Oct 30, 2014

Jom Buat Duit Dengan JobdiRumah

Assalamualaikum...
Masih mencari-cari pekerjaan? tapi tak berpeluang? Malas nak bekerja luar dari rumah? Jom sertai Jobdirumah.Anda boleh bekerja hanya mengadap PC atau lappy.
Sesuai sangat untuk housewife macam aku ni hah.Jangan takut....ini bukan program skim cepat kaya atau MLM ye.Dah terbukti kesahihannya.

Pengenalan Job Di Rumah

Syarat-Syarat kelayakan Untuk Sertai Job Di Rumah

Lain-lain Kelayakan :

  • Mampu bekerja tanpa pengawasan
  • Berupaya mengikut arahan
  • Bersedia untuk bekerja keras
  • Berfikiran positif dan terbuka
  • Mempunyai motivasi yang tinggi serta semangat mahu belajar
  • Bukan seorang yang PEMALAS
  • Mempunyai jati diri dan disipilin yang tinggi

Ciri-Ciri Kerja yang di tawarkan

  • Freelance..Ribuan syarikat dari seluruh dunia
  • Ada kerja bayarannya mengikut jam,
  • Ada kerja bayarannya mengikut jumlah data..
  • Ada kerja hanya sekali buat..
  • Ada kerja yang hanya memerlukan 5 minit untuk disiapkan..
  • Tiada kontrak (bila2 boleh berhenti asalkan kerja sebelumnya dah siap)
  • Mengikut kesesuaian dan masa anda
  • Ada yang diberi latihan, ada yang tidak
  • Ada yang perlu mohon dan ada yang terus boleh kerja
  • PEMBAYARAN UPAH dan GAJI dijamin !! (Ada sistem merchant dengan agen)


Jobdirumah adalah salah satu program yang sesuai dilakukan di rumah serta sesuai untuk semua golongan seperti suri rumah , pesara , pelajar dan sebagainya yang bermotivasi tinggi serta ingin mendapatkan wang sampingan . Jobdirumah menyediakan kerja -kerja yang mudah serta boleh dilakukan pada bila-bila masa kelapangan.

Antara syarat-syarat kelayakan untuk menyertai Jobdirumah ini adalah seperti :-

Tahu menggunakan Komputer dan internet
Tahu Asas Microsoft Offive Seperti Words ,Excel dan Power Point
Mempunyai kemahiran Faham ,Membaca dan Menulis di Dalam Bahasa Inggeris
Ada Komputer atau laptop
Mempunyai Akses Internet
Berumur 18 Tahun Ke Atas

Berapa bayaran untuk turut serta ?
RM50 sahaja

Kenapa perlu bayar RM 50.00 ?
Bayaran tu untuk servis seperti video dan tutorial yang akan diberikan pihak mereka.Setiap masa akan dikemaskini segala maklumat dan bantuan bagi membantu kita dalam mencari peluang kerja.Bayaran ini hanya sekali sahaja

Kalau berminat boleh dapatkan info dan mendaftar di http://jobdirumah.com/adambella


Komisyen Pertama Dari JOB DI RUMAH

Wah best nya join jobdirumah.
Baru sehari join dah dapat komisyen.Alhamdulillah rezeki.
Mula-mula memang was-was...tapi Alhamdulillah semuanya ok-ok jer hehe.

 Sikit ker? Ok la tu untuk permulaan kan?
Sikit-sikit lama-lama jadi bukit.Yang penting berusaha, berdoa dan tawaqal...In Sha Allah rezeki itu pasti ada.


Ni buktinya....jangan teragak-agak nak join...
Jom lah ramai-ramai join boleh tambah pendapatan dari rumah.
Kalau berminat nak join boleh dapatkan info lanjut dan mendaftar di jobdirumah.
Selamat mencuba.





Oct 29, 2014

Makan-Makan Di LAMAN GRILL Lagi



Alhamdulillah, kali kedua dibelanja En.Suami makan-makan di Restoran Laman Grill milik Chef Zubir.Kali pertama dulu kami makan di outlet Putra Kajang, dan kali ni kami berkunjung ke outlet di Shah Alam pula.Kali ni ramai sikit, kawan-kawan En.Suami pun join.Baru meriahkan makan ramai-ramai.


Sambil tunggu pesanan tu, mata duk melilau menikmati hiasan dalaman restoran yang elegan dan cantik.Ha yang kat atas tu semuanya pencapaian milik Cef Zubir.Banyakkan... memang he born to cook hehe.


Ini pula wajah Darwiish yang tak tahan menunggu makanan sampai hehe.Mama tak berselfie sebab malu hehe...maklumlah kawan-kawan En.Suami ada hehe.


Menu setiap outlet berbeza rupanya.Kali ni aku try Beef Cheez Burger.
Sangat tak tahan melihat lelehan cheese itu.
Hidangan ni disertakan dengan French Fries+Cheese Sauce, Apple Salad, Onion Rings dan Tomato Sauce.
Burger dia memang best, patty nya dibuat dari daging yang segar dan berkualiti, ditambah dengan salsa avokado.Uhhhhh sodaaaaap !!!
Makan separuh je he...kenyang...transfer kepada En.Suami hehe.


Australian Baby Lamb Foreshank
Yang ni pilihan kawan En.Suami.Macam best je kan.Diaorang cakap memang tender daging dia, lembut sangat sampai lerai dari tulang.


Carbonara Spaghetti
Cam biasalah untu si Darwiish.
Tapi agak spoil sebab tak berapa awesome macam di Putra Kajang.
Yang ni agak lembik dan masin...uhhhhh


Sirloin
Macam biasa pilihan En.Suami.
Medium well, disertakan dengan salad buah pear dan kentang.
Sos blackpeper memang best.


Laman Grill @ Shah Alam
 G33, Blok 5,
 Laman Seri Business Park, 
Persiaran Sukan, Seksyen 13, 
40000 Shah Alam

Hours: 11.00am – 11.00pm EVERYDAY 
For reservation, call 03-5523 7386 (Shah Alam) & 019-2667386 (Kajang)

Oct 28, 2014

SHORT GIVEAWAY BY EFFAFARHANA

Mini Giveaway Tengkubutang bersama Embun Beauty House


Tamat 30 Okt 2014

1st Giveaway By Cik Puan Jelita


Tamat : 19 Nov 14

Tag:
Yumida
Yaya
Azhafizah

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih .



As-salam


Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%. 



Terdapat Flash Sale selama 1 jam untuk setiap satu kategori (12 Kategori) bermula 11 pagi hingga 11 malam! Harga rendah ditawarkan untuk semua kategori di Lazada Malaysia sepanjang Flash Sale. 

Mark your calendar and Jom Gegarkan Jualan Hebat ini dengan klik link ni : Jualan Hebat 

Any update tentang jualan besar-besaran ini sila ke Lazada Malaysia !! 

Ini adalah Blogger Giveaway Contest anjuran Lazada Malaysia dengan kerjasama Kisah Emas Putih. 11 Pemenang bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah berjumlah RM 700! Untuk sertai contest ini, sila ke blog Kisah Emas Putih dengan ke link ini : LINK CONTEST .

Oct 27, 2014

PATI IKAN HARUAN POLLENEY Sembuhkan Luka Bersalin


Pati ikan haruan Polleney

1st time mencuba pati ikan haruan Polleney ni masa lepas melahirkan anak pertama.Xtually abang ipar yang hadiahkan dan suggestkan untuk minum pati ikan haruan sepanjang tempoh berpantang.

Khasiat pati ikan haruan :

- Mempercepatkan proses penyembuhan luka.Bagus diamalkan sepanjang tempoh berpantang.
- Menyembuhkan penyakit kulit seperti gatal, kurap dan ruam.
- Mampu menganjalkan kulit dan awet muda.
- Membantu memulihkan masalah penglihatan.



Lepas bersalin anak kedua pun terus amalkan minum pati ikan haruan Polleney.Terbukti Halal ye...kalau nak cuba jenama lain pun boleh ada macam2 jenama.




Minum selepas 7 hari melahirkan, aku minum 1 botol sehari je selama 2 minggu...Alhamdulillah terasa keberkesanannya.Bau pun x lah sekuat mana, pejam mata, tutup hidung...telan...ahhhhhhh sedap dan sihat ye.

posted from Bloggeroid

Oct 22, 2014

TANAH RUNTUH DI BUKIT BERUNTUNG...Lokasi Berdekatan Rumah Kami



Tanah runtuh di lereng bukit berdekatan Apartment Teratai,Taman Bunga Raya, Bukit Beruntung,Rawang.Allahuakbar...ujian Allah kali ni.Sekarang musim hujan..mintak dijauhkan segala musibah.



Lokasi kejadian tak jauh dari rumah kami, Ya Allah takutnya lah....sekolah yang menempatkan mangsa-mangsa betul-betul depan rumah kami.Kesiannya...mana yang ada baby tu.



Semoga mereka tabah dan bersabar.Kami semua mendoakan semuanya berakhir dengan baik.Takut juga maklumlah lokasi rumah kami pun dalam satu taman yang sama.Nauzubillahhiminzalik.....





Ya Allah sesungguhnya Kau yang Maha Berkuasa....Lindungi dan Selamatkanlah kami semua...Amin

posted from Bloggeroid

CEK NUFFNANG Datang Lagi



Cek Nuffnang mai lagi...Alhamdulillah.Walaupun bukan berjuta tapi Alhamdulillah masih dapat rezeki yang tak semua orang dapat kan.Nyahkan segala kata-kata negatif yang melemahkan semangat ok.Sikit-sikit lama-lama jadi bukit.



Cek sampai bulan 8 hari tu, tapi masih berpantang masa tu, semalam baru berkesempatan untuk cashkan cek.Dah lupa cek Nuffnang yang keberapa ni.Terima kasih korang yg sudi ke blog ni.Teruskan kunjungan korang ye.Terima kasih juga pada Nuffnang.

KEEP CALM AND BLOGGING

posted from Bloggeroid

Oct 21, 2014

4 Power Bank untuk dimenangi…


Design Vote 5

Segmen ini bagi membantu mengundi Manan dalam Papa John’s Pizza Box Competition. Harap ada yang sudi membantu dan menyertai segmen ini. Sebagai penghargaan ada hadiah disediakan iaitu 4 unit Power Bank jenama PINENG 10,000 mAh yang original dengan warranty 1 tahun.
contest
Contest ini terbahagi kepada dua (2) kategori yang dipertandingkan. Jadi yang tidak ada blog pun boleh join. Anda diberi pilihan untuk menyertai kedua-dua kategori, atau pun salah satu.
1. Kategori Blog Post (2 Pemenang) – Referral blog tertinggi (Google Analysis)
2. Kategori Facebook Share (2 Pemenang) – dengan mengunakan #VoteDesignManan anda berpeluang untuk menyertai segmen ini.
Berlangsung selama seminggu bermula 17 Oct – 23 Oct 2014.
Entri contest hendaklah dihantar sebelum 23.59 - 23 Oct 2014
Pengumuman pemenang - 25 Oct 2014

Syarat-syarat Penyertaan.

Kategori Blog Post

1) Terbuka kepada semua Blogger Malaysia.
2) "Like" Design Abdul Manan bin Abdullah dalam Papa John’s Pizza Box Competition Finalists. Boleh rujuk sini Jom Undi Manan dalam Papa John’s Pizza Box Competition.
3) Buat satu entri yang berkenaan segmen ini dengan mengunakan kata kunci "Vote Design Manan..." atau "4 Power Bank untuk dimenangi..." atau yang berkaitan. Ada boleh copy & paste kad dibawah atau membuat artikel sendiri dengan "link"kan ke entri ini
4) Kemudian lengkapkan borang DISINI.

Kategori Facebook Share

1) Terbuka kepada semua rakyat Malaysia.
2) "Like" & "Share" Design Abdul Manan bin Abdullah dalam Papa John’s Pizza Box Competition Finalists. Boleh rujuk sini Jom Undi Manan dalam Papa John’s Pizza Box Competition.
3) Klik butang Share dan tuliskan sedikit komen dengan mengunakan hashtag #VoteDesignManan dan Tag 5 orang rakan anda. contoh seperti dibawah.

Design Vote 3

4) Penyertaan anda akan dikesan dengan mengunakan #VoteDesignManan ini.
Sebarang petanyaan boleh hubungi Manan - contest@mananqayyim.com

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014







Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014 bermula pada jam 4.00 pe 11 Oktober 2014 hingga 11.59 malam 11 November 2014. Menawarkan hadiah yang bernilai RM 552.90 untuk dimenangi. Senarai hadiah ada di SINI.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.

Syarat-syaratnya :

1. Wajib Follow Blog Sponsor
Diari Jejaka Hangat | Yun Sing | Ana Solehah | Syaza Raihanah | Iklil Syahmi | Idah Rashid | IanFaizal | Mar Mansor | Kathy R'bain | Shad | Ssurianah Yana | NurAlja | Aika Azizan | Budak Bandung Laici | Hunny Kitty | Si Tracey | Noryussyairah | Ida
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

       






3. Follow Twitter + Instagram Sponsor
Twitter :   





Instagram :  Rexylla_Blogshop  Aerill_Hassan

4. Tambah Google Plus Sponsor 
+Mohamad Khairil  +ct fand 

3. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2014
4. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI



37 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 12 November 2014.

Good luck!

GiveAway by Gobokita : Aksara Biru



Oct 19, 2014

Resepi BAKED MAC & CHEESE simple


Baked Mac & Cheese

Pasti ramai penggemar macaroni & cheese kat sini kan.Hari ni nak share resepi mac & cheese versi bakar punya.Sangat simple but yummy.

Simple lah sebab guna sos prego dalam tin tu hehe.Jimat masa dan kos kan.Jom tengok bahan2 nya.

Bahan-bahan:

1 tin sos prego (saya guna traditional)
1 cawan macaroni
1/2 cawan daging/ayam cincang
1/2 biji bawang holland
2 biji bawang putih
1 cawan cheddar/parmesan cheese



Cara-cara:

1. Rebus macaroni bersama sedikit garam dan minyak zaiton sampai masak.
2. Goreng daging/ayam tanpa minyak sampai masak.
3. Tumiskan bawang dan bawang putih sampai naik bau dan masukkan daging tadi.
4. Masukkan sos prego dan gaul rata.
5. Masukkan macaroni tadi dan gaul sebati, masukkan segenggam cheese.
6. Masukkan kedalam loyang dan taburkan cheese ke atas permukaannya.
7. Bakar selama 20minit dengan suhu 190c



Taraaaaa ...yummmy kan....selamat mencuba.

posted from Bloggeroid

Puhhhh !!! 11 CPUV Bertepek di Sini


Alhamdulillah
Rezeki-rezeki....terima kasih Nuffnang sudi menempekkan berikan CPUV yang melonggok-longgok ni.Bukan riak ye...hanya sekadar berkongsi kegembiraan...dan menaikkan semangat berblogging yer idok heheh.
Biarlah apa orang nak kata cipot ke apa ke...yang pentinf usaha dan rezeki tu ada dimana-mana.
Cayok cayok!!!!
Fightinggggg hehe

Oct 17, 2014

Resepi Ciskut Sempoi Tapi Sedap


Ciskut @ chesse biscuit resepi trending sekarang kan.Dessert gabungan biskut kering dan cream cheese.Memang sedap dan sempoi.Tak payah susah nak stim atau bakar.Hanya sejukkan dalam peti sejuk.Sesuai sangatlah bagi yang malasss haha.


Bahan -bahan :

1 paket biskut kering cap Hup Seng.
(Boleh pilih Cream crackers atau deluxe)

2 cawan susu segar/cair
(Kalau nak lemak guna full cream, kalau nak kurang guna low fat)

1 1/2 cawan nestum

1/2 tin susu pekat

250g cream cheese


Firstly campurkan 1/2 tin susu pekat bersama cream cheese.Pukul hingga sebati dan lembut berkrim.


Tuangkan 2 cawan susu cair/fresh tadi dalam satu bekas.Rendam atau celupkan biskut tadi hingga meresap.Jangan terlalu lembik nanti patah.


Susunkan biskut yang telah direndam susu tadi di dalam tray atau bekas.Susun cantik2 tau.
Lepas tu sapukan dengan campuran cream cheese tadi.Sapu rata dan nipis ye.


ulang step tadi.Ikut suka hati lah nak buat berapa layer ye.kalau nak cantik better 4-5 layer.
Lapisan atas sekali biar tebal sikit cream cheese ye.


Ok lepas dah siap susun dan layerkan...taburkan dengan nestum tadi.Taburkan serata menutup permukaan creame cheese tadi.Cam ni hah.Pastu boleh lah sejukkan dalam peti sejuk.Agak2 dan set boleh lah potong.Makan jangan lupa Bismillah ye :)


Selamat Mencuba




Suprise Dinner di Laman Grill Restoran Chef Zubir

Wah suprise dinner gitu....sapa yang menyemoncer hehe..
Siapa lagi kalau bukan husband yang ku kasihi hehe.Hari tu balik dari kampung lepas berpantang hubby ajak pergi ambik paper bag untuk majlis aqiqah baby Bella nanti.Jauh nya rasa perjalanan, buka-buka mata....hah depan Laman Grill Steak & Bar-B-Que.
Macam familiar je nama ni...hah Cef Zubir Master Chef tu punya restoran kan hehe...
Memang suprise ler kiter ye ....1st time lah katakan.


Tu hah, Chef Zubir kita...yang ni outlet di Putra Kajang.Cantik kan.Kat dalam dia dekorasi lagi cantik bertemakan Inggeris gitu.Jemput masuk kengkawan semua....


Ha buka-buka menu...ada lagi Chef Zubir hehe....sangat teruja nak pilih menu tau.Almaklumlah semua nampak menyelerakan, gourmet sangat.Semua makanan bertemakan western ye.Ciptaan chef pulak tu kan.Tapi tak ada rezeki bertemu beliau.Len kali ye chef.




Itu dia penaja rasmi hehe.Terima kasih daun keladi,Ada rezeki belanja lagi.
Hubby share air dengan si Darwiish diaorang minum Watermelon Juice.Dan untuk aku yang baru 44hari berpantang minumlah yang panas-panas ye.Brewed Coffee.
Aggggghhh dah lama tak pekena kafein.


Masih dalam mood berpantang.Terpaksalah order yang ni.Nak makan yang lain takut perut tak boleh digest lagi.
Grilled Spring Chicken.
Seekor ayam dara tanpa tulang yang dipangggang sempurna dengan herba2.Disertakan dengan sos cendawan dan tart kentang+daging salai dan salad.Memang yummy


Untuk Darwiish ofcoz lah Carbonara.
Dimasak dengan Italian Basil leafe, garlic, chic slice, smoke beef dan assorted mushrooms.
Memang terbaekkk yang ni.Tak sama dengan yang biasa kita makan.Cukup rasa, herba semuanya.Tak memuakkan.



Menu pilihan hubby Sirloin 200gms.
Specialnya kita boleh pilih portion daging yang kita nak.Kalau nak portion yang lebih banyak boleh pilih 320gm punya.Lepas tu kita boleh pilih cara masak sama ada nak dimasak welldone, medium, medium well atau rare.Hubby makan yang medium well...so berjuicy sikit kat tengah nya.
Side dish ada salad dan baked potato.Salad memang fresh giler..dressing sedap ada pulak campuran buah pear.


Thumbs up 4 Cef Zubir dan Laman Grill.Licin kan hahah.Berbaloi makan kat sini.Hari-hari tak dapat lah ye.Sekali sekala boleh lah...hiburkan perut hehe.
Harga makanan kami semua ni lebih kurang RM100+.


Haiiii....belanja 1 pic with baby Bella

Kalau berminat nak mencuba bolehlah bawa family ye.Banyak outlet ada kat Shah Alam, Wangsa Melawati, Kajang dan banyak lagi.

Laman Grill Kajang
38G,
jalan Putra 2,
Taman Putra Kajang,
43000 Selangor.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign