Mar 29, 2015

Boat Noodle @ Empire Damansara .. Mangkuk Bertingkek-tingkek

Boat Noodle atau mee sampan memang tranding sekarang.Makanan yang datangnya dari Thailand.Mee yang dihidangkan dalam mangkuk kecil yang dijual di dalam sampan.Sekarang tak payah susah-susah pergi Thai hehe... Malaysia pun ada... dijamin 100% bahan dan rasa original Thai.Alhamdulillah, last week en.suami off day so lepaslah hajat untuk ke Boat Noodle Empire Damansara Senyum lebar lah aku kah2



Itu hah aku diapit oleh putera dan puteri yang super sporting.Sementara menunggu giliran kan.Of cozz kena tunggu no giliran sebab, ramai yang datang.Restoran pulak tak berapa nak luas.Tapi tak lama sangat kami tunggu, adalah 10 minit cam gitu.Tunggu je lah... kata nak merasa kan.Sambil tunggu tu apa lagi snap sane sini hehe.Deko, perabot restoran sebiji macam di Thai, macam betul-betul ada di boat Thai.



Oh ye... sebelum bercerita panjang lebar, Boat Noodle adalah dijamin Halal.In Sha Allah.Itu ha Halal Certificate yang dorang tampal belakang cashier.Aku dengan selamba suh cashier tu snap... biar jelas kan.So boleh makan tanpa was-was.



Itu menu Boat Noodle, memang tak banyak pilihan.Tapi menu yang ditawarkan mampu buat korang tambah bermangkuk-mangkuk.Menu utama adalah rice noodle semangkuk hanya RM1.90.Emmm dapat menu harus hambe belek-belek dulu.Selain mee ada beeg meet balls, chick meet balls, salad ala thai.Emmm berkeroncong perut.



Mee pulak ada dua pilihan iaitu chic rice noodle dan beef rice noodle.Sup pun ada dua flavor, boleh pilih sama ada nak pathumthani yang pedas, kaww atau sup ayutthaya yang rasanya lebih mild, berkrim dan berlemak.




Mineral water RM2.50, Thai Green Tea Ice Blended & Thai Coffee Ice Blended RM8.90 setiap satu.Kat sini air je yang mahal he.Tapi ok lah sebab besar, kalau tak silap lebih kurang saiz grande Starbucks.Tapi betul aku tak tipu, thai green tea dorang memang the best, tak manis sangat, tak berlemak sangat... sedang-sedang je, tapi mantap... ahhh gian dibuatnya.Thai coffee pun jangan cakaplah betapa umppph nya, suami aku yang tak minum coffee pun habis diminumnya.Mineral water minum dalam kole... he so nostalgic kan.



Grilled Beef Meet Ball RM5.90 not bad lah, cam biasa-biasa ja, manis, kenyal gitu.Sos dia memang best.Pesan 1 je sebab dalam mee nanti dah ada 1 biji meetball hehe.Lagipon kena simpan ruang untuk mee masuk jap g.




First order kami pilih 1 je setiap jenis... takut tak kena dengan tekak.Tapi bau dia je dah buat tekak ni terliur... itu feveret aku beef pathumthani rice noodle puhhh memang kawww, pedas, masam, manis semua ada,mee dia pulak kenyal je, lembut je... warna dia jernih tak macam mee biasa ada orang panggil glass mee, memang 1 mangkuk takkan cukup sebab 1 mangkuk tu boleh makan dalam 2 suap aje.Tu pasal harga murah.Sesuailah dengan konsep boat noodle.Mana ada orang makan banyak atas bot atau sampan he.Punya sedap, makan tak toleh kanan kiri, sampai kena bergilir pegang si baby Bella, stroller tak bawak... adehhh



Burlllllpppp sedar tak sedar, hasil lahapan kami suami isteri 16 mangkuk uolssss.Si Darwiish makan 2 mangkuk je, biasalah perut bebudak.Memang syiokkkk hehe... korang jangan nak malu-malu sangatlah, paling sikit orang makan 3 mangkuk haha... paling banyak 50-60 mangkuk kot. Kalau tak silap ada 3 cawangan Boat Noodle, di Publika Damansara, Empire Damansara, & Berjaya Time Square.Kompem aku datang lagi... sebab aku memang gile makanan Thai.Sawadekaaaaaaap


Boat Noodle

G3A , Heritage Lane,
Empire Damansara Perdana,
47820 Petaling Jaya, Selangor.
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

Semua yang terkandung dalam blog ini adalah hak milik Mama Darwiish. Sebarang copy paste, cetakan, dan sebagaiya haruslah dengan keizinan tuan blog. Sekian, terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Menarik !!!

Mama Darwiish Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign