Feb 18, 2015

SARANG BURUNG Sedap & Berkhasiat

Sarang burung memang sinonim dengan kaum cina.Tak salah kalau kita nak mencuba asalkan ianya berkhasiat dan Halal.Dah lama teringin nak minum sup sarang burung tapi baru sekarang dapat hehe... kebetulan sempena Chinese New Year tak lama lagi, banyak promosi dan diskaun minuman sarang burung di pasaraya.So time ni lah peluang untuk mencuba.


Sarang burung with white fungus, ginseng and rock sugar.Aki beli jenama Songshang... harga kalau tak silap RM24. Ada macam-macam jenama lagi dan bermacam pilihan.Tapi pastikan ianya ada kelulusan GMP, HALAL.


Satu kotak ada 6 botol kaca yang comel-comel.Lebih kurang botol pati ikan haruan tu.1 botol 70ml.


Minum 1 botol sehari, seelokknya habiskan 1 botol sekali minum.Kena habiskan dalam masa 24 jam selepas dibuka.Goncang sebelum minum ok.


Tengok tu, wahhh meriahnya fungus-fungus, sarang burung tu berenang-renang kan.Dalam 1 botol ada 1 hirisan ginseng.Jangan risau, sarang burung ni tak hanyir atau pahit.Dengan adanya rock sugar atau gula batu, ianya manis dan wangi, sambil dapat kita rasa white fungus yang rangup.Sedap nya

Khasiat sarang burung:

-Mencantikkan, mencerahkan kulit.Ianya setanding kolagen.

-Membantu sistem pernafasan.

-Menyejukkan badan, menguatkan dan memberikan tenaga.

-Jika diamalkan berterusan mampu melembabkan, mencantikkan kulit, sesuai untuk ibu hamil.

posted from Bloggeroid

7 comments:

  1. Tak rasa sarang burung. Sedapnyaa tengok. Nanti try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina Ainaa sedap diminum juga hehe...x rugi try..banyak khasiat In Sha Allah

      Delete
  2. menarik.. tpi tgk pun dh rasa x lalu.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maria, tapi its better than pati ikan haruan yg warnanya lebih gelap, bau hanyir, sarang burung clear dan best hehe.... try 1kali kompem nk lg

      Delete
  3. tak pernah minum. bunyinya macam best aje ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah best... nak beli yg mahal x mampu hehe...

      Delete
  4. SALAM DAN HI , ANDA BERADA DI SENARAI TAGGING SAYA UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' JEMPUT SERTAI DAN MENANGI HADIAH LUMAYAN INI . ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign