Jul 20, 2014

Resepi BISKUT ARAB Mudah & Sedap

Biskut Arab atau snow ball memang menjadi kegemaran bila musim raya.Sekarang si Darwiish pun suka sebab rasanya yang manis2 lemak gitu.

Biskut ni memang teramat mudah,murah,cepat untuk dibuat.Hanya menngunakan 3 bahan je tau.Jom kita berkongsi resepi biskut arab.

RESEPI BISKUT ARAB




1 Adunan = 60biji

Bahan2:
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula kastor
1 tin kecil minyak sapi

Cara2:
1. Goreng tepung gandum hingga kekuningan tanpa gunakan minyak.Ia bertujuan meringankan tekstur tepung.Jangan sampai hangus.Biarkan sejuk.

2. Gaul sebati minyak sapi bersama gula kastor menggunakan spatula.

3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit.

4. Panaskan oven 170c.

5. Bahagikan adunan kepada 2 bahagian.Dan warnakan mengikut kesukaan anda.

6.Ambil sedikit 2 adunan bewarna berbeza tadi dan bulatkan kecil2.Susun diatas tray yg sudah di gris.

7. Bakar selama 15minit dgn suhu 170c.Biarkan sejuk.

8.Keluarkan biskut dengan berhati2 agar tidak hancur.Golekkan didalam gula kastor.Susun didalam paper cup.

9.Simpan dalam bekas kedap udara.


SELAMAT MENCUBA

posted from Bloggeroid

Perempuan Cina Pakai Pakaian Bertulis Ayat Al-Quran Cetus Kemarahan

Astaghfirullahal a'zim...
tak habis-habis umat Islam diduga dan dicabar oleh kafir laknatullah nak2 di bulan Ramadhan yang mulia ini.Seakan2 sengaja ingin mengundang kemarahan dan terangan menghina agama Islam
Paling terkini gempar di media sosial, bila sorang nyonya dengan suka hati memakai pakaian seakan kaftan yang tertera ayat suci Al-Quran iaitu Surah Al-Fatihah semasa membeli belah di sebuah pasaraya di Ampang.


Mesti kita tertanya2...dimanakah dia membeli pakaian ni?
Siapa yang mencetak dan mereka pakaian ni?
Cina warganegara manakah nyonya ni?
Apakah motif nyonya ni?



Nyoya ni ditegur oleh seorang lelaki...menyatakan kesalahan dia memakai pakaian tu sebab jelas menghina kesucian Islam dan bakal mencetuskan kemarahan.

Nauzubillah.
Sebagai umat Islam terutama di bulan Ramadhan...kita sepatutnya mengambil iktibar dari kisah ini.Semoga Allah melindungi kita, negara kita, agama kita.Samalah kita menjaga kesucian Islam.

Salam Ramadhan

Jul 9, 2014

Giveaway Cash RM1000 by Emas Putih


As-Salam

[Sila Tekan Banner Diatas If Nak Join]






Jul 4, 2014

Buffet Ramadhan Casa Ombak

Salam Ramadhan
Alhamdulillah masuk hari ke-6 kita berpuasa.Mungkin ada dikalangan kita yang ingin mengubah selera..mencari-cari buffet Ramadhan dengan harga berpatutan dan hidangan yang memuaskan.
Buffet Ramadhan Casa Ombak adalah jawapannya.

Promosi Buffet Ramadhan Casa Ombak Kuala Lumpur

Harga Buffet Ramadhan 
Dewasa : RM 55.00nett 
Kanak-kanak : RM 27.00nett ( 5-12 tahun ) 

Tempahan boleh dibuat untuk individu, group dan family atau syarikat. 

Kepada anda yang ingin membuat tempahan Buffet Ramadhan Casa Ombak, boleh hubungi kami segera ditalian: 

Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001 
Tel : 03 21818750 
Call/Whatsapp : 013 624 1417 
Call/Whatsapp : 012 662 1062 
Facebook page : Ombak Creative page


Jangan risau tentang kualiti dan kepuasan sebab Ombak Kreatif telah berpengalaman lebih kurang 10 tahun dalam bidang kulinari terutamanya dalam menguruskan catering perkahwinan, majlis korporat dan persendirian.

Yang best nya Buffet Ramadhan Casa Ombak berkonsepkan ala-ala garden gitu.
Sambil-sambil makan boleh menghirup udara segar sambil bersantai.

Dan yang paling penting Buffet Ramadhan Casa Ombak menyediakan pelbagai pilihan hidangan ala kampung dari menu utama sehingga ke pemanis mulut.
Berkonsepkan open stall, lagi senang dan selesa para pengunjung untuk memilih hidangan kan.
Opppps jangan bimbang, surau yang bersih dan selesa turut disediakan untuk pengunjung.


Apa ditunggu lagi...
Jom kita pakat terjah Buffet Ramadhan Casa Ombak
Salam Ramadhan :) 


Jul 3, 2014

Giveaway by Azura Abd Rahman - Duit Raya 2014

Tamat : 23 Julai 2014


Tagging :
Yumida
Eita Mat Saat
Dunia Sebenar Shida
Cik Yaya
Ecah Khalili


GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY




Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini
dianjurkan oleh Ainaa
Roseberry
dengan kerjasama Mawar
Khayalan
 
dan  Fero
Music
. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang
terkemuka seperti:
















Giveaway ini akan berlangsung dari 2
Julai 2014
(Rabu)
hingga 20
Julai 2014
(Ahad).
Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA
ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Ramadhan Giveaway By Miss Cadburry



Klik SINI untuk join

Hadiah : 

First place [ random ]
Novel RM50x2

Second place [ random ]
Novelx1

Random.org
Novelx2++

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign