Mar 31, 2015

5 Sebab Kosmetik Korea Sangat Trending

Korea semenjak dua menjak ni memang trending, mending.Tak kira dari segi hiburan, makanan, perlancongan, fesyen dan tak ketinggalan dengan kosmetik dan skin care dorang.What the hal ? Sebelum ni semua duk trending dengan Europe... nak tahu pasal ape.... meh baca...


Pengaruh dari bintang Korea
Kalau dah asyik layan cite, drama, movie, lagu Korea, kompem2 kita akan syiok tengok muka dorang yang super cute, gebus, putih tu.Memangla kebanyakkannya buat surgery tapi dorang tetap amalkan penjagaan wajah secara rutin.


Dibuat dari bahan semulajadi
Kebiasaannya produk kosmetik mahupun skin care dari Korea sangat pure dan berasaskan air.Kenapa air... sebab sumber air dorang sangat bersih, macam sumber air dari Pulau Jeju.Tak macam produk Europe yang tinggi bahan chemical.So bila guna bahan semulajadi, kesan dan hasil penggunaan pun sangat efektif dan berkesan.

Kombinasi skin care + kosmetic
Memang trending kalau produk kecantikan dari Korea dikombinasikan.Contohnya foundation+collagen.Disamping mencantikkan wajah, ia turut merawat.Kira 2 in 1.Dah save budget kat situ kan.

Harga murah
Berbanding produk Europe harga produk Korea lebih murah tetapi berkualiti.Nak2 kalau beli direct dari sana.Haruslah borong seborongnya.


Packaging yang super cute
Faktor penting juga ni.Kalau biasa kita tengok, packaging produk Korea mesti cute, design pun unik, kaler pun mild2 je... rase cool je kan.

Tapi hati-hati dengan status Halal ye, pastikan semuanya Halal, gunakan tanpa was-was.. Annyeong ♥

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. anatar sebab rajin beli >_< hehe

    ReplyDelete
  2. saya nak tanya,apa jenama kosmetik korea yang berasaskan air?

    ReplyDelete

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign