Jan 9, 2015

Salav Garment Steamer (Review)


Dah lama simpan hasrat nak beli garment steamer ni.Bukan apa senang sikit kita nak iron shawl, baju kurung, jubah kan, maklumlah fabriknya yang lembut kan susah kalau nak pakai iron biasa, nak-nak pulak kain tudung yang ada awning tu.Silap-silap boleh patah awning kan.

Sebenarnya garment steamer ni hadiah hasil i join contest dari blog sayaiday dan Lazada.Rezeki tahun 2014, sangat awesome, nak kaler pink tapi out of stock, takpelah putih pun cute ape.Selain tu ada pilihan kaler hitam, pink dan purple.

Wah seronok sangat, lepas ni boleh lah iron baju kerja hubby yang melonggok tu hehe.
Harga dia lupe lah pulak tapi bawah dari RM100 rasanya after less untuk kepastian uols boleh pergi usha kat lazada.


Inilah komponennya... so i memang fail kalau bab pasang memasang ni, encik hubby lah tolong pasangkan.Dia pun exited tengok garment steamer ni.Senang je pasangnya, dah ada manual untuk kita rujuk. Hanya isikan air dalam tank lepas tu tunggu dia panas dalam 45saat... pastu boleh start guna.


Ha bila dah siap pasang apa lagi, masa untuk kita try...huhu..memang best dan cepat.Nampak tak lubang tu, lubang tu la tempat keluarnya air steamer tu... berasap je time kita steam baju.Cam kat butik pulak.


Tengok dah licin.... cun kan 

Antara kelebihan garment steamer :

Cool touch, hoses sepanjang 5mm yang kalis haba.So tangan tak terasa panas.
Automatic shut-off kalau air hampir habis atau terlebih panas.So tak payah risau.
Adjustable hanger ketinggian batang rod boleh diselaras mengikut keselesaan, hanger pun boleh dipusing ikut yang kita mahu.
Water tank yang besar 1.6L kapasiti boleh guna untuk 45 minit.
Menyegar dan sanitizes pakaian tanpa guna chemical tetapi hanya air biasa.


2 comments:

  1. manyak best ni...baru usya2 line kat lazada..hehehe

    ReplyDelete
  2. This garment Steamer from Bizarkdeal is an awesome device to keep around and use to clean anything you can think of in your house! It truly is professional quality steaming too and is very simple to use. Just fill it up and make sure it's plugged in and you're ready to go...couldn't be any easier. I've used it on a ton of different clothes so far and all the curtains in my house...they have come out better than I could have expected. Very happy with this! Make sure you get one as soon as you can. A+

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign