Jun 29, 2014

PEMENANG Lets Chill Giveaway By Mama Darwiish

Assalamualaikum & salam sejahtera
Maaf di atas kelewatan mengumumkan pemenang.
Tahniah & terima kasih kepada semua peserta & pemenang !!!
Sila klik pada nama sponsor untuk menuntut hadiah.

Tarikh akhir penebusan hadiah: 10/7/2014

Salam Ramadhan & Selamat Berpuasa
Maaf Zahir Batin

Sila sertakan details :

Hadiah wang tunai 
Nama Penuh:
Link penyertaan:
No penyertaan :
No akaun bank :
No Tel :

Hadiah barangan pos
Nama penuh :
Alamat:
No.Tel :
Link penyertaan :
No penyertaan :
Hadiah dimenangi :

Hadiah topup
Nama:
No Tel:
Rangkaian talian : Maxis/Celcom/Digi
Link Penyertaan:
No.Penyertaan:
Jumlah topup dimenangi:

Doodle
Nama :
Link penyertaan :
No. penyertaan :


Cash RM100


Knit Top


Crystal Eye Mask


Shaklee Vita C Chewable


Mary Quant Lipstick
Mary Kay Lipstick
by Kelly


Collection Smokey Eyes Set
by Kelly


Collection Hot Lights Lipgloss
Collection Glam Crystal Gel Liner
Collection Extreme Colered Maskara


Kanebo Duo Eyes Shadow


Topup RM20 by JR Revolusi

Topup RM10 x 3 by Ieta Mat Saat

Topup RM10 x 3 by Azhafizah

Topup RM10 x 2 by Aisyah

Topup RM10 by Siti Hajar

Topup RM5 by Amie

Tudung Bawal Siang Malam


Doodle 
by Amie


Button Badge + Bookmark LE x5 



Jun 26, 2014

Mama Checklist

Kali ni sharing pasal persediaan aku pulak utk menanti kelahiran kedua nanti.
Banyak lagi yg x complete ni....hu
Badan dah penat2 dah...apa pun terima kasih en.suami byk membantu...muaaah


Bengkung
Yang ni HPA punya bengkung, guna yang dulu je, x payah beli dah.Walaupun dulu Ceaser mesti pakai juga tau.tapi selepas 2 minggu dan jgn pakai ketat2.

Ephyra
Yang ni memang dh standby dah..nak badan bertenang, sihat, gebu, cantik, selim melim nanti hu3.

Lechithin E Amway
Vitamin B Complex Shaklee
Alfalfa Shaklee
Semua ni makanan tambahan utk tenaga dan kesihatan.

Set Bersalin
Otw nak beli hehe.Cadangnya nak beli Set Bersalin Afiat je.


Pureen Manual Breast Pump
Masa 1st dulu x beli pun, ambik kau kena bengkak, demam seminggu, susu banyak.So kali ni kena beli juga.Yang ni pun dapat less beli di Aeon Jusco.

Maternity Bra
Beli 2 je dulu, pengalaman dulu pakai bra biasa sgt susah, so kali ni dh ada pengalaman.Tinggal ak beli bra pad je, x bagi tembus bra dan baju dengan air susu nanti.

Madame Maternity Pad
Memang best pakai brand ni, sangat lembut, besar, tebal dan selesa.Yang ni boleh beli kemudian utk topup.Kompem x cukup

Kotex Pad
Yang ni pakai bila darah nifas makin berkurang nanti.

Botol Air
Yang ni beli kat Giant, terpikat pulak kaler ijo ngan pepel tu hah.Murah pulak tu.

 Emmm banyak lagi yg x sattle ni macam bakul nak g hospital, set bersalin, flusk air...Nantilah pelan2 cari ye.

Jun 25, 2014

My 2nd Baby Checklist Part #1

Alhamdulillah...
usia kandungan dah pun mencecah 32weeks.....
Semoga semuanya sihat & selamat...Amin Ya Allah
Kali ni nak berkongsi entry tentang persiapan untuk my 2nd baby ni.
Walaupun 2nd baby tapi kami mama papa tetap teruja dan berusia menyediakan semuanya mengikut kemampuan untuk si dia yg bakal menceriakan keluarga kami.In Sha Allah.



2 penyangkut baju bulat kecil
senang utk sidai & kepit sarung kaki & tangannya nanti hu3.

 Penyangkut baju bulat besar
Penyembur air
memang kena beli tau, sebab kita kena bersihkan najis baby 
menggunakan air mengalir, x boleh bergantung hanya dengan wet tissue.

Bakul baju kotor



Pureen Printed Napkin 10 helai
Kali ni try pakai pureen sebab masa Darwiish dulu dah try Anakku....sgt menghampakan, kainnya kasar dan jarang.beli 1 paket je sebab guna pakai yg Darwiish dulu.Jangan membazir ok.
Yang ni beli dapat free Pureen Wet Tissue.

Drypers Newborn
Pureen Wet Tissue
Pureen Comb Set
Sangat best pakai sikat bulu halus tu, sesuai utk baby, bulu nya halus dan x menyakitkan kulit kepala.

Baby Cotton Buds
Jangan salah beli tau, yg baby dia halus je x besar macam kanak2 atau adult punya.

Johnsons Set Mandian
Comel x, complete dengan bedah,lotion,shampoo dan mandian, cuma baby oil je x ada.

Pureen Talk
Suka yg merah ni, sgt serasi kalau pakai bila baby kena ruam lampin.



Pureen Set Baju
Siap sekali dengan sarung kaki dan tangan hehe.Pilih kaler hijau sebab jantina suprise lagi.

Tuala Mandi
Beli 2 helai hijau & biru.Yang putih tu en.hubby dapat hadiah sempena papa day.So kasi baby je hehe.

Barut
Ada 9 helai semuanya.Berbeza kali ni barut semua handmade tau...buat sendiri gitu.gigih dengan perut memboyot.

Rompers
1 helai je dulu.Ada lagi 3 helai yg Darwiish masih boleh dipakai.Tapi nanti ada peluang jalan2 beli lagi kot hehe.

Baju Lengan Panjang 2 helai.
Semua ni beli dekat Aeon Jusco je.x larat nak lama2....nanti kita shopping lagi ye...


Se Tilam Fiber Sweet Cherry 
Sangat lah berkenan dengan design dan corak dia.birdy gitu.Yang ni kebetulan ada less kat Aeon Jusco masa tu.Grab terus.Kalau dulu mak belikan tilam kekabu utk Darwiish.Kali ni beli sendiri je..

Anakku Changing Mat
Yang ni beli saiz medium je.Sama macam Darwiish dulu.Terpaksa beli lain pasal yg dulu dh hilang haha.

Kelambu Pureen 
Dulu Anakku.Sekarang byk beralih ke Pureen sebab sgt kecewa dengan kualiti Anakku.Tak berbaloi dengan harga.Tapi ni pendapat aku la kan.

Selimut Pureen.
Cute tak....hehe berkenan pulak ....beli 1 je sebab yg Darwiish ada 5 selimut lagi...banyak nye kan...so guna pakai lah ye..

Nursing Pillow
Yang ni sama cam barut, handmade okey....jimat kos kat situ...

Emmmmm memang seronok shopping2 ni, rambang mata dibuatnya.
Sekarang pun x berapa larat dah jalan lama2, penat sudah....nanti ada masa tambah sikit2 lagi ye..Tapi utk my 2nd baby ni kurang sikit sebab banyak boleh guna pakai yg 1st dulu.
tapi mama papa tetap meraikan kamu tau.....mmmmmuah
x sabar nak jumpe kamu ni...


Senarai Peserta LETS CHILL GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH

Alhamdulillah 
tamat sudah GA pada kali ini.
Seramai 70 peserta awesome yang menyertai.
Sila semak link penyertaan anda.
Terima kasih atas penyertaan & sokongan semua.
Nantikan keputusan pemenang x lama lagi.
Wish u all the best.



Jun 22, 2014

LETS CHILL GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH


Syarat syarat :


1. Blogger yang bermastautin di Malaysia.
2. Buat satu entri "LETS CHILL GIVEAWAY BY MAMA DARWIISH".
3. Copy banner dan paste di entri. Jangan lupa backlink ke entri ini.
4. Submit link diruang komen sahaja.
5. Peserta wajib meletakkan link pingje.org di dalam entry penyertaan. 


Follow blog & Google + :



Follow Fanpage :


Follow Tweeter : 


Follow Instagram :




PERHATIAN !!!
***Sila nyatakan sekiranya anda tidak mempunyai akaun pingje.org/tweeter/ig
***Pemilihan pemenang adalah menggunakan sistem random / cabutan bertuah.
***Penyertaan terbatal jika gagal mengikuti semua syarat ditetapkan.
***Hantarkan link penyertaan hanya di ruang komen sahaja.
***Hantarkan hanya 1 link penyertaan.
***Senarai peserta akan diupdate dari semasa ke semasa.


Klik SINI untuk tengok senarai hadiah.


BEST OF LUCK











Jun 20, 2014

Teruja Kira Pergerakan Baby ♥

Assalamualaikum ...kali ni nak sharing2 pasal cara2 mengira pergerakan atau tendangan baby dalam kandungan.Biasanya nurse atau doktor mula mengarahkan para mommy to be ni utk mengira pergerakan baby bila usia kandungan menjangkau 28-29 minggu.


Kalau macam aku memang dari si Darwiish refer klinik kesihatan kerajaan.Itulah rupa buku merah ibu2 mengandung ye....haha sticker hijau tu maksudnya kandungan berisiko ok...hu...macam aku hb kurang, berat kelahiran pertama kurang 3kg.


Ok berbalik pada kira mengira tadi kan....kita akan diarahkan mengira gerakan/tendangan baby dalam masa 12jam bermula 9pg - 9mlm.

Cara2 kira pergerakan baby
Tandakan pada buku 1 kali bila baby kita menendang...bukan 1x tendang 1 tanda tau.Sekurangnya 15minit lepas 1 pusingan baru dikira 2 tendangan ok.
Macam aku selalu kira dalam kepala je....ckup 10 baru tanda dlm buku.

Heheee pening ye..nanti refer pada nurse atau doktor ye....kompem paham....
Tapi jangan mengelat pulak ye....x kira tapi pandai2 tanda dalam buku takut nurse marah.

Kalau pergerakan kurang dari 10kali dalam tempoh 12jam tadi kene terus ke hospital, takut baby ada masalah, terbelit tali pusat atau lain2.Nauzubillah.
selalunya baby akan aktif time kita relax, santai2, baring2...kalau kita bz kadang tu tak perasan baby gerak.

Doakan kami ye.....alhamdulilah sekarang masuk 32 minggu sudah♥♥♥

posted from Bloggeroid

Jun 16, 2014

Handmade Birthday Papaday Cake Untuk Hubby

Alhamdulillah genap 30tahun usia en.hubby...hampir 4 tahun hidup bersama....semoga Allah merahmati hubungan ini hingga ke pintu syurga.Amin ya Allah.


Choc Moist Cake with Butter Cream Frosting
Special ikhlas dari hati untuk si dia.....sempena birthday dan papaday....1st trial tau....tu pasal rupa x semenggah...soriiii


Terima kasih buat Kak Su akak sebelah rumah sudi bagi resepi ni huuhu....superb....


Tinggi kan kek ni...3 layer huhu.....dapat pujian dari en.hubby...sedap kata nya...alhamdulillah.....hepi le tu.....


SELAMAT HARI BAPA UNTUK ABAH, DAN PAPA...SEMOGA PANJANG USIA, MURAH REZEKI, SIHAT SELALU....♥♥♥ UOLS

posted from Bloggeroid

Jun 3, 2014

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih


As-Salam

[Siala nak join sila tekan banner di atas]

Giveaway Cash RM350 by Emas Putih ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas PutihNasibah KhushairyKasih Lestari Abadi Nor Farihan AyobNannie Isa , dan yangbaik .


Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com


Happy 8years anniversary !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign