Feb 25, 2015

Solid Food Untuk Baby Bella

Solid food atau makanan awal untuk baby seawal usia 6 bulan.Solid food ni kira macam makanan perkenalan untuk deria rasa baby.Contohnya macam puree, buahan dan bubur nasi yang dikisar halus.
Macam baby Bella dia alergic dengan nestum so tak boleh la bermalas-malasan heheh.


Tadaaaa home made brokoli puree untuk baby Bella, buat permulaan bagi 2 sudu besar je ye, tekstur pun cair dulu maklumlah perut baby ni cute je.. sediakan air kosong ye, nanti tercekik pulak.Boleh campurkan susu ibu atau susu tambahan untuk tambah kesedapan heheh.


Wahhhh terbeliak mata... sedap ke tidak? Dia pun sibuk nak pegang sudu, lambat kot mama suap ye Bella.


Wah.... sedap la tu... tinggal sikit je lagi ha... Alhamdulillah, tak allergic dengan brokoli.Next time kita try epal, carrot, sweet potato, nasi ye Bella.


Itu dia stok puree untuk baby Bella brokoli & avocado puree.Sekali makan 2 kiub.... emmm moga Bella sihat membesar ye syayanggggg ♥...Nantikan entri berikutnya untuk ketahui resepi home made puree.

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. Comel ena tengok puree solid tu. Teringin nak mamam lak. Ehhh

    ReplyDelete
  2. Saya x faham macamana nak buat puree.
    Seronok tengok puree cubes mama tu.
    Nanti inform tau kalau resipi dah up.

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign