Mar 31, 2014

Aku Tolak Blog Job RM 1k ?

Puhhhh gempak tak tajuk...mengalahkan Ben Ashaari & Beutifulnara job 1k gitu...Amin in sha allah kalau rezeki x kemana.


Sedih x muka...hehe memang sedih lah..dah bersiap semua...tengok2 plan tak jadi...kereta buat hal....mungkin ada hikmah nya dan rezeki itu bukan milik aku.


Sebenanrnya semalam aku dapat job untuk review makanan di Pak John Steamboat bersempena hari lahir....semua dah ready, meja dah reserve...dah kautim semua...tapi kita hanya mampu merancang, tuhan yang menentukan...memang bukan rezeki aku lah...kereta buat hal...so dengan upset nya aku inform kan yg aku x dapat hadir...,really sorry....nasib baik pihak Pak John memahami dan baik hati.....dan memberi ucapan hari lahir..may be next time.

Mukin Allah dah tentukan rezeki dan job yang lain untuk aku In Sha Allah.

posted from Bloggeroid

Happy Birthday To Me ♥

Alhamdulillah hari ini 31 March 2014 diberi kesempatan unuk menyambut hari kelahiranku yang ke 28 tahun.Terima kasih kepada semua yang mengucapkan selamat dan mendoakan kesejahteraanku.Hanya Allah yang mampu membalas.


Terima kasih hubby kerana sanggup menerima diri ini seadanya..terima kasih menerima kekurangan...terima kasih atas perkongsian hidup ini.Moga ikatan kita dirahmati hingga ke syurga..Amin.

Terima kasih emak & abah atas pengorbanan melahir dan membesarkanku....segala jasamu takkan mampu ku balas....sayang kamu selamanya..

Terima kasih Darwiish sentiasa menemani mama, kaulah penawar duka....moga menjadi anak soleh...


Terima kasih Family & Friends atas sokongan dan doa korang....tanpa korang siapalah aku....huhu muaaaahhhh


posted from Bloggeroid

Mar 30, 2014

Kenny Roges...Mengidam Ke?

Semalam jalan2 terigin nak makan di Kenny Roger Roaster nak pekena ayam panggang dia tu.Tak tahu lah aku atau baby dalam perut ni yang ngidam hehe.Alhamdulillah permintaan ditunaikan...yuhuuuuu


Duduk sorang je...papa & darwiish pergi shopping haha.Tengah belek menu...emmm yang mana berkenan ni...perut ni nyanyi dah...hu...


Emmm boleh tahan tunggu pesanan..lebih 10minit kot...sabar ye...nak tau aku order apa? Jap ye tunggu waitress hantar hehe


Ice Lemon Tea
Choc Muffin


Kenny's Quater Blackpeper
Coleslaw
Fruit Salad
Macarony & Cheese


Alhamdulillah...makan dengan happy..tapi sampai halfway je...x nak dah..so papa continue hehe.Semua best...darwiish suka mac & cheese dan ayam tu.Sama cam aku..tp yang spoil nya coleslow...pasal diaorang letak cam daun bawang...arggggghhh..tapi habis juga ^_^

Harga untuk seorang makan...boleh lah...sesekali ubah selera ye

Kenny's Quater Meals RM18.50
Ice Lemon Tea RM 5.90
Ser Caj RM 2.44
Gov Tax RM 1.46

Total RM 28.30

posted from Bloggeroid

Mar 29, 2014

Shopping Hasil Duit Berblogging

Alhamdulillah...rezeki berblog tak putus-putus.Mungkin x sebanyak si blogger otai...tetapi tetap ku syukuri..Alhamdulillah.Haha apa lagi...mana tahan hari-hari duk peram kan...so shopping la sikit..selain belanja si Adam Darwiish.


Tadaaa...maternity blouse..metrial cotton, dalam banyak pilihan..grab yang kotak besar  ni juga he...lengan dia scallop.Memang selesa kain ni.Tapi cik hubby suruh beli jubah atau meternity wear yang terus sampai kain @ maxi.emmmm len kali ye


Sandle yang simple but comfortable and nice hehe.Ntah kenapa minat blue colour kali ni.Yang simple2 je...selalu pakai sandle jenis sarung, kali ni nak yang cam ni pulak.


Tengok...metarial dia soft je...selesa dengan kaki yang sedang preggy ni.No more wadges or heels ok mama.

Yeaaah sambut birthday nanti boleh rasmi blouse ngan sandle ni hehe.My birthday on 31 March ni ye...MONDAY.Wish me always under Allah blessing...In Sha Allah..Amin

posted from Bloggeroid

3 CPUV NUFFNANG ON GOING

Alhamdulillah...haritu ada merungut, merengek yang tabung Nuffnang tak berat-berat kan...he...
Sekarang ia dah kembali normal hehe...syukur-syukur.
Mula-mula 1 je CPUV yang bertempek..al maklumlah malas update blog kan
NO WORK NO MONEY


Terima kasih Nuffnang
Colgate
DiGi
KFC Zinger

Korang mesti berderet-deret kan CPUV.
Apapun harus bersyukur kan....betul...betul...betul hehe
Harapnya lama lah diaorang bertempek kat blog Mama Darwiish
Amin Ya Allah...buat tabungan my future baby heh


segmen : sihat bersama SHAKLEE


Saya sukakan produk shaklee kerana
produk shaklee semuanya terbukti halal, berkhasiat, berkualiti dan sesuai untuk kesihatan luaran dan dalaman untuk kegunaan  seisi keluarga.
Harganya pun mampu milik dan sangat berbaloi dengan kesannya.
In Sha Allah

Kisah Dongeng Mama Lynn 2nd Giveaway

بسم الله الرحمن الرحيم

Big Giveaway by Sarah's Story


بسم الله الرحمن الرحيم


tekan banner untuk join!

11 Mac 2014 - 12 April 2014
( tarikh mungkin akan berubah )

Syarat sangat senang dan tak banyak sebab kali ni Sarah tak amik sponsor.
Hadiah semua Sarah sponsor sendiri.

Pembahagian Hadiah 

Top Referral :
( seorang )
| Sehelai Glitter Shawl | Sehelai Bawal Plain | Felt Craft x1 |

Cabutan Bertuah :
( 12 orang )
| Polka Dots Shawl x2 | Ziq-Zaqs Shawl x2 | Bawal Plain x2 | 
| Colour Tones Shawl x2 | Felt Craft x4 |
Publish URL entry blog korang di ruangan komen SEKALI sahaja.

GIVEAWAY: I LOVE MAKEUP

http://notamanjaku.blogspot.com/2014/03/giveaway-i-love-makeup.html

Tamat : 10 April 14

Kenapa Saya Suka Makeup? 

1. Of coz lah nak nampak lebih cantik, berseri x adalah pucat lesi.

2. Untuk menambat hati si hubby hehe

3. Untuk lebih condifent eh confident hehe

4. X salah asal niat nya betul, x berlebihan, kerana Islam sendiri sukakan kecantikan.

1st Giveaway by Puan Husna


Tamat : 14 Apr 14

Cadangan Untuk Improve Blog Puan Husna

Cuba pingkan entri dilaman2 ping yang ada contohnya pingje,pingbusuk
supaya lebih banyak dapat follower & visitor & reader
In Sha Allah
Wissh U all the best

Mar 28, 2014

Anne Nurain's Birthday Giveaway


Tamat : 31 March 14


Selamat Hari Lahir
Moga dipanjangkan usia
dimurahkan rezeki
dipermudahkan segala urusan
sentiasa dilindungi
in sha Allah
Aminnnn

Keluarga Sihat 1st Giveaway

GIVEAWAY DOUBLE STEMCELL by CALL ME ZAI

http://callmezai.blogspot.com/2014/03/giveaway-double-stemcell-by-call-me-zai.html

Tamat 31 March 14

1st Giveaway by Bella Nabieyla


Tamat : 10 April 14

Giveaway Simple-Simple by Shad


Greetings and Assalamualaikum to all.
Jemput Join ya.





Klik Banner untuk Join



Senarai Hadiah



R Series Luxury Set from Cosway x2
Novel Pilihan Sendiri x5
R Series Hand & Body Lotion x3
Bawal Plain + Cute Brooch x3
Top-up RM5 x5


Due Date : 21 April 2014


Mini GA T-shirt Blogger


Tamat : 31 March 14

MiniGiveaway #1 by Ayie Atiqah

MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway !


www.keepcalm-o-matic.co.uk

Selamat Menyambut Ulangtahun Ke-2 Perkahwinan 

Didoakan semoga kalian bahagia bersama tak kira sehebat mana badai melanda,
Semoga ikatan suci ini berkekalan hingga ke Syurga ..In Sha Allah
Semoga kalian dikurniakan zuriat-zuriat yg soleh & solehah
Amin Ya ALLAh

Mar 27, 2014

I'm Pregnant ? Really?

Alhamdulillah i'm pregnant !!!...for 2nd time...Tapi kali ni amat suprise buat aku, hubby dan keluarga...mana taknya kandungan dah masuk 18minggu baru tahu yang diri ini pregnant...haha...lawak+terkezuut+malu semua ada.



Mustahil 18minggu pregnant tapi x tahu, tak perasan...itulah soalan2 yg doktor,kawan2,family duk tanya hehe.
Memang x perasan sebab kitaran haid memang x tetap...kadang 2 bulan sekali, pastu alhamdulillah memang x ada morning sickness, loya semua tu.

Nak dijadikan cerita, 3 hari x buang air besar, perut rasa macam ada ketulan je, kita tak tahu, seronok duk uut, picit perut konon nak bagi keluar angin.Tengah duk syok picit, ada 1 tendangan dari perut..ape....!!!! Terus rasa x sedap hati...ajak cik hubby g checkup


Doktor tanya apa masalah, aku pun jawab sembelit 3 hari, bila di check perut ada ketulan, disuruh scan takut ada ketumbuhan kalau x pregnant.

"Adoii puan, u pregnant lah" kata doktor bila discan perut aku."Baby sudah besar,main futsal lagi"katanya.Terus nangis la aku, mana taknya, dah 18minggu kan, dah la picit2 urut2 nasib x ada masalah.Si Darwiish ngn cik hubby pun terkedu tengok scrin ada baby gerak2...Alhamdulillah....

Moral of da story:
- Kalau period x datang, makesure pergi checkup, jgn pandai2 gincang perut hehe
- Bersyukur dan terus bersyukur

DOAKAN SAYA DAN BABY DALAM KEADAAN SIHAT, SELAMAT SELALU ..AMIN

posted from Bloggeroid

Hadiah Ephyra Untuk Si Dia

Tahniah pada blogger mawar berduri menang giveaway yang mana salah seorang sponsornya ialah aku huhu....



Yeah siap pos hadiah dia berupa 3 sachet ephyra.
Harap sampai dengan selamat ye...selamat bersegmen semua.....


posted from Bloggeroid

Mar 26, 2014

Perginya Seorang Blogger Hebat

Alfatihah dan salam takziah buat arwah dan keluarga ami schaheera.Sebenarnya baru hari ni mengenali arwah selepas membaca berita kehilangan beliau akibat luekimia di wall blogger Miss Sunshine & Ben Ashaari .


Alfatihah..walaupun x pernah mengenali beliau...mari kita sedekahkan alfatihah dan semoga arwah ditempatkan dikalangan org beriman.. amin


Blog peninggalan beliau...sangat hebat penulisannya berkaitan pemakanan sihat, fesyen,review....Banyak anugerah yg arwah pernah rangkul.

Bila aku tiada nanti..adakah penulisanku...bermanfaat dan dihargai? In sha allah

posted from Bloggeroid

Mar 25, 2014

Menang Cash RM50

Alhamdulillah rezeki lagi...kali ni dapat cash RM50, kira dah kali kedua menang cash, dulu menang RM10 je he...syukur2.


Ha menang dalam GA Emas Putih, kali kedua juga menang GA Emas Putih, dulu menang Mary Kay RM150.Mula2 dah semak senarai pemenang, sedey cam x ada je no aku....sekali2 tengok sponsor sendiri inform suruh kasi details hehe ..terima kasih Eunice GM.


He...x perasan pulak...terima kasih ye...semua



PRAY4MH370

posted from Bloggeroid

Mar 24, 2014

Dapat Hadiah Lagi

Alhamdulillah hari tu ada join contest..by Rexylla dan terpilih sebagai entri kreatif.Hadiahnya berupa 30% diskaun membeli di rexylla dan ada hadiah melalui pos...nak tau apa dia jom tengok ^__^



Hadiah melalui pos berdaftar, terpaksa pergi collect sendiri sebab masa posmen mai rumah, aku x ada hehe.



Ha inilah hadiahnya...1 diari yang cute beserta pen dan sebuah kad ucapan yang gojes kan huhu.



Terima kasih daun keladi,
Ada contest nak join lagi hehe.
Terima kasih semua

PRAY4MH370

posted from Bloggeroid

Mar 21, 2014

Resepi Lidah Kucing Rainbow Paling Sedap & Rangup



Ha cantik kan...warna warni, sebenarnya biskut ni popular di Indonesia dan Singapore.Sekarang dah mula popular di Malaysia.Sangat simple,rangup dan sedap.Sesuai untuk kanak-kanak kerana teksturnya yang rangup dan lembut.Boleh dijadikan biskut raya atau doorgift.

Resepi Lidah Kucing Rainbow

250 gm butter
175 gm gula kastor
100 ml putih telur
200 gm tepung gandum
50 gm tepung jagung
1/4 sudu teh emplex
6 warna berbeza (merah,oren,kuning,hijau,biru,purple)

Dulang khas lidah kucig rainbow
(boleh beli di kedai2 bakeri, banyak saiz, harga RM22++)

Cara-cara
1. Griskan loyang dengan sedikit butter

2. Ayak tepung jagung, tepung gandum dan emplex, ketepikan.

3. Dalam mixer pukul mentega dan gula hingga berkrim.
Masukkan putih telur sedikit demi sedikit dan putar hingga sebati.
Masukkan tepung dan kaup balik dengan spatula hiungga rata.

4.Bahagikan adunan kepada beberapa bahaagian.Letakkan pewarna untuk setiap bahagian.Letak setitik kecil sahaja kerana warna akan memekat pada biskut yg telah masak.



5.Masukkan dalam piping bag atau bag plastik untuk setiap warna berlainan.
Potong hujung muncung bag plastik atau piping bag kecil.
Paipkan atas loyang lidah kucing.
Jangan paipkan terlampau penuh kerana aduna akan mengembang bila dibakar.



6. Bakar dalam oven pada suhu 150 C selama 15 ~ 20 minit.
Jaga jangan sampai keperangan dan hangus.
Biarkan sejuk sebelum di simpan di dalam bekas kedap udara.



Untuk tempahan boleh hubungi saya AIN 0129125998

SELAMAT MENCUBA #pray4MH370**

posted from Bloggeroid

Mar 20, 2014

Indahnya Kematian Bila.....

Allahu akbar....mati itu pasti...cuma waktu dan ketika entah bila.Semoga kita dipanjangkan usia ..Amin Ya Allah...Indahnya Kematian Bila.. kita meninggalkan zuriat2 yang soleh, suami atau isteri yg sentiasa mendoakan roh kita.

Entri kali ni...ingin menyatakan rasa terima kasih kepada abunuha.wordpress.com kerana telah menyiarkan entri tentang pemergiaan bapa saudaraku tak lama dulu....



Sedangkan orang luar dapat menilai keperibadian arwah....Masya Allah...tak dinafikan arwah memang seorang yang santun,berilmu,rendah diri, suka berjenaka....pemergiannya meninggalkan 3 zuriat dan seorang isteri yang tabah iaitu Ustazah Karimah ibu saudaraku yg kukasihi.

Sedikit sebanyak dapat menyedarkan ku bahawa, kumpul lah amal ibadah, berbuat baiklah dengan manusia in sha allah kematian kita kan ditangisi, dikenang dan in sha allah didoakan sentiasa.

Moga arwak pakcik Bokhari tenang,aman disana dan ditempatkan dikalangan orang yg beriman..Amin

posted from Bloggeroid

3 Hadiah GA Dah Sampai

Alhamdulillah last week sampai sudah 3 hadiah GA, topup RM5 dari blogger Huneyda.Tak dapat update last week sibuk sikit hehe..



Bookmark dari blogger Galah Panjang dan blogger card dari Fatin Diana blogger cute dari Ganu hehe
Terima Kasih semua....

#pray4MH370

posted from Bloggeroid

Mar 17, 2014

Couple Chocolates Cookies Contest by akugadishijabista.blogspot.com



Mar 16, 2014

Review CLINICELL Oral Skincare


Masih tercari-cari dan keliru dalam mencari supplement tambahan terutamanya untuk menyihatkan badan dan mencantikkan wajah ? Ha dekat sini da jawapannya.Pilihlah CLINICELL Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence.


Sangat best kan...bukan hanya mampu mencantikkan kulit, menyihatkan badan malah mampu mencerahkan wajah seawal 15hari sahaja ok.


So jangan ragu dengan status halal & keselamatnya kerana CLINICELL Oral Skincare telah mendapat pengiktirafan dan kelulusan dari pihak JAKIM & GMP.

Kesan Pengambilan CLINICELL O4al Skincare selama 15 hari

Taraaa...inilah hasil perbezaan kulit wajah selepas 15 hari menggunakan CLINICELL Oral Skincare.Kalau sebelum ni nampak macam kusam sikitkan.Tapi sekarang lebih cerah, kulit tak lagi kering, bibir pulak tak kering dan semakin cerah.Rambut gugur pulak semakin berkurangan.


Cara penyediaan dan pengambilan:
- Campurkan 1 paket CLINICELL Oral Skincare bersama150ml air sejuk atau suam.
- Kemudian kacau sebati atau hanya goncangkan aje
- Minum 1-2 paket setengah jam sebelum tidur atau sarapan.

Saya hanya minum 1 paket sebelum tidur hehe.Jimat lah katakan.Kalau nak kesan yang optimum :
- Banyakkan minum air (8gelas sehari)
- Kurangkan atau berhenti merokok
- Makan banyak buahan, sayuran dan kekacang
- Kurangkan pengambilan kafein
- Bersenam dan amalkan gaya hidup sihat.


Rasa nya seakan-akan oren + peach...sedap.Sekali minum je dah habis hehe.Lagi satu jangan takut tiada kesan sampingan ye sebab ia dibuat menggunakan bahan semulajadi dari ekstrak buahan dan tumbuhan serta kolagen talapia.

Banyak khasiat yang terkandung dalam CLINICELL Oral Skincare ni tau..jom baca info kat bawah ni


Yang ni pula, antara kandungan bahan2 yang digunakan, dan paling menakjubkan CLINICELL Oral Skincare 6000 kali lebih baik dari vitamin c...power kan....


Sekotak RM120
15 grams x 15 sachets


Untuk info lanjut, boleh kunjungi :
FB CLINICELL Oral Skincare 
[Website CLINICELL Oral Skincarehttp://www.clinicell.com.my]

posted from Bloggeroid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign