle Pos Hadiah GA

Alhamdulillah sattle post hadiah GA buat pemenang di Kelantan.Jauh kan...tahniah Hu Da.Hadiah berupa manicure tool set.





Terima kasih penganjur, peserta semua.

posted from Bloggeroid

Feb 18, 2014

Erra Fazira Sah Bercerai Talak 1

SHAH ALAM 18 Feb. - Desas-desus perceraian dan kemelut rumah tangga pelakon Erra Fazira dan suaminya, Engku Emran Engku Zainal Abidin yang digembar-gemburkan pelbagai pihak sejak kebelakangan ini akhirnya terjawab hari ini apabila pelakon itu sah bercerai talak satu di Mahkamah Tinggi Syariah di sini.Hakim Syarie Mohammad Adib Husain mengesahkan lafaz cerai secara baik oleh Engku Emran, 39, terhadap Erra atau nama sebenarnya Fazira Wan Chek, 40.Semasa prosiding tersebut, pasangan itu juga bersetuju hak penjagaan anak perempuan mereka, Engku Aleesya, 5, diserah kepada Engku Emran manakala hak bersama bermalam diserahkan kepada Erra.Mereka turut memperoleh hak cuti persekolahan dan perayaan secara bergilir-gilir manakala tuntutan nafkah, idah dan mutaah digugurkan, setelah dipersetujui oleh kedua-dua pihak.Engku Emran yang memakai kot kelabu dilihat sebak dan terhenti seketika semasa melafazkan talak tersebut manakala Erra kelihatan tenang.Sebelum itu, Erra yang diwakili peguam syarie, Ahmad Nazib Johari dan Engku Emran diwakili peguam syarie, Roshdan Sujak mengesahkan telah tinggal secara berasingan sejak setahun enam bulan lalu.Erra memfailkan permohonan tersebut semalam mengikut Seksyen 47 dan Seksyen 82 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Selangor 2003.Pelakon itu yang berjubah moden dan bertudung juga berwarna kelabu serta memakai topeng penutup mulut dan Engku Emran, hadir di mahkamah di sini kira-kira pukul 12 tengah hari.Pasangan itu bernikah pada 25 Oktober 2007 di Restoran Puteri, Taman Tun Dr Ismail dan Engku Aleesya merupakan anak tunggal pasangan itu.Sebelum ini Erra Fazira pernah mendirikan rumah tangga dengan anggota kumpulan KRU, Yusry Abdul Halim pada Jun 2003, namun perkahwinan mereka hanya mampu bertahan selama tiga tahun.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Mahkamah/20140218/ma_11/Erra-fazira-sah-bercerai-talak-satu#

Feb 13, 2014

MINI GIVEAWAY! HAPPY BIRTHDAY TENGKUBUTANG

http://tengkubutang.blogspot.com/2014/02/mini-giveaway-happy-birthday.html

Happy Birthday To You
Happy Birthday To Tengku Butang


Semoga Panjang Usia
Murah Rezeki
Dipermudah Segala Urusan
Dan Happy2 Selalu :)


Feb 12, 2014

Hantaran Bunga Crepe

Hantaran Bunga Crepe

Ole-Ole Dari Bandung

Alhamdulillah...walau tak berkesempatan makan angin ke negara orang...dapat juga merasa makanan dan ole-ole dari Bandung.Terima kasih kepada sister in law yang sudi belikan ole-ole untuk kami semua.Happy nye hehe


Actually SIL baru jer study kat Bandung dalam jurusan medic.Chinese New Year hari tu dia balik bercuti.Ha ni la antara buah tangan dri sana.Tshirt untuk kami sekeluarga, kain pelikat.


Ha yang ni pulak fridge magnet, keychain.Yang paling best SIL belikan pisang salai.Memang ada kirim, x sangka dia belikan TQ Elly♥.Choclate Browniespun sodap.Nak tau macam mana rasa pisang salai Bandung nantikan review ye....

Terima kasih SIL Elly, kami doakan semoga sihat2 disana dan dipermudahkan urusan dan dapat menamatkan pelajaran dengannjayanya..Amin

posted from Bloggeroid

Feb 11, 2014

Tenaga Pengajar Skool Of Lawak

Skool Of Lawak rancangan komedi terbaru terbitan Astro bakal menemui penonton pada 14 Feb nanti.Tak sabar nak tengok kan..sebab konsep kali ni lain sikit...ala2 di zaman persekolahan gitu....




Siap pakai uniform sekolah kan.Jangan perfome hancur dah ler....Yang best nye tenaga pengajar nye memang mantop2 lah...







Pengetua nya pulak



Macam best je...macam syok jer huhu

posted from Bloggeroid

Pepero Lotte ChocStick Paling Cool

Pepero Lotte uhh sedapnya kan...stick choclate yang disalut kekacang, ada almomd, hazel,oreo.Susah juga nak dapatkan stok pepero lotte ni.Kebetulan hantar adik ipar balik Bandung sempatlah beli sekotak kat airport tu hehe.Jadilah buat hilang angau hehe.


Harga RM35.90 ada 8kotak, dalam setiap kotak ada 9 stick.Ada jual online...kena rajin servey unuk dapatkan harga murah.Pernah servey kat FB Embun Beauty harga ok juga RM36 termasuk postage.


Ha ni la rupa si pepero lotte brand no.1 dari Korea.
Sedap, so crunchy, choclaty, nutty..uhhhh darwiish makan sampai 2 kotak.jom berpepero

posted from Bloggeroid

Feb 9, 2014

Teringin Nak Makan Korean Food

Arggghh tu lah asyik layan korean food program, tasty road & Korea Delicious dah teringin nak makan makanan korea


Bibimbap antara yang menghantui fikiran ni huh...sedap nye kan.Nasi campur Korea.


Bulgoli cam best juga kan...dengan daging bakar huh.kimchi sikit.

Google lah kat mana lokasi yang best dengan harga yang ok.Ramai kate Restoren Dubu Dubu best dan dijamin halal.Em kat Midvalley,OU aa kata nye....Emmm nanti nak pergi try juga.Jom jom

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign